Φιλόζωοι ανέλαβαν να σώσουν όσα αδέσποτα γλίτωσαν από τις φόλες στην Βόνιτσα (φωτο)

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για το ζήτημα των αδέσποτων πανελλαδικά. Ειδικότερα στην περιοχή της Βόνιτσας, έχουν αναφερθεί περιστατικά εγκατάλειψης ζώων ακόμη και από τουρίστες ιστιοπλόους κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Ο αριθμός των αδέσποτων αυξήθηκε σημαντικά με συνέπειες, πολλές φορές σοβαρές, για τους πολίτες καθώς κατεγράφησαν επιθέσεις.


Η δημοτική αρχή έδειξε αδυναμία στην αποτελεσματική διευθέτηση του προβλήματος. Ανέλαβαν λοιπόν ορισμένοι να δώσουν τη λύση με αλλεπάλληλες φόλες που είχαν ταχύτερο αποτέλεσμα…Μετά από όλα αυτά μια ομάδα φιλόζωων αποφάσισε να αναλάβει δράση και να προστατεύσει, όσο μπορεί, αυτά τα ζώα.

Στο χώρο της πλέον κλειστής ταβέρνας «ο Άρης», στεγάζονται προσωρινά 5 σκυλιά περίπου , τα οποία έχουν εμβολιαστεί με έξοδα των φροντιστών τους και εθελοντών που έχουν προσφέρει φάρμακα και τροφη.

Μάλιστα μέσω του διαδικτύου προωθούνται για υιοθεσία.

Φυσικά δεν λείπουν και οι φωνές διαμαρτυρίας, που υποστηρίζουν πως μέσα στο κέντρο της πόλης, δε μπορούν να φυλάσσονται ζώα.

Με κάθε τρόπο ας ελπίσουμε σε λίγο καιρο να μην υπάρχουν αδέσποτα ζώα, δεδομένης της ευαισθητοποίησης που υπάρχει και της καταγγελτικής διάθεσης έναντι όσων τα εγκαταλείπουν ή ακόμη χειρότερα, τα κακοποιούν.


Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

XIROMEROBEST

 

Χορηγούμενη
Share
Published by
agripress