ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Ν. Φαρμάκης: Η Περιφέρεια είχε και έχει την ευθύνη των αντιπλημμυρικών έργων

Κριτική στην περιφερειακή αρχή ασκεί ο Περιφερειακός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Νεκτάριος Φαρμάκης, μετά τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας σχετικά με την μεταφορά της νέας αρμοδιότητας του καθαρισμού των ρεμάτων.

Ο κ. Φαρμάκης , σε ανάρτηση του στα social media, επικαλούμενος σχετικό έγγραφο από την αιτιολογική έκθεση για το πρόγραμμα “Κλεισθένης Ι” , υποστηρίζει πως η αρμοδιότητα αυτή ανήκε και πριν στην Περιφέρεια και κατηγορεί την παράταξη του Απ. Κατσιφάρα πως “μοιράζει αφειδώς σανό” για μια αρμοδιότητα που την έχει οκτώ χρόνια τώρα.


Για το θέμα αυτό, είχαν προηγηθεί πολλές ανακοινώσεις και αναφορές ειδικά στον Δήμο Αγρινίου μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Δεκεμβρίου 2017. Ειδικότερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας είχε υποστηρίξει παλιότερα πως η αρμοδιότητα δεν ανήκε στον Δήμο,  όμως σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Λύτρας και Σταρακά, είχε αποσαφηνιστεί πως οι καθαρισμοί ρεμάτων ανήκαν τότε ως αρμοδιότητα στον Δήμο. Είναι αξιοσημείωτο ακόμη πως μετά από εκείνες τις αναφορές η δημοτική αρχή του Αγρινίου, δεν ξαναέδωσε συνέχεια στο θέμα.

Έτσι, μετά το πρόγραμμα “Κλεισθένης Ι” που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή, η αρμοδιότητα καθαρισμού ρεμάτων, χειμάρρων και ποταμών “πέρασε” στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και σχετικές προτάσεις εγκρίθηκαν χθες Τετάρτη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Σχετικά με την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Φαρμάκης έδωσε στη δημοσιότητα δελτίο τύπου, όπου και επισημαίνει:

Η χθεσινή επιχειρηματολογία της Περιφερειακής Αρχής για την ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικά με την κατάρτιση τεχνικού δελτίου με αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, προκαλεί κατάπληξη και στον πιο καλοπροαίρετο πολίτη.
Κι αυτό γιατί ο Περιφερειάρχης , για μια ακόμη φορά επέλεξε να κάνει το άσπρο μαύρο. Ενώ δηλαδή είχε εδώ και 8 χρόνια την ευθύνη για την εκτέλεση και το σχεδιασμό αντιπλημμυρικών έργων , έρχεται τώρα, λίγο πριν το τέλος της δεύτερης θητείας του να μας πει ότι έχει άψογα αντανακλαστικά και ότι συμμορφώνεται στις επιταγές του Κλεισθένη (;;;). Συμμορφώνεται στον Κλεισθένη, γιατί όχι όμως στον Καλλικράτη; Μήπως δεν προέβλεπε τα ίδια; Σαφώς και προέβλεπε τα ίδια για τις ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής.
Και αυτό προκύπτει ξεκάθαρα τόσο από το κείμενο των νόμων αλλά και από την αιτιολογική έκθεση του.
Τώρα θυμήθηκε ο κ. Κατσιφαρας τις υποχρεώσεις του; Τώρα ανακάλυψε ότι οφείλει να δράσει για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων; Φυσικά και όχι! Απλά , σε μια ακόμα επίδειξη επικοινωνιακής δεινότητας, ο Περιφερειάρχης επιλέγει να θολώσει τα νερά. Εξάλλου , τα “τραύματα” από τις πρόσφατες καταστροφές στην Αιτωλοακαρνανία είναι ακόμα “ζεστά” και η συζήτηση περί πολιτικών ευθυνών , λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών στο Μάτι της Αττικής, στριμώχνει στη γωνία τους Διοικούντες. Ξέροντας πολύ καλά τις ευθύνες του ο Περιφερειάρχης και φοβούμενος τον ερχόμενο χειμώνα, χτίζει με ψέματα γραμμή άμυνας επιχειρημάτων.

Κι αυτή τη φορά όμως, η συνταγή είναι ίδια : Μια δόση ψέμα, δύο δόσεις υπερβολή και δύο δόσεις αερολογίες.”

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button