ΑγρότεςΡοή Ειδήσεων

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αύριο πιστώνεται τελικά η προκαταβολή του τσεκ, περί τα 510 εκατ. ευρώ ενισχύσεις

Όλα έτοιμα για την προκαταβολή του τσεκ δηλώνουν τις τελευταίες ώρες οι τεχνοκράτες του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς φαίνεται να έχουν αποδώσει οι ασκήσεις επί χάρτου, δηλαδή οι εικονικές πληρωμές στο ηλεκτρονικό σύστημα και μέχρι το πρωί της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου, παραδίδεται η σχετική εντολή στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχου για την επιλεξιμότητα των δικαιούχων και έγιναν οι «δοκιμαστικές πληρωμές» από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια πριν την πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης.


Για την Παρασκευή (27/10) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πληρωμή των ενισχύσεων στους παραγωγούς, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αυτό έλεγε και ο σχεδιασμός του ΥπΑΑΤ για πληρωμή του τσεκ στους αγρότες μέχρι την Παρασκευή. Βέβαια ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει … ταλέντο να δημιουργεί προβλήματα στις πληρωμές.

Στην προγραμματισμένη προκαταβολή ενιαίας ενίσχυσης θα συμπεριληφθούν τα αγροτεμάχια τα οποία κατά τον έλεγχο με τεχνικές παρακολούθησης και μετά από τις πιθανές διορθώσεις, έχουν προσδιοριστεί ως «πράσινα».

Το βασικό ερώτημα είναι όμως τι ποσά θα πληρωθούν.

Θυμίζουμε ότι το 2022, για την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης είχαν καταβληθεί συνολικά 657 εκατομμύρια ευρώ, σε 533.921 δικαιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, το συνολικό ποσό της βασικής ενίσχυσης για το 2023 θα ανέρχεται στα 829.567.104 ευρώ. Οπότε η προκαταβολή του 70% αναμένεται να ανέλθει γύρω στα 560 εκατ. ευρώ.

Στην προκαταβολή του τσεκ δεν θα συµπεριληφθεί η αναδιανεµητική ενίσχυση.

Παϊσιάδης Σταύρος

agrotypos.gr

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
new600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button