Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Γ. Παπαναστασίου στο agriniopress: «Το Αγρίνιο έχει βρει τον δρόμο του»

«Μην έχετε καμία αμφιβολία, το Αγρίνιο  έχει βρει τον δρόμο του. Είναι ένας Δήμος με μεγάλη δυναμική που εξελίσσεται και βελτιώνεται μέρα με τη μέρα», δήλωσε ο δήμαρχος Αγρινίου και εκ νέου υποψήφιος Γιώργος Παπαναστασίου σε συνέντευξή του στο agriniopress.

«Η πρώτη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) ήταν επικεντρωμένη στον  αστικό ιστό. Με αυτό το πρόγραμμα έγιναν αναπλάσεις που άλλαξαν τη φυσιογνωμία μεγάλων περιοχών.  Τώρα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία και ανοίγουμε τη ΒΑΑ στις Δημοτικές Ενότητες», ανέφερε ο κ. Παπαναστασίου και συμπλήρωσε πως «ήδη έχουμε θεμελιώσει το επόμενο ΕΣΠΑ με πυλώνα τη λίμνη Τριχωνίδα και τις Δημοτικές μας Ενότητες», σημειώνει ο δήμαρχος.


«Με τις πεζοδρομήσεις, όπως έχει αποδειχτεί παγκοσμίως,  η ποιότητα της ζωής βελτιώνεται και το αστικό τοπίο αναβαθμίζεται. Πλέον οι  Αγρινιώτες απολαμβάνουν άνετους περίπατους στην πόλη και χαίρονται γιατί  τα παιδιά τους μπορούν να κινούνται με ασφάλεια», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Παπαναστασίου για τις πεζοδρομήσεις στο κέντρο του Αγρινίου.

Χαρακτήρισε παράλληλα εμβληματικό το έργο της υδροδότησης στον δήμο το οποίο είναι σε εξέλιξη. «Επανασχεδιάζουμε τον χάρτη της υδροδότησης», σημείωσε. Παράλληλα ο δήμαρχος Αγρινίου, απαντά και στο ζήτημα της αξιοποίησης νέων στελεχών από την παράταξή του, σε περίπτωση επανεκλογής.

papanastasiou2

Ολόκληρη η συνέντευξη του δημάρχου Αγρινίου στο agriniopress.gr και στον Χρήστο Θεοδωρόπουλο:

-Θα συμφωνήσετε πιστεύουμε πως η πόλη του Αγρινίου, έναντι των περιφερειακών Δημοτικών Ενοτήτων ευνοήθηκε, κυρίως εξαιτίας της ΒΑΑ. Προβλέπεται κάτι αντίστοιχο για την περιφέρεια του δήμου την επόμενη πενταετία; Υπάρχει σχέδιο γι’ αυτό;

Χαίρομαι γιατί μου δίνετε τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσω κάποια ζητήματα. Ο Δήμος Αγρινίου είναι ενιαίος και εμείς εργαζόμαστε συνολικά για το μέλλον του. Η πρώτη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη ήταν επικεντρωμένη στον  αστικό ιστό. Με αυτό το πρόγραμμα έγιναν αναπλάσεις που άλλαξαν τη φυσιογνωμία μεγάλων περιοχών.  Τώρα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία και ανοίγουμε τη ΒΑΑ στις Δημοτικές Ενότητες. Ήδη έχουμε θεμελιώσει το επόμενο ΕΣΠΑ με πυλώνα τη λίμνη Τριχωνίδα και τις Δημοτικές μας Ενότητες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες, αρπάζουμε κάθε ευκαιρία για να δώσουμε νέα ταυτότητα στις κοινότητες και τα χωριά μας. Μην έχετε καμία αμφιβολία, το Αγρίνιο  έχει βρει τον δρόμο του. Είναι ένας Δήμος με μεγάλη δυναμική που εξελίσσεται και βελτιώνεται μέρα με τη μέρα.

