Παναιτωλικος

Φώτης Κωστούλας: "Πάμε καλά, γιατί ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτή την ομάδα…"

sup-kostoulasΜεγάλη συνέντευξη παραχώρησε χθες το απόγευμα στο Ρ/Σ Antenna Star 105,8 του Αγρινίου και στην εκπομπή του Κώστα Αλεξανδρή “Αλεξανδρινό Γήπεδο”, ο πρόεδρος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας.

Για πρώτη φορά οι κατηγορίες των ερωτήσεων ξεπερνάνε το στενό Παναιτωλικό επίπεδο και προχωράνε στο καθημερινό κοινωνικό γίγνεσθαι, επεκτείνονται στα δημοτικά και πολιτικά θέματα, την ανάπτυξη, το μνημόνιο, την οικονομική κρίση, ενώ εκτός τα αμιγώς αθλητικογενή περί μεταγραφών, στόχων και αποφάσεων εν όψει της νέας περιόδου στη μεγάλη κατηγορία, στο τέλος ο Φώτης Κωστούλας έβαλε τη σφραγίδα του και στο θέμα Παπαστράτεια!!!

Ακολουθούν απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα από την  συνέντευξη του προέδρου του Παναιτωλικού, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

 ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ…

«Πιάσαμε τους στόχους. Είχαμε ένα καλό πρωτάθλημα, με καλούς αγώνες, αρκετές αγωνίες, το παλέψαμε, τα καταφέραμε και είμαστε ευχαριστημένοι.Στο β’ γύρο είχαμε την ελπίδα με 2-3 καλύτερα παιγνίδια και τύχη να ήμασταν πιο πάνω, στην 6η θέση δηλαδή. Ο στόχος μας πάντως πιάστηκε».

 

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ…

«Τους στόχους στην Ελλάδα, όπως είναι η γενική κατάσταση των ομάδων και του ποδοσφαίρου, πρέπει να τους περιορίζεις στο καλύτερο των περιπτώσεων να μπεις στην 5άδα και να διεκδικήσεις Ευρώπη. Πιο πάνω είναι το πρωτάθλημα που έχουμε ελάχιστα παραδείγματα επαρχιακών ομάδων που ξέφυγαν και διεκδίκησαν, αλλά ταυτόχρονα το πλήρωσαν. Στόχος θα είναι τη νέα χρονιά να παραμείνουμε γρήγορα και αν μπορούμε και αντέξουμε να πιάσουμε την 5άδα. Πρώτα όμως πρέπει να δούμε τη νέα ομάδα που φτιάχνουμε, τα πρώτα παιγνίδια και το πώς θα στεκόμαστε στο γήπεδο αγωνιστικά. Η θέληση υπάρχει πάνω από όλα για καλούς αγώνες, καλό θέαμα, καλό ποδόσφαιρο να το χαιρόμαστε και τουλάχιστον να έχουμε την παραμονή».

ΕΦΥΓΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ…ΡΙΣΚΟ ΜΕΓΑΛΟ…

«Με λίγη καλή προσπάθεια δεν θα μας λείψουν, το ρίσκο όμως υπάρχει. Είχαμε ποδοσφαιριστές μεγάλης ηλικίας και θέλαμε να ανανεωθούμε. Μπορεί βέβαια αυτοί να πάνε στις άλλες ομάδες τους και να είναι πολύ καλύτεροι και να έχουμε κάνει λάθος στις επιλογές μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να φτιάξουμε ανταγωνιστική ομάδα».

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΥΓΗΣ ΚΑΜΑΡΑ…

«Για τον Καμαρά το βασικό και σημαντικό θέμα ήταν το οικονομικό, αλλά και το προσωπικό και οικογενειακό συνάμα. Εχει γυναίκα και παιδιά, που θέλουν σχολείο που δεν βρίσκαμε εδώ. Όλα μαζί τον οδήγησαν στο να αποφασίσει να φύγει. Εμείς του προτείναμε να μείνει, θέλαμε να μείνει, αλλά υπήρξε αρχικά η οικονομική διαφορά. Τον Καμαρά τον αγαπήσαμε, έχει βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ομάδα και του χρωστάμε. Τον θεωρώ φίλο μας και νομίζω ότι και ο ίδιος μας θεωρεί φίλους».

 

ΝΕΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ…

«Εχουμε ανοίξει διαύλους συζήτησης με πολλούς ποδοσφαιριστές και είμαστε κοντά ή και πολύ κοντά με μερικούς από αυτούς. Όμως αυτό το διάστημα οι ποδοσφαιριστές μιλάνε και με άλλες ομάδες πριν καταλήξουν στην απόφασή τους. Θα καταφέρουμε να φέρουμε καλούς ποδοσφαιριστές που θα μας βοηθήσουν».

