Νέο “χτύπημα”: Απόφαση της Συγκλήτου για μεταφορά του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στην Πάτρα

Οι δυσάρεστες εξελίξεις σχετικά με την νεοσύστατη Πανεπιστημιακή Γεωπονική Σχολή της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και τα Πανεπιστημιακά Τμήματα που λειτουργούν στο Αγρίνιο, φαίνεται πως δεν σταματούν με την αναστολή της έναρξης λειτουργίας του Τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστήμιου της Πάτρας , φέρεται να είναι αποφασισμένη για την μεταφορά των Τμημάτων που δεν ανήκουν στην Γεωπονική Σχολή.

Πριν από μερικούς μήνες είχε ληφθεί απόφαση για την μεταφορά του Ιστορικού- Αρχαιολογικού (πρώην ΔΠΠΝΤ) και χθες Πέμπτη 7 Νοέμβριου, η Σύγκλητος συνεδρίασε και σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την μεταφορά στην Πάτρα και του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Όλα αυτά τη στιγμή που είναι γνωστή η “ιδιαιτερότητα” της περίπτωσης του Αγρινίου, που αυτή τη στιγμή φιλοξενεί τέσσερα Τμήματα, από τέσσερις διαφορετικές Σχολές του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Οι αποφάσεις της Συγκλήτου βέβαια, δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, που θα πρέπει να δώσει το “πράσινο φως” για την μετακίνηση των Τμημάτων.

Παράλληλα, η Πρυτανεία της Πάτρας, δεν δείχνει να διαφωνεί με τις χθεσινές αποφάσεις της υπουργού Παιδείας, για ανάκληση λειτουργίας νέων Τμημάτων, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Πατρινού τύπου. Είναι όμως η ίδια Σύγκλητος που δεν είχε φέρει καμία αντίδραση στον σχεδιασμό της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου, με τον κ. Γαβρόγλου υπουργό…

Ως προς το θέμα του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος (πρώην ΔΠΦΠ) που εδρεύει ακόμη στο Αγρίνιο, πληροφορίες αναφέρουν πως η μεταφορά του τέθηκε χθες στη συνεδρίαση της Συγκλήτου και “πέρασε” με ευρεία πλειοψηφία.

Την ίδια συνεδρίαση δεν την απασχόλησε το θέμα της αναστολής λειτουργίας νέων Τμημάτων του Πανεπιστημίου, μιας και οι ανακοινώσεις της κ. Κεραμέως έγιναν αργότερα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Η χθεσινή εξέλιξη πάντως θεωρείται λίγο έως πολύ αναμενόμενη, αφού η πρύτανης κ. Κυριαζοπούλου, έχει εκφράσει δημόσια τη θέση της για την μεταφορά του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος από το Αγρίνιο στην Πάτρα.

Αυτό για το οποίο εκφράζονται φόβοι είναι πως πιθανώς να ενεργοποιηθεί ανάλογη διαδικασία και για το Τμήμα ΔΕΑΠΤ , που ανήκει στην Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Πάτρας.

Ένα Σχόλιο

  1. Θέλατε ΝΔ να σας μειώσει τον ενφια στις γκαρσονιέρες και τον φόρο εισοδήματος. Να σας δω τώρα που θα τις έχετε ξενοικιαστες. Τουλάχιστον πετύχατε το ένα. Χωρίς εισόδημα δεν θα πληρώνετε φόρο εισοδήματος 😂😂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button