ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Γ. Βαρεμένος: Συνταξιοδοτούνται δέκα γιατροί στο νοσοκομείο Αγρινίου

Όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή και για τα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας

«Αν δεν ακουμπήσουμε στο ΕΣΥ, πού θα ακουμπήσουμε;»

«Η διαχείριση της πανδημίας εκ μέρους της κυβέρνησης ήταν μία παταγώδης αποτυχία», ανέφερε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γιώργος Βαρεμένος στη Βουλή


Στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, αναφέρθηκε και στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας και στάθηκε στο γεγονός ότι δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αναπλήρωση 10 γιατρών του νοσοκομείου Αγρινίου που υπέβαλαν χαρτιά για συνταξιοδότηση.

Για το Μεσολόγγι, ανέφερε ότι «ο διοικητής αναγκάζεται να πηγαινοφέρνει γιατρούς για να μπαλώσει την κατάσταση. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση καταργεί οργανικές θέσεις και τις μετατρέπει σε θέσεις νοσηλευτών, χωρίς αύξηση της δαπάνης».

Δείτε σημεία της σημερινής του Ομιλίας στην Βουλή, κατά την συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας:

«Η Ελλάδα έχασε στην διάρκεια της πανδημίας μία πόλη στο μέγεθος της Χίου ή της Μυτιλήνης και 60 περίπου συμπολίτες μας εξακολουθούν να χάνουν την ζωή τους κάθε μέρα, όχι στην Ουκρανία αλλά σ’ έναν ακήρυχτο πόλεμο. Στην αρχή, όταν δεν είχε ενσκήψει καλά-καλά ο ιός στην χώρα, ο κ. Μητσοτάκης ισχυριζόταν, με ή χωρίς τον φίλο Σωτήρη, ότι μας σώζει. Έκτοτε, μας άφησε στην ατυχία μας να τον έχουμε πρωθυπουργό σε μία κρίσιμη συγκυρία. Πριν ενάμιση χρόνο κήρυξε το …τελευταίο μίλι της πανδημίας, και αποδείχθηκε ότι ήταν το τελευταίο μίλι στις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας.

Η διαχείριση της πανδημίας εκ μέρους της κυβέρνησης ήταν μία παταγώδης αποτυχία. Ήταν όμως και ανίερη:

Είναι ανίερο, μέσα σε μία τραγωδία, να έχουμε βροχή απ’ ευθείας αναθέσεων που παίρνουν την μορφή πλιάτσικου, θυμίζοντας σκοτεινές πτυχές της πρόσφατης ιστορίας μας.
Είναι ανίερο ότι η κυβέρνηση σπεύδει άρον-άρον να επαναφέρει τους εργολάβους στα νοσοκομεία, καταφρονώντας καθαρίστριες και εργαζόμενους στην φύλαξη και την σίτιση, που κάποτε τους χειροκροτούσε επειδή έδιναν την μάχη στο πεδίο, νοσώντας στην μεγάλη πλειοψηφία τους. Στο νοσοκομείο Αγρίνιου, π.χ., από τις 32 καθαρίστριες νόσησαν οι 20. Τα ίδια και με το προσωπικό φύλαξης. Και τί κάνει η κυβέρνηση; Τους απολύει στις 31 Μαρτίου!

Αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ, η κυβέρνηση το απαξιώνει. Σας φέρνω ένα παράδειγμα: στις 3 Δεκεμβρίου έφυγαν από το νοσοκομείο Αγρινίου με σύνταξη 7 γιατροί. Τον επόμενο μήνα υπέβαλαν χαρτιά για συνταξιοδότηση άλλοι 3 γιατροί. Και δεν έχουν καν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αναπλήρωση αυτών των 10 γιατρών. Στο Μεσολόγγι, ο διοικητής αναγκάζεται να πηγαινοφέρνει γιατρούς για να μπαλώσει την κατάσταση. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση καταργεί οργανικές θέσεις και τις μετατρέπει σε θέσεις νοσηλευτών, χωρίς αύξηση της δαπάνης.

Έχουμε ιδιωτικοποίηση όλων των υποστηρικτικών λειτουργιών των νοσοκομείων (καθαρισμός, σίτιση φύλαξη).

Έναν απλό καταρράκτη θέλει να κάνει ο άλλος και περιμένει μέχρι να χάσει το μισό φως του, γιατί δεν έχει την δυνατότητα να πάει σε ιδιωτική κλινική. Για να μην μιλήσουμε για τα 8.000 αναβληθέντα ογκολογικά χειρουργεία.

Θεωρώ ότι η κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να απολύσει 5.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς, όχι για λόγους ευαισθησίας αλλά προεκλογικής σκοπιμότητας. Δεν είναι ώρα στην πανδημία να προσθέσει την ανθρωποφαγία.

Έπαιξε επικοινωνιακά και πολιτικά παιγνίδια μεταχειριζόμενη τους ανεμβολίαστους, συλλήβδην, ως παλαβούς, βάζοντάς τους απέναντι και δαιμονοποιώντας τους πολιτικούς της αντιπάλους ως δήθεν κρυφοαντιεμβολιαστές.

Μπροστά στο τσουνάμι της ακρίβειας, την επαπειλούμενη επισιτιστική κρίση και την διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, αν δεν έχεις ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας για να ακουμπήσει ο αδύναμος, τί θα απογίνουμε;

Παταγώδης η αποτυχία της κυβέρνησης στην πανδημία, προκλητική η αδιαφορία της στις οικονομικές συνέπειες και, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, ο πρωθυπουργός παίζει προσωπικά προπαγανδιστικά παιγνίδια με τεράστιους κινδύνους στα εξωτερικά θέματα.

Κανονικά, η κυβέρνηση έπρεπε προ πολλού να διανύει το τελευταίο μίλι της.


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button