-Αρκετά παράπονα ακούστηκαν για τις πολλές πεζοδρομήσεις στο κέντρο του Αγρινίου. Ειδικά για την οδό Βότση.  Που αποσκοπούν αυτές οι παρεμβάσεις – θα επεκταθούν περαιτέρω;

Πρέπει να δίνουμε χρόνο στις μεγάλες αλλαγές. Με τις πεζοδρομήσεις, όπως έχει αποδειχτεί παγκοσμίως,  η ποιότητα της ζωής βελτιώνεται και το αστικό τοπίο αναβαθμίζεται. Πλέον οι  Αγρινιώτες απολαμβάνουν άνετους περίπατους στην πόλη και χαίρονται γιατί  τα παιδιά τους μπορούν να κινούνται με ασφάλεια. Να σας θυμίσω ότι,  πριν λίγες μέρες,  οι πεζόδρομοι γέμισαν από παιδιά που έπαιζαν και ζωγράφιζαν στο δρόμο.  Όποια αντίδραση υπήρξε νομίζω ότι κάμφθηκε από το αποτέλεσμα. Σε πείσμα όσων υποστηρίζουν το αντίθετο θέλω να σας πω ότι  οι Αγρινιώτες αγκαλιάζουν κάθε νέα ιδέα και δράση  που κάνει καλύτερη τη ζωή μας.  Εμείς προχωρήσαμε σύμφωνα με το στρατηγικό μας σχεδιασμό και ότι προέβλεπε  το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας ), έναν μακρόπνοο σχεδιασμό που συνδιαμορφώνεται από τους δημότες, τους κοινωνικούς φορείς και τη Δημοτική αρχή.  Ήρθε η ώρα να κατανοήσουμε ότι οι σύγχρονες πόλεις ζουν στις πλατείες και τους πεζόδρομους και το Αγρίνιο είναι μια σύγχρονη πόλη.

-Ποιο έργο την εννιαετία που πέρασε, θεωρείτε πιο εμβληματικό από μέρους σας και ποιο είναι εκείνο που ξεχωρίζει για την επόμενη πενταετία, εφόσον εκλεγείτε; Μήπως η αξιοποίηση της μεγάλης δωρεάς της οικογένειας Παπαστράτου;

Θα μπορούσα κι εγώ με τη σειρά μου να σας ρωτήσω ποιο  από τα έργα μας δεν είναι σημαντικό για τους πολίτες. Ωστόσο, αν πρέπει να ιεραρχήσω την σπουδαιότητα, τότε  θα ξεκινήσω  με την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης του Αγρινίου. Με το συγκεκριμένο έργο  επανασχεδιάζουμε τον χάρτη της υδροδότησης και δίνουμε οριστική λύση στην ύδρευση του Δήμου  για τις επόμενες γενιές. Ο νέος αγωγός είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγωγούς που έχουν κατασκευαστεί στην χώρα μας ενώ η νέα μονάδα διύλισης είναι μία από τις πλέον σύγχρονες παγκοσμίως. Θα πρέπει ακόμη να τονιστεί ότι το φωτοβολταϊκό  πάρκο που προβλέπεται είναι το μεγαλύτερο έως σήμερα πάρκο που λειτουργεί από δημοτική επιχείρηση ύδρευσης.

Το γεγονός  ότι οραματιστήκαμε την ενεργειακή αυτονόμηση του Αγρινίου και προχωράμε στη σύσταση της ενεργειακής κοινότητας,  που μελλοντικά θα στηρίξει 2.500 ευάλωτα νοικοκυριά  με δωρεάν παροχή ρεύματος, είναι μία ακόμη εμβληματικής αξίας πρωτοβουλία.

Με όλα τα έργα της ΒΑΑ αλλάξαμε την εικόνα του Αγρινίου και δώσαμε νέα ταυτότητα σε μεγάλες περιοχές. Συνδυάσαμε την αισθητική αναβάθμιση με την αντικατάσταση όλων των υποδομών. Υλοποιήσαμε το μεγαλύτερο έργο ηλεκτροφωτισμού με την  τοποθέτηση 4.630 φωτιστικών led σε όλο τον Δήμο Αγρινίου. Ολοκληρώνουμε το αποχετευτικό στις  παραλίμνιες περιοχές Τριχωνίδας, ολοκληρώσαμε το έργο επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού Αγρινίου και βέβαια, παραδώσαμε στους Αγρινιώτες το Παπαστράτειο Πάρκο. Είναι αυτονόητο ότι δίνουμε αξία στην περιουσία του Δήμου και όπως όλοι γνωρίζουν ήταν διαχρονικός στόχος μας η αξιοποίηση των Αποθηκών Παπαστράτου.

