ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Στη γέφυρα της Αβόρανης ο Ν. Φαρμάκης: “Παρόντες και στα μικρά και καθημερινά” (φωτο-video)

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειαρχή Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Θανάση Μαυρομάτη και στελέχη της Περιφερειακής Αρχής, ενημερώθηκε σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι, για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης στη γέφυρα Αβόρανης.

Οι εργασίες για την αποκατάσταση των φθορών στα βάθρα της γέφυρας,  ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες, καθώς τα μηχανήματα του εργολάβου έπιασαν δουλειά προς ικανοποίηση των κατοίκων της περιοχής. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δυο εβδομάδες.

Όπως είχε τονιστεί δεν υπάρχει κίνδυνος στατικής επάρκειας της γέφυρας ενώ ο κ. Φαρμάκης ανέφερε πως η Περιφέρεια και με αυτήν την παρέμβαση, θέλει να δείξει πως βασική της επιδίωξη είναι να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, όχι μόνο στα μεγάλα και οραματικά αλλά και στα μικρά και  καθημερινά ζητήματα.

«Τo γεφύρι της Αβόρανης δεν αποτελεί μόνο ένα σημαντικό, ακόμα και σήμερα, έργο οδικής πρόσβασης. Είναι και ένα ζωντανό μνημείο της Αιτωλοακαρνανίας που έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε από τις φθορές του χρόνου και των ανθρώπων. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν. Και θα ολοκληρωθούν με τον καλύτερο τρόπο. Είμαστε εδώ για όλα. Για όσα κληρονομήσαμε και πρέπει να προστατέψουμε, αλλά και για όσα εμείς πρέπει να κληρονομήσουμε στους επόμενους» τόνισε ο κ. Φαρμάκης, μετά την επίσκεψή του.

Νωρίτερα, ο κ. Φαρμάκης και ο κ. Μαυρομμάτης, επισκέφθηκαν επίσης τις εργασίες που εκτελούν στο Χαλίκι Αιτωλοακαρνανίας, καθώς επίσης και τις εργασίες καθαρισμού στην είσοδο της πόλης του Αγρινίου.

2 Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια στον Νομάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη για την άμεση αυτοψία που διενήργησε στην γέφυρα του χειμάρρου Έρμίτσας, Ν. Αβόρανης του Δήμου Αγρινίου. Εναπομένει ή υλοποίηση των εργασιών που θα διασφαλίσουν την βιωσιμότητα αυτού του ιστορικού μνημείου της περιοχής και να μην επιτραπούν “πασαλείμματα” χάριν του πολιτικού Μάρκετιγκ.
    Η καχυποψία σε μας τους πολίτες εδραιώθηκε διαχρονικά γιατί υποψήφιοι δήμαρχοι φωτογραφίζονται στη γέφυρα με άριστη φωτογένεια για τα προεκλογικά τους έντυπα, εκθειάζουν την ιστορικότητα της, την λειτουργικότητά της που μόνιμοι κάτοικοι διέρχονται καθημερινά, καθώς και οι επισκέπτες μέσω αυτής πηγαίνουν στην θαυμάσια Λίμνη Τριχωνίδα και όταν εκλέγονται την λησμονούν στην καταστροφή της…
    Στη διαδρομή από το Αγρίνιο προς την γέφυρα, ο κ. Νομάρχης όταν εισήλθε στα όρια του Οικισμού Τροχός (Ακροποτάμος) Δ. Αγρινίου, πιστεύω ότι θα διαπίστωσε ότι η Ε.Ο. Αγρινίου – Θέρμου στενεύει και γίνεται φοβερά επικίνδυνη στις τρεις (3) στροφές που ακολουθούν μέχρι τη γέφυρα, απόστασης μόλις 300 μέτρων!!!, που έχουν γίνει και γίνονται εκατοντάδες ατυχήματα. Ίσως επικινδυνότερες στροφές – ανάλογα με τον αριθμό διερχομένων οχημάτων – να μην υπάρχουν όχι στο Νομό, αλλά σε όλη την Ελλάδα!!! Δανειζόμενος την σοφή ρήση του κ. Νομάρχη “παρόντες στα μικρά και καθημερινά” στις εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας ταυτόχρονα πρέπει να ενταχθεί και η ευθυγράμμιση του οδικού δικτύου αυτών των 300 μέτρων που εφάπτονται οι τέσσερις (4) είσοδοι – έξοδοι στον οικισμό Τροχός, τρεις (3) οικίες και που πεζός πολίτης κινδυνεύει να διέλθει σ΄αυτή την διαδρομή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button