Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Γιάννης Σύψας: Αθλητικός τουρισμός – πηγή προβολής και ανάπτυξης

Γράφει ο Γιάννης Σύψας*

Μελέτες αναφέρουν πως περιοχές και πόλεις επιδιώκουν να αναλάβουν τη διοργάνωση μεγάλων ή και πιο μικρών αθλητικών γεγονότων, επειδή συμβάλλουν σημαντικά στην τοπική οικονομία. Η προβολή και μόνο των γεγονότων αυτών, μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αποτελώντας σημαντικό μέσο προώθησης του τουρισμού, ενώ ενισχύεται σημαντικά το γόητρο της τοπικής κοινωνίας.

Έρευνες που έγιναν έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες σε αθλητικά γεγονότα, συνοδεύονται κατ’ ελάχιστον από ένα ακόμη άτομο και μένουν στην διοργανώτρια πόλη ή περιοχή το ελάχιστο δυο μέρες, ενώ για τη διατροφή τους και τη συμμετοχή τους στο γεγονός ξοδεύουν αρκετά σημαντικά χρηματικά ποσά.

Για την Δυτική Ελλάδα με την πλούσια μορφολογία του εδάφους όπως η θάλασσα, οι λίμνες, τα ποτάμια, τα βουνά, ο Αθλητικός Τουρισμός είναι μια σημαντική κατηγορία που μπορεί με την κατάλληλη στρατηγική και τον σωστό προγραμματισμό, ενταγμένα φυσικά σε ένα ολοκληρωμένο συνολικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης, να οδηγήσει σε πολύ σημαντικά οφέλη για την περιοχή μας.

Μέχρι σήμερα έμεινε ανεκμετάλλευτη αυτή η σημαντική πηγή τουριστικής προβολής και ανάπτυξης. Πορευτήκαμε με στείρο και χωρίς δημιουργικότητα σχεδιασμό, τον οποίο ονομάσαμε και αναπτυξιακό. Εμείς σχεδιάζουμε από την αρχή… με γνώση και αποφασιστικότητα την επόμενη μέρα. Όλα από την αρχή… και στον Αθλητικό Tουρισμό!

#olaapotinarxi #nektariosfarmakis #ekloges2019

*Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας
με την παράταξη του Νεκτάριου Φαρμάκη
“Όλα από την αρχή”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button