ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Γ. Βαρεμένος κατά Κ. Καραμανλή για την εκτροπή του Αχελώου

"Η κήρυξη πολέμου ενάντια στη λογική μας θα έχει την ανάλογη απάντηση"

Για επίκληση του εφεύρηματος “της «μερικής εκτροπής», κατά το γνωστό «ολίγον έγκυος»”, κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, σχολιάζοντας την πρόσφατη απάντηση που έδωσε στη βουλή ο υπουργός Υποδομών, για το έργο της εκτροπής του Αχελώου.

Τονίζει ακόμη ο βουλευτής πως η επιχειρηματολογία του υπουργού αποτελεί ” κήρυξη πολέμου ενάντια στη λογική”, συμπληρώνοντας πως θα υπάρξει και η ανάλογη απάντηση.

Αναλυτικά η δήλωση:

“Ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κ. Καραμανλής, σε ένα χαριτωμένο επικοινωνιακό ενσταντανέ με τον βουλευτή Λάρισας κ. Μ. Χαρακόπουλο, αποκάλυψε κάτι που μπορεί να εξασφαλίσει το Νόμπελ στον κ. υπουργό και τους συμβούλους του: ότι οι πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία συνδέονται με την εκτροπή του Αχελώου. Γιατί όμως μόνο οι πλημμύρες στη Θεσσαλία και όχι και στην Εύβοια; Όντως μεσολαβεί θάλασσα και αυτό είναι ένα εμπόδιο για την εκτροπή του πολύπαθου ποταμού προς τα ΄κεί, όμως όταν επιχειρείς να επιβληθείς δια της εκτροπής της λογικής, όλα είναι δυνατά.

Ο κ. υπουργός κάνει λόγο για τον κίνδυνο ερημοποίησης της Θεσσαλίας, λόγω της μη εκτροπής του Αχελώου.

Ενώ θα μπορούσε να προσθέσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την κλιματική αλλαγή, η οποία μετεκλογικά ενοχοποιείται για τα ασυνήθιστα φαινόμενα, για τα οποία προεκλογικά ευθυνόταν αποκλειστικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο δαίμονας δηλ. αυτοπροσώπως…

Η κυβέρνηση και ο υπουργός γνωρίζουν ότι, σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Ευρώπη, απαγορεύεται η μεταφορά νερού σε άλλο υδατικό διαμέρισμα για λόγους άρδευσης, γι’ αυτό κοτσάρει από δίπλα σαν τρέηλερ και την ύδρευση. Δόλωμα σε όσους έχουν εκδώσει δικαστικές αποφάσεις για την εκτροπή, είτε στην Ευρώπη είτε σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο στην Ελλάδα.

Γι’ αυτούς προορίζεται και το εφεύρημα της «μερικής εκτροπής», κατά το γνωστό «ολίγον έγκυος». Μόνο που εδώ κυοφορείται τερατογέννεση, με το πρόσχημα της μεταφοράς συγκεκριμένης ποσότητας νερού. Πρόσφατα μάλιστα είχε διατυπωθεί το εξωφρενικό επιχείρημα ότι το νερό του Αχελώου χύνεται τζάμπα στο Ιόνιο.

Όχι απλώς θα αποτρέψουν την κατασπατάληση του νερού στο αδηφάγο Ιόνιο, αλλά θα προστατεύσουν μέσω της εκτροπής και την Αιτωλοακαρνανία από τα πλημμυρικά φαινόμενα!

Ναι! Προέκυψε και αυτό από το ως άνω χαριτωμένο επικοινωνιακό ενσταντανέ. Η Αιτωλοακαρνανία να προστατεύεται από τα πλημμυρικά και άλλα ασυνήθιστα φαινόμενα και οι Αιτωλοακαρνάνες να μη θέλουν να σωθούν…

Ο κ. υπουργός και οι κύριοι της κυβέρνησης πρέπει να ξέρουν ότι, χάρις στον Αχελώο και τις καλλιέργειες που αρδεύει, έχουμε πάψει προ πολλού να τρώμε μόνο βελανίδια. Η κήρυξη πολέμου ενάντια στη λογική μας θα έχει την ανάλογη απάντηση. Να δεχθούμε ότι η μπουγάτσα Σερρών είναι παντεσπάνι. Όταν όμως έχει με δικαστικές αποφάσεις απαγορευθεί η κυκλοφορία της και έχει σαπίσει, είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο να την σερβίρετε ως φρέσκια”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button