 

ΜΑΚΗΣ ΧΑΒΟΣ…

« Εδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στη σούπερ λίγκ και ήταν πολύ ευχάριστο που η συνεργασία μας συνεχίζεται».

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ…ΚΑΜΠΑΞΗΣ…ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ…

«Για την ΕΠΟ και την ΚΕΔ όλα ήταν καλώς στη Λιβαδειά με κάποιον διαιτητή, τον Κάμπαξη, αφού λίγο μετά τον ξανάβαλαν να σφυρίξει. Υποχρεωτικά λόγω ΚΑΠ έπρεπε να υπάρξει ανάκληση των δηλώσεων που είχα κάνει μετά το παιγνίδι εκείνο, ύστερα από την καταδίκη. Αν δεν ανακαλούσα, το πρόστιμο θα πήγαινε από 6000 στα 80000 ευρώ και έκρινα ότι δεν αξίζει τόσα ο Κάμπαξης. Ξέρει όμως ο κόσμος την αξία τους».

ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΓΗΠΕΔΟΥ…

«Τα μπράβο και τα συγχαρητήρια είναι για τους φιλάθλους μας. Εχουμε καλούς φιλάθλους που περνάνε ευχάριστα στο δίωρο των αγώνων μας στο Αγρίνιο και η εικόνα αυτή αναγνωρίζεται από όλους. Ετσι πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο. Είναι κι άλλες ομάδες έτσι. Κάποτε εμείς δεν ήμασταν έτσι, αλλά γίναμε στην εξέλιξη. Πιστεύω ότι οι απόγονοί μας θα δουν εικόνες σαν και αυτή στο Μπαρτσελώνα – Αθλέτικο, που οι γηπεδούχοι χειροκρότησαν την πρωταθλήτρια και την φώναζαν με το όνομά της, έστω κι αν τους λύπησε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν καθίσουν όλοι κάτω και βάλουν καταυθύνσεις για 10 χρόνια μπροστά και το πώς πρέπει να είναι το ποδόσφαιρό μας, όλα τότε γίνονται και θα μπορέσουμε να δούμε ανάλογες εικόνες».

 

ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ…ΑΞΙΖΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ;

«Όταν βρίσκεις τόσο διαφορετικά τα πράγματα από αυτό που πιστεύεις, προσπαθείς να αντιπαλέψεις, κάνεις και βήματα πίσω, αλλά επανέρχεσαι με βήματα μπροστά και προχωράς. Παίρνεις δυνάμεις και προχωράς. Εδώ μιλάμε για ανάπτυξη πραγματική και όχι με λόγια σαν αυτά στο πολιτικο-οικονομικό γίγνεσθαι».

 ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΦΥΓΗΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑ…ΠΟΤΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ;

«Λέγανε ορισμένοι πριν 2 χρόνια ότι τάχα εκβιάζω με το που είπα ότι φεύγω, αλλά δεν ήταν σωστό. Ημουν αποφασισμένος να φύγω ναι, αλλά δεν προχώρησα. Ηθελα να βρω κάτι καλύτερο για τον Παναιτωλικό. Είχα βρει δύο επενδυτές, αλλά τα σχέδιά τους ήταν για να εκμεταλλευτούν την ομάδα και δεν προχώρησα σε συμφωνία. Όμως και τώρα είμαι έτοιμος να αποχωρήσω. Αν αύριο βρεθεί μια σοβαρή οικονομική εναλλακτική πρόταση με εχέγγυα για την ομάδα και με τη νοοτροπία που εκπορεύουμε, θα αποφασίσω να φύγω. Είμαι αποφασισμένος να φύγω ανά πάσα στιγμή που θα βρεθεί κάτι το καλύτερο για τον Παναιτωλικό. Δεν τελειώνει ο Παναιτωλικός με τον Κωστούλα. Ακόμη και για Ευρώπη να πηγαίνουμε, αν βρω κάτι καλύτερο από μένα και δρομολογήσει σωστά τον Παναιτωλικό, θα αποχωρήσω. Όταν θα έρθει η ώρα για το αντίο, αν δεν βρω κάποιον να αναλάβει και να με διαδεχτεί, θα είμαι λίγο εγκλωβισμένος και θα με στεναχωρήσει αυτό. Είμαστε και μιας ηλικίας άνθρωποι. Αν αύριο βρεθώ εκτός γήινων πραγμάτων, τι θα γίνει ο Παναιτωλικός; Πάντα λοιπόν πρέπει να υπάρχει μια έτοιμη λύση σοβαρή. Το ψάχνω, το παλεύω. Πρέπει να βλέπουμε και το λίγο μετά».

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button