ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Εύφημος Μνεία σε Αγρινιώτη Αντισμήναρχο για την επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών στο Σουδάν (φωτο-video)

Η 356 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών που διοικεί ο Αντισμήναρχος Δημήτρης Ρόμπολας, έφερε σε πέρας μια επικίνδυνη αποστολή

Απονομή Ηθικής Αμοιβής από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ σε Στελέχη που Συμμετείχαν στην Επιχείρηση Απεγκλωβισμού Ελλήνων και Ξένων Πολιτών από το Σουδάν.

Την Τετάρτη 07 Ιουνίου 2023 ο Αρχηγος Κ. Φλώρος, απένειμε την Ηθική Αμοιβή της «Ευφήμου Μνείας» στα Στελέχη που συμμετείχαν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων και ξένων πολιτών από το Σουδάν, σε τελετή που έλαβε χώρα στην έδρα της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΣΙΓΑΝΤΕΣ».


Να σημειωθεί πως διοικητής της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών, που εδρεύει στην Ελευσίνα και που έχει την διοίκηση των αεροπλάνων C-130 , είναι ο Αγρινιώτης Αντισμήναρχος Δημήτριος Ρόμπολας, , ένας αξιωματικός με εμπειρία και εξαιρετικό βιογραφικό, άξιο τέκνο της περιοχής του Αγρινίου. Η Μοίρα έφερε σε πέρας την επικίνδυνη αποστολή στο Σουδάν, με απόλυτη επιτυχία, γεγονός που αναγνωρίστηκε σήμερα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Ο Αρχηγός, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του εξήρε το υψηλό αίσθημα ευθύνης και το εξαιρετικό επίπεδο επαγγελματικής κατάρτισης των Στελεχών, τα οποία συνέβαλαν καθοριστικά και με απόλυτη επιτυχία στον απεγκλωβισμό, διάσωση και ασφαλή επάνοδο στην Ελλάδα τόσο Ελλήνων πολιτών, όσο και πολιτών από φίλες και σύμμαχες Χώρες.

Επισήμανε την ταχύτατη κινητοποίηση, σχεδιασμό και προετοιμασία της δύσκολης και επικίνδυνης επιχείρησης, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους για την διεξαγωγή της, γεγονός που κατέστη επιτακτικό λόγω του άγνωστου περιβάλλοντος, και της ρευστής και ιδιαίτερα επισφαλούς μεταβαλλόμενης κατάστασης που διαμόρφωναν οι επικρατούσες συνθήκες.

Αναφέρθηκε επίσης στην άριστη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ με σύμμαχες και φίλες χώρες, όπως και στην συνεχή διυπηρεσιακή συνέργεια με τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ επισήμανε ως αποφασιστικούς παράγοντες για την επιτυχή εκτέλεση της αποστολής, το στοιχείο της άριστης διακλαδικής συνεργασίας των εμπλεκομένων στην επιχείρηση σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς διοίκησης, καθώς και τον υψηλό επαγγελματισμό, τόσο του πληρώματος του αεροσκάφους C-130, όσο και των στελεχών των ειδικών επιχειρήσεων της #ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ, που προέβησαν σε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση της περιοχής, την συγκέντρωση των πολιτών και την ασφαλή επιβίβασή τους στο αεροσκάφος.

Κλείνοντας το χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση, τονίζοντας ότι οι Ελληνικές Ενπολές Δυνάμεις συγκαταλέγονται στις ελίτ των Ενόπλων Δυνάμεων παγκοσμίως, και προέτρεψε τα Στελέχη να συνεχίσουν με το ίδιο πείσμα και την ίδια προσήλωση την εκτέλεση της αποστολής τους, προβάλλοντας την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης:
● Ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, o Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ.
● Ο Διοικητής της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης και ο Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης.
● Ο Διοικητής της ΔΔΕΕ Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Αλεξάκης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ Υποστράτηγος Νικόλαος Γιαννόπουλος.

soudan1

soudan2

soudan3

soudan4

soudan5

soudan6

soudan7

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button