Πέντε χιλιάδες φοιτητές στην Άρτα και κλάμα εδώ στο Αγρίνιο!

Στην ιστοσελίδα www.arta2day.gr μπορεί να βρει κανείς ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα για τον αριθμό των φοιτητών που έχει πλέον αυτή η πόλη και να βάλει τα κλάματα για το δικό μας χάλι, εδώ στο Αγρίνιο.

Το θέμα βέβαια δεν είναι μόνο ο αριθμός των φοιτητών, που από μόνος του είναι εντυπωσιακός, αλλά και τι κάνει η Άρτα για αυτούς τους φοιτητές. Διότι δεν είναι μόνο να έρχονται οι φοιτητές αλλά και να τους κάνεις να θέλουν να μείνουν στην πόλη σου!


Ειδικά μάλιστα όταν έχουν αντικείμενο τη πρωτογενή παραγωγή… Και στην Άρτα, λέει, το αμέσως επόμενο διάστημα, «ο Δήμος Αρταίων σκοπεύει να διοργανώσει για αυτούς ημερησία περιήγηση στα μνημεία και τα αξιοθέατα της περιοχής μας, με στόχο να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο που θα διαμείνουν αλλά και να γνωρίσουν από κοντά τον πρωτογενή τομέα»!

Και μόνο αυτό; Θέλει να βάλει το Πανεπιστήμιο να κάνει συγκεκριμένα πράγματα όπως, από κοινού συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, δημιουργία του «Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου στην Άρτα », πιστοποίηση των ακτινιδίων της Άρτας, σήμα τοπικής παραδοσιακής Κουζίνας με την συνεργασία των επιχειρήσεων εστίασης, έκθεση ανθοκομίας στο Παραλίμνιο Πάρκο, σύνταξη εδαφολογικών Χαρτών στο Δήμο Αρταίων και δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας για την Αγροτική Ανάπτυξη! Ουφ! Μόνο αυτά!

Κι εδώ; Εδώ τι κάνουμε και τι κάναμε; Ή, μάλλον, ας τα αφήσουμε τα παλιά. Έχουμε σκοπό να κάνουμε κάτι; Πέντε χιλιάδες έφτασαν οι φοιτητές στην Άρτα! Κι εκεί έχουν τα Γιάννενα παραδίπλα αλλά κάτι έχουν καταφέρει.

‘Αιντε με την ανικανότητά μας, επιτέλους!

η συντακτική απελπισμένη μονάδα

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αγρίνιο Αρτα Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων φοιτητές