Πέρα από αυτά είναι σημαντικό για τους πολίτες να ξέρουν ότι τα παιδιά τους έχουν χώρους να παίζουν, ότι υπάρχουν ράμπες ΑμεΑ σε όλους τους νέους δρόμους, ότι ζουν σε μια πόλη που σέβεται τους ευάλωτους και όσους έχουν ανάγκη την φροντίδα μας. Έντιμα σας λέω ότι τολμήσαμε πιο πολύ από τα όνειρά μας. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε το έργο μας.

-Κριτική  δέχεστε από τους συνυποψηφίους σας για κορυφαία ζητήματα της περιοχής, όπως το Πανεπιστήμιο, το νοσοκομείο, το βιοτεχνικό πάρκο, την κάθετη σύνδεση. Ο δήμος έκανε πράγματι ότι μπορούσε γι’ αυτά τα χρονίζοντα θέματα;

Δεν δικαιούται κανείς άλλος να μιλά για την Κάθετη Σύνδεση εκτός από την παρούσα Δημοτική Αρχή. Γίναμε μπροστάρηδες και  αναλάβαμε πρωτοβουλία, όπως όλοι γνωρίζουν, για να μπορέσει  να προχωρήσει η διαδικασία. Τώρα είμαστε ικανοποιημένοι γιατί μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Θα πρέπει επίσης να αναγνωριστεί ότι,  όσον αφορά το Πανεπιστήμιο, για πρώτη φορά κωδικοποιήθηκαν οι ανάγκες και υπάρχει συγκεκριμένος στόχος με την πρόταση για ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας. Για όσους έχουν κοντή μνήμη θυμίζουμε ότι οργανώσαμε μεγάλες κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο, με συνεχείς οχλήσεις στην πολιτική ηγεσία. Η αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζεται το Νοσοκομείο Αγρινίου είναι  εγκληματική. Θα πρέπει όμως όλοι να καταλάβουν  ότι κάποια ζητήματα ξεπερνούν τα όρια των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εκείνα όμως που μπορούμε να κάνουμε αποδείξαμε ότι τα κάνουμε και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Το επιχειρηματικό πάρκο είναι μια ακόμη  οραματική διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής που, σταδιακά,  παίρνει  σάρκα και οστά. Πρόκειται για μια παρέμβαση που θα δημιουργήσει ένα δημιουργικό και αναπτυξιακό μέλλον στηρίζοντας θέσεις εργασίας και δημιουργώντας νέες προοπτικές για τον τόπο μας. Ένα σχέδιο που πιστέψαμε, κυνηγήσαμε και θα υλοποιήσουμε. Όπως κάνουμε με όλες τις διεκδικήσεις μας. Γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι οι μάχες κερδίζονται και δεν χαρίζονται.

-Εφόσον εκλεγείτε προβλέπεται να αξιοποιήσετε νέα στελέχη της παράταξης; Κάποιοι σας επικρίνουν και γι’ αυτό, ότι δηλαδή εμμένετε σε συγκεκριμένες επιλογές όλα αυτά τα χρόνια.

Εκτιμώ τη συνέπεια και επιβραβεύω την υπευθυνότητα, όπως γνωρίζουν όλοι οι συνεργάτες μου.  Έτσι εύκολα σας λέω ότι, η πίστη και η εμπιστοσύνη σε πρόσωπα και αρχές,  καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις μου. Απέδειξα στη δεύτερη θητεία μου ότι αξιοποιώ  νέα πρόσωπα και να είστε σίγουρος ότι θα  εμπιστευτώ ξανά  τους νέους αιρετούς με τις φρέσκιες ιδέες. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι ένας πολύ δύσκολος στίβος, με αντίπαλο την καθημερινότητα και τα πιο άμεσα προβλήματα του πολίτη. Απαιτείται προσήλωση και πειθαρχία. Είμαι τυχερός γιατί οι υποψήφιοι του Συνδυασμού «Αγρίνιο – Νεα Αρχή – Τόπος να Ζεις» είναι έντιμοι πολίτες που συνδυάζουν όλα τα καλά χαρακτηριστικά.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

3 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button