Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πιστοί υποστηρίζουν ότι δάκρυσε η εικόνα της Παναγίας στην Ι.Μ. Δρυμοναρίου Φλωριάδας στον Βάλτο

Μαρτυρίες πιστών κάνουν λόγο για “θαύμα” στην Ιερά Μονή Δρυμοναρίου, στην Φλωριάδα του ορεινού Βάλτου, πριν από μερικές μέρες.

Σύμφωνα με την μαρτυρία πιστού του περιστατικού (τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση τοπικού ιστολογίου εκκλησιαστικού περιεχομένου), αλλά και άλλων πιστών:

“Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, τελέστηκε 40ήμερο μνημόσυνο στην Ιερά Μονή Δρυμοναρίου, που είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου στην Φλωριάδα Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας.

Πολλοί παρευρισκόμενοι πιστοί παρατήρησαν την ροή ενός υγρού από το βρέφος που συμβολίζει την ψυχή της Παναγίας μας και κρατάει στα χέρια Του ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός στην εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι παρευρισκόμενοι είχαν καθαρίσει αυτό το υγρό νωρίτερα όταν η Θεία Λειτουργια ήταν σε εξέλιξη, αλλά εμφανίστηκε πάλι μετά από λίγα λεπτά.

Όταν δε πριν αποχωρήσουν οι πιστοί εξέτασαν πάλι την εικόνα, και ενώ είχε καθαριστεί ξανά από την ροή του υγρού, βρέθηκαν προ ενός ακόμη θαυμαστού σημείου: η ροή του υγρού είχε αλλάξει προέλευση και γινόταν πλέον από το πρόσωπο της Παναγίας μας!

Υπάρχουν μάλιστα μαρτυρίες κατοίκων σύμφωνα με τις οποίες το θαυμαστό αυτό σημείο της είχε παρατηρηθεί και λίγες μέρες νωρίτερα, αλλά δεν αναφέρθηκε.

Ένας πιστός που ψηλάφησε με το χέρι του το υγρό μας είπε ότι η υφή του ήταν απαλή, ενώ ήταν άοσμο και στέγνωνε κατευθείαν στο χέρι.

Φωτογραφικά τεκμήρια για το περιστατικό δεν υπάρχουν, σύμφωνα με το τοπικό blog https://sociologyalert.blogspot.com

Η Ιερά Μονή Δρυμοναρίου δεν έχει δική της αδελφότητα. Τελούνται εκεί μόνο περιστασιακά Θείες Λειτουργίες και μνημόσυνα.
Μία φορά το χρόνο, ανήμερα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου (15 Αυγούστου) γίνεται πανηγυρικός εορτασμός με Θεία Λειτουργία και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής της Φλωριάδα,ενώ την παραμονή της εορτής τελείται εσπερινός”.

Η εικόνα της Παναγίας την Ιερά Μονή Δρυμοναρίου. Η ροή του υγρού έγινε σε άλλη εικόνα που είναι αφιερωμένη στην Κοίμησή Της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button