Δυτική Ελλάδα

Γέμισε πέτρες η αμμόλγωσσα στη Λευκάδα (φωτο-video)

petres-ammolgossaΒουνά τα κύματα στο κάστροπροχθές. Η μέρα και το τοπίο θα μπορούσε να είναι η χαρά του φωτογράφου. Τα κύματα είναι τόσο μεγάλα που πέρασαν και μπροστά. Φύκια και άμμος βρίσκονται στο δρόμο που οδηγεί στο φάρο, εκεί που είναι αφημένες οι μαούνες. Σημάδι πως το κύμα νωρίς το πρωί ή το βράδυ πέρασε τον τοίχο.


Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Όταν όμως φτάσεις στην αμμόγλωσσα ούτε το κύμα μπορείς να χαρείς ούτε τις όμορφες εικόνες. Από τον ανελέητο κυματισμό οι σωροί με τις πέτρες «διαλύθηκαν» και σκόρπισαν στην αμμουδιά. Η αμμόγλωσσα έγινε ξανά πετρόγλωσσα. Το θέαμα προκαλεί λύπη. Οι πρόγονοι μας, που είχαν τοποθετήσει στο συγκεκριμένο σημείο βράχους αμετακίνητους, ήταν σοφοί. Εμείς βάλαμε πέτρες σπαστήρα!

Ο αέρας στο κάστρο σήμερα το πρωί ήταν τόσο δυνατός που σε παρέσερνε. Περπατούσες με δυσκολία. Ο λόγος που βρεθήκαμε εκεί, ήταν οι φωτογραφίες που μας έστειλε φίλος. Τραβήχτηκαν στις 8:00 το πρωί. Αυτές μας ώθησαν να πάμε μέχρι το φάρο. Βρήκαμε και άλλους εκεί να κοιτούν με περίσκεψη το θέαμα.

Ας μάθουν οι ανεγκέφαλοι αρμόδιοι και μη: Αυτή η ιστοσελίδα σε όλη τη διαδικασία της κατασκευής των έργων του διαύλου, ασχολήθηκε πολλές φορές με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Έγινε κοινωνός προβληματισμού, αγωνίας, ερωτημάτων και παρατηρήσεων από συμπολίτες μας, που ήθελαν να μοιραστούν τους κάθε είδους προβληματισμούς τους.

Η σχέση που έχουν οι ντόπιοι κάτοικοι της πόλης της Λευκάδας με την παραλία του Κάστρου και την περιοχή της αμμόγλωσσας και του πρώην Φάρου δεν είναι εποχιακή. Δεν είναι το τόπος που κάνουν τα μπάνια τους μόνο το καλοκαίρι.

Εκτός από τους χειμερινούς κολυμβητές που βρίσκονται σχεδόν κάθε μέρα στην περιοχή και πολλοί άλλοι πολίτες σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους έχουν εντάξει στο καθημερινό τους πρόγραμμα μια βόλτα μέχρι το κάστρο. Βόλτα είτε με τα πόδια, με ποδήλατο ή με αμάξι. Αυτός είναι ο λόγος που γνωρίζουν κάθε σπιθαμή της ξηράς και της θάλασσας. Τα κύματα, τις φουρτούνες και τις απανεμιές. Είναι δεμένοι με το τοπίο από τα παιδικά τους χρόνια. Αυτός είναι ο λόγος που από όταν ξεκίνησε το έργο της διάνοιξης του διαύλου, σε όσα έγιναν ή δεν έγιναν σε όσα καταστράφηκαν ή γλίτωσαν, έδειξαν πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον.

 aromalefkadas.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button