Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση για τα έργα στο γήπεδο του Παναιτωλικού

Με υπογραφή Νεκτάριου Φαρμάκη - Δείτε το χρονοδιάγραμμα

Εξασφαλισμένη είναι και επίσημα η χρηματοδότηση για τα έργα του γηπέδου του Παναιτωλικού.

Την ένταξη της πράξης για τα έργα της αναβάθμισης του γηπέδου του Παναιτωλικού και την διαμόρφωση εκθεσιακών χώρων  στο «ΠΠΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2021-2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Υποδομές στον τομέα του αθλητισμού»  αποφάσισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.


Η Πράξη χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ).  Ουσιαστικά εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για τα έργα του γηπέδου και ως ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίστηκε η 1/1/2024 με ημερομηνία λήξης την 31/12/2025.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 2,3 εκατ. ευρώ και αφορά το ποσό που χρηματοδοτείται ή θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Η πράξη χωρίζεται σε τρία υποέργα. Δείτε αναλυτικά:

Διαμόρφωση – ανάπλαση πρόσοψης επί της οδού Προυσιωτίσσης 

Το παρόν έργο αφορά τις εργασίες:

Με τις παρακάτω επεμβάσεις επιτυγχάνεται ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου στο οποίο μετά τις τελευταίες επεμβάσεις που έγιναν εντοπίστηκαν λειτουργικά προβλήματα τα οποία φιλοδοξούμε να επιλύσουμε. Επιγραμματικά οι νέες επεμβάσεις που θα γίνουν είναι:

– επαύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου με την προσθήκη νέας διώροφης κερκίδας κατ’ επέκταση υφιστάμενης με τους υποστηρικτικούς βοηθητικούς χώρους αυτής σύμφωνα με τις ειδικές προδιαγραφές και τους ειδικούς εθνικούς κανονισμούς και τους κανονισμούς της αρμόδιας ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (U.E.F.A.) η οποία επαυξάνει τη χωρητικότητα του γηπέδου χωρίς οι πρόσθετες θέσεις να υπερβαίνουν ως ποσοστό το 40% των αρχικά υπαρχόντων θέσεων.

– διαμόρφωση χώρου στην ανατολική κερκίδα για Α.Μ.Ε.Α. μαζί με την κατάλληλη διαμόρφωση της θύρας 5 για είσοδο – έξοδο αυτών.

– ανάπλαση της Νότιας όψης και αισθητική της αