Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ενημέρωση για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2018 στο 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου

Μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας- συντονιστή στην Ελλάδα των εκδηλώσεων εορτασμού της 25ης Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών EUROBIRDWATCH 2018,  ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων διοργάνωσε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών της Α’ γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου «Παπαστράτειου».

Η χώρα μας όπως είναι γνωστό είναι κομβικό σημείο διέλευσης εκατομμυρίων  πουλιών, που ήδη αρχίζουν το ταξίδι προς νότο σε αναζήτηση κατάλληλων περιοχών για να περάσουν το χειμώνα. 


Επομένως η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε περιβαλλοντικά το ευρύτερο κοινό: Ξεκινώντας από την αγάπη για τα πουλιά μπορούμε να αναδείξουμε την αξία των τοπικών βιοτόπων – που επίσης χρήζουν προστασίας .

Το θέμα της διοργάνωσης λόγω περιόδου είναι η προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους.

Ο γενικός σκοπός είναι να διαδοθεί το μήνυμα της προστασίας των περιοχών που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά είδη και οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση στο μεγάλο τους ταξίδι.

Την Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2018 οι μαθητές της Α’ γυμνασίου του Παπαστράτειου Γυμνασίου Αγρινίου, ενημερώθηκαν για τα μεταναστευτικά πουλιά με ταυτόχρονη προβολή σχετικής παρουσίασης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Μέσα απο την προβολή βίντεο του Φ.Δ./Λ.Μ.-Α.Ο. έμαθαν για την αναγνώριση την διατροφή και το φώλιασμα ορισμένων χαρακτηριστικών παρυδάτιων  μεταναστευτικών πουλιών που απαντώνται στο Εθνικό Πάρκο Μεσολογγίου – Αιτωλικού, καθώς και τις κυριότερες απειλές για τους πληθυσμούς τους.

Στην συνέχεια οι μαθητές κλήθηκαν να βρουν την ονομασία και αναγνωρίσουν σε ποιο είδος ανήκουν ορισμένα πουλιά  με τη βοήθεια μιας «διχοτομικής κλείδας».

Τέλος, δόθηκε στο σχολείο ένα παιχνίδι αναζήτησης πληροφοριών για εξάσκηση των μαθητών στην αναγνώριση των πουλιών και μοιράστηκε το ενημερωτικό υλικό του Φορέα.

Το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου -Αιτωλικού αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές περιοχές, για τροφή και ξεκούραση των μεταναστευτικών πουλιών αλλά και πιθανή αναπαραγωγή και φώλιασμα, της Ελλάδας.

“Πιστεύουμε ότι ο γενικός σκοπός της φετινής Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών μεταδόθηκε και την φετινή χρονιά, επιτυχώς στους μελλοντικούς πολίτες του τόπου”, καταλήγει η ανακοίνωση του Φορέα.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button