Γεγονότα

"Φουλ" οι παιδικοί σταθμοί στο Αγρίνιο

epi-paidikos-stathmos

Αποκλείοντας μόνο αυτά τα οποία δεν καλύπτουν το όριο ηλικίας,  το σύνολο των υπόλοιπων νηπίων εγγράφηκε στους  παιδικούς σταθμούς του δήμου Αγρινίου.

Όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και τις οικογένειες τους, προσπάθησε και φέτος να εξυπηρετήσει η δημοτική αρχή του Αγρινίου, αφού βασικό ζητούμενο ήταν να καλυφθούν αν ήταν δυνατόν όλες οι αιτήσεις δημοτών για τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αγρινίου.
Η αλήθεια είναι πως τα παιδιά φέτος φτάνουν σε αριθμό ρεκόρ, μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά, γεγονός που καταδεικνύει και την οικονομική αδυναμία στην οποία έχουν περιέλθει πολλές οικογένειες που απευθύνονται στο δήμο για να πάνε τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Ανάλογη ήταν  η κατάσταση και στους ιδιωτικούς σταθμούς, μέσα από το τεράστιο ενδιαφέρον που υπήρχε για τις καλύψεις θέσεων μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Οι αιτήσεις που κατατέθηκαν ξεπερνούν κατά πολύ τις χίλιες και σύμφωνα με την Μαρία Γαλαζούλα, αρμόδια δημοτική σύμβουλο και υπεύθυνη των παιδικών σταθμών , όλες οι αιτήσεις ικανοποιήθηκαν και η κατανομή είναι τέτοια, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα από τον μεγαλύτερο αριθμό παιδιών. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή στους παιδικούς σταθμούς πηγαίνουν σχεδόν τα μισά παιδιά από το σύνολο αυτών που έγιναν δεκτά. “Αυτό συμβαίνει γιατί πολλοί γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς, μόλις αρχίσουν τα σχολεία και όχι μόλις ξεκινήσει η λειτουργία των παιδικών σταθμών” δηλώνει η κ. Γαλαζούλα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τα όποια προβλήματα εάν και εφόσον εμφανιστούν , θα καταβληθεί προσπάθεια να αντιμετωπιστούν στα μέσα του μήνα, όταν οι παιδικοί σταθμοί θα είναι πλήρεις.
Είναι χαρακτηριστικό πως στον παιδικό σταθμό του Αγίου Κωνσταντίνου υπάρχουν τρία τμήματα και το ένα, όπως αναφέρουν γονείς στο “Γ”,  βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο και  δεν είναι ανεξάρτητο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κάποια προβλήματα. Οι αρμόδιοι πάντως διαψεύδουν πως στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό προκαλούνται προβλήματα στην παιδαγωγική διαδικασία.
Ένα άλλο ζήτημα είναι και αυτό των υπεράριθμων παιδιών , αλλά και εδώ υποστηρίζεται πως έχει γίνει ορθολογική κατανομή, στο πλαίσιο του δυνατού.
Τα επίσημα στοιχεία του  Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου», σχετικά με τις εγγραφές νηπίων στους παιδικούς σταθμούς  έχουν ως εξής:  Από τις 15 Μαΐου έως και τις 30 Ιουνίου, κατατέθηκαν στη Διεύθυνση του Νομικού Προσώπου 747 αιτήσεις εγγραφής και 484 αιτήσεις επανεγγραφής σύνολο 1.231 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 851 αφορούσαν την πόλη του Αγρινίου (Καποδιστριακός Δήμος).  Σχετικά με το πρόγραμμα «εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» (ΕΣΠΑ) στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αγρινίου επιλέγηκαν για να επιδοτηθεί η παρουσία στους στον παιδικό 316 νήπια. Το Νομικό Πρόσωπο, αποκλείοντας μόνο αυτά τα οποία δεν καλύπτουν το όριο ηλικίας εγγραφής, τελικά,  ενέγραψε το σύνολο των υπολοίπων νηπίων στη δύναμη των παιδικών σταθμών του δήμου Αγρινίου.

εφημερίδα “Γεγονός”

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button