ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Γιάννενα: «Το ΕΚΑΒ αρνήθηκε τη διακομιδή του παιδιού μου», λέει πατέρας

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η καταγγελία ενός πατέρα πως το ΕΚΑΒ αρνήθηκε τη διακομιδή του παιδιού του από τα Γιάννενα στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα ισχυρίζεται πως το ΕΚΑΒ αρνήθηκε τη διακομιδή του παιδιού του με κίνδυνο τη ζωή του από τα Γιάννενα στην Αθήνα γιατί έληγε η βάρδια.


Μιλώντας στην κάμερα του LIVE NEWS, ο πατέρας ενός 7χρονου κοριτσιού ξεσπάει. Λέει πως το παιδί του έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα και έτσι αναγκάστηκε ο ίδιος να το μεταφέρει από τα Γιάννενα στην Αθήνα.

«Πήρα την απόφαση, μαζί με τη σύζυγό μου, να πάρω το παιδί και να φύγουμε, δεν ξέρω αν ήταν σωστό ή λάθος, αλλά και πάλι σε μία ενδεχόμενη ασφυξία, πάλι και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και ο γιατρός που θα το συνόδευε, δε νομίζω ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι».

Ξημερώματα Σαββάτου, μετά από μία σειρά εξετάσεων, οι γιατροί ανακοινώνουν στον πατέρα πως πρέπει να γίνει διακομιδή στο «Παίδων Αγία Σοφία» ώστε το παιδί να μπει στο χειρουργείο.

«Μας είπαν ότι το παιδί πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα, ότι υπάρχει κίνδυνος ασφυξίας ή μπορεί να σπάσει το απόστημα. Ήταν σε πάρα πολύ δύσκολο σημείο, στον πρώτο σπόνδυλο στον αυχένα».

«Είναι δυνατόν το πλήρωμα να αρνείται τη διακομιδή;»

Στις 2 παρά δέκα, το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων έλαβε το αρχικό αίτημα για τη διακομιδή στο «Παίδων».

«Μας ενημέρωσαν αν μπορούμε μέχρι τις 7:30-8 που κλείνει το ‘’Παίδων’’ να διακομίσουμε το παιδάκι. Εμείς είπαμε δεν γνωρίζουμε αν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες, (…) δεν ξέρουμε τι ώρα θα ολοκληρωθεί η διακομιδή», είπε ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος.

Η παιδίατρος που έκανε το αίτημα της διακομιδής ενημερώθηκε από το συντονιστικό κέντρο πως δεν είναι σίγουροι αν το ΕΚΑΒ θα καταφέρει να φτάσει μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο στην Αθήνα.

Τότε, ο πατέρας, καταγγέλλει πως την άκουσε να λέει ότι το πλήρωμα αρνείται τη διακομιδή.

«Κινήθηκαν οι διαδικασίες, μας είπαν ετοιμάστε το παιδάκι για να φύγετε, περιμένω 20λεπτο χωρίς ενημέρωση, μπαίνω στο γραφείο των γιατρών. Μπροστά μου λέει: ‘’Μα τι λέτε; Είναι δυνατόν το πλήρωμα να αρνείται τη διακομιδή; (…) Δεν έγινε απολύτως τίποτα, την προέτρεψαν να ξαναπάρει στο ΕΚΑΒ. Η γιατρός είπε στο ΕΚΑΒ εκείνη την ώρα ‘έχω τον πατέρα μπροστά μου, τι θα πω στον πατέρα; (…) Υπάρχει ένα σχέδιο οργανωμένο να επιρρίψουν τις ευθύνες στην γιατρό που έδωσε μεγάλη ευθύνη για να φύγει το παιδί με ασθενοφόρο. (…) Προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες στη γιατρό, προσπαθούν να βγάλουν τρελούς και εμένα και τη γιατρό».

«Η απάντηση από το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ δεν είναι ότι τελειώνει η βάρδια των πληρωμάτων, γιατί δεν εμπλέκονται οι διασώστες, εμπλέκεται το συντονιστικό κέντρο που πρέπει να κάνει κάποιες ενέργειες», προσθέτει ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ.

Η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ

Το ΕΚΑΒ από την πλευρά του απαντάει πως ενώ το ασθενοφόρο άρχισε να προετοιμάζεται για τη διακομιδή, η παιδίατρος ακύρωσε το αίτημα γιατί το παιδί θα μεταφερόταν με ιδιωτικό μέσο στο «Παίδων» με την οικογένειά του.
«Στις 3:23 π.μ. ενεργοποιήθηκε η διαδικασία προετοιμασίας του ασθενοφόρου οχήματος για την πραγματοποίηση της διακομιδής. Στις 3:45 π.μ. όμως, πραγματοποιήθηκε 3η κλήση από τη ιατρό του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων όπου αιτήθηκε την ακύρωση της διανοσοκομειακής διακομιδής, διότι με πρωτοβουλία και ιδία ευθύνη συγγενούς του παιδιού, αυτό θα μεταφερόταν στην Αθήνα με ιδιωτικό μέσο».

«Γίνεται το αίτημα, στέλνουν email στο ΕΚΑΒ, έχει γίνει συνεννόηση πρώτα των δύο νοσοκομείων και αφού στέλνουν το email εμάς μας ενημερώνουν ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία και ξεκινάμε να στείλουμε ή απλό ασθενοφόρο ή κινητή μονάδα», προσθέτει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ.
Η καταγγελία εξετάζεται, με την 7χρονη να νοσηλεύεται στο «Παίδων Αγία Σοφία» σε καλύτερη κατάσταση, σύμφωνα με τον πατέρα της.

«Νοσηλεύεται ακόμα, είναι καλυτέρα, είχαμε κάποιες επιπλοκές αλλά είναι καλύτερα».

«Ακόμα σκέφτομαι αν έκανα σωστά ή λάθος. Η επόμενη λύση ήταν να περιμένει το παιδί στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, να κληθεί το επόμενο νοσοκομείο και αν θα δεχόταν το περιστατικό», καταλήγει.

newsit.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button