Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τη γεωθερμία-στη λίστα των βεβαιωμένων πεδίων η Ρίζα Αντιρρίου

Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο αξιοποίησης της Γεωθερμικής Ενέργειας παρουσίασε η Διευθύντρια της ΓΔ Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ κα. Ευφροσύνη Βαρβιτσιώτη, στο συνέδριο Climate Change: Policies & Bussiness Conference που πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2019 στην Αθήνα, με αντικείμενο την κλιματική αλλαγή ως επενδυτική ευκαιρία.

Αφού παρουσίασε τα στατιστικά δεδομένα της γεωθερμίας στην Ευρώπη (ως προς τις άμεσες χρήσεις, την ηλεκτροπαραγωγή και τις αντλίες θερμότητας), η κα. Βαρβιτσιώτη στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεωθερμικού δυναμικού του ελλαδικού χώρου, για να καταλήξει εστιάζοντας στο θεσμικό πλαίσιο αναφοράς και τις αλλαγές του με τον πλέον πρόσφατο N. 4602/2019.

Η κα. Βαρβιτσιώτη ανέπτυξε διεξοδικά τις νέες ρυθμίσεις συγκρίνοντάς τες με το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς, υποδεικνύοντας παράλληλα τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που διαμορφώνονται με το νέο πλαίσιο.

Τέλος, αναφέρθηκε στις απαιτούμενες κανονιστικές αποφάσεις και κανονισμούς, η έκδοση των οποίων παραμένει σε εκκρεμότητα μετά την ψήφιση του νόμου.

Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση της κας. Βαρβιτσιώτη εδώ.

https://energypress.gr

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close