ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Γ. Βαρεμένος στην Βουλή για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα: «Κοιμάται ήσυχη η κ. Κεραμέως;»

Με αναφορές στα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Περιφέρειας, στον Μικη Θεοδωράκη και την επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε η παρέμβαση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Ο κ. Βαρεμένος, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Όπως έδειξε η διαδρομή του Μίκη Θεοδωράκη, του μεγάλου Έλληνα που έφυγε σήμερα από κοντά μας, αυτά που μένουν τελικά είναι τα μεγάλα, τα υψιπετή, η δημιουργία που συνομιλεί με την ίδια την Ιστορία.

Αναφερόμενος στα τρέχοντα, θα έλεγα ότι αυτό που μένει από την πολιτική είναι η ουσία της, τα υπόλοιπα από την μεριά της ματιάς της ιστορίας είναι κουρνιαχτός.

Όσα έγιναν τελευταία, μετά την τραγωδία των πυρκαγιών και με αφορμή τον ανασχηματισμό, ήταν η εκδίκηση της πολιτικής απέναντι στην επικοινωνία και την προπαγάνδα. Πολλές φορές η στάμνα του κ. Μητσοτάκη πάει στην βρύση της προπαγάνδας. Κάποια στιγμή θα έσπαγε.

Μετά τα όσα έγιναν με τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Περιφέρειας, η κ. Κεραμέως κοιμάται ήσυχη; Αν κοιμάται ήσυχη, ποιο όνειρο είδε άραγε για τον απεγκλωβισμό των φοιτητών από τα Πανεπιστήμια και τον εγκλωβισμό σε χαντάκι των εκπαιδευτικών, αναπτυξιακών και πολιτιστικών αναγκών της επαρχίας; Ποιο είναι το όνειρο για την περιφέρεια; Ο υδροκεφαλισμός της Αθήνας και ο ολιγαρχικός σχεδιασμός για τους λίγους και εκλεκτούς;

Μετά την κ. Κεραμέως, ώρα του κ. Χατζηδάκη να ισχυρισθεί ότι απεγκλωβίζει με την σειρά του τους νέους εργαζόμενους από το αναδιανεμητικό σύστημα. Και έχει το θράσος να μιλά για αλαζονεία, λες και από την πλευρά της αντιπολίτευσης είναι κάποιος που δήλωσε Σούπερμαν ή Μωυσής. Με Σούπερμαν και Μωυσή, η Ελλάδα εξακολουθεί να διερωτάται: με τον ήλιο τα βγάζω, με τον ήλιο τα μπάζω, τί έχουν τα έρμα και ψοφούν;

Του υπενθυμίζουμε τα δεκάδες δισεκατομμύρια που χρειάζεται η μετάβαση κι εκείνος επιμένει στις δικές του προβλέψεις. Έχω νέα για τον κ. Χατζηδάκη και τις δυνατότητές του για προβλέψεις: Έλεγε ότι δεν θα ακριβύνει το ηλεκτρικό ρεύμα και ακρίβυνε 50%. Όλο αυτό ερμηνεύεται από τον κ. Χατζηδάκη ότι έχει ρεύμα και μάλιστα στην νεολαία! Δεν το λές και πρόβλεψη ενός Σούπερμαν!

Έχω νέα και για τον κ. Μητσοτάκη, σχετικά μ’ αυτό που συντελείται κάτω από την επιφάνεια των κοινωνικών ρευμάτων.
Και για να κλείσω από εκεί που άρχισα: Την Ρωμιοσύνη μην την κλαις, εκεί που λες ότι γονάτισε, εκεί είναι έτοιμη να σηκωθεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button