Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Το φέρυ του Αιγίου ξαναπιάνει… Ρούμελη την Άνοιξη

Το χρονοδιάγραμμα της επαναλειτουργίας της γραμμής Αίγιο – Άγιος Νικόλαος

Θετικές είναι οι εξελίξεις για το αίτημα επαναλειτουργίας της Πορθμειακής γραμμής Αγίου Αχαϊας- Αγίου Νικολάου Φωκίδας, με φέρι μπότ στο στενό του Κορινθιακού κόλπου. Ιδιώτες με μεγάλη εμπειρία στα παλιότερα δρομολόγια, αναλαμβάνουν το ρίσκο του εγχειρήματος για το ταξίδι των 40 λεπτών ενώνοντας την Πελοπόννησο με τη Στερεά Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πελοπόννησος, το χρονοδιάγραμμα είναι σαφές αλλά ενδιαφερόμενοι φαίνεται να είναι κι άλλοι.

Εδώ και λίγες μέρες έχει δέσει στο λιμάνι του Αιγίου ένα φέρυ προκαλώντας την περιέργεια όσων το βλέπουν. Το πλοίο αγοράστηκε από τη Μάλτα με σκοπό να δρομολογηθεί στο στενό του Κορινθιακού από δυο ιδιώτες ένας εκ των οποίων από το Αίγιο ενώ κατά πληροφορίες της εφημερίδας, και οι δυο παλιότερα δούλευαν στην ενεργή γραμμή ως καπετάνιος και μηχανικός.

Πρώτα ωστόσο θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης ώστε να λάβει τις απαιτούμενες άδειες ναυσιπλοϊας. Το χρονοδιάγραμμα είναι η έναρξη καθημερινών δρομολογίων από την άνοιξη και σίγουρα πριν το καλοκαίρι.

Στο μεταξύ την περασμένη Πέμπτη επισκέφθηκε το δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουο , ιδιοκτήτης ηλεκτρικού φέρι μπότ για να συζητήσουν το θέμα επανελειτουργίας της παλιάς γραμμής συνεχίζοντας την κινητικότητα επί του θέματος.

thebest.gr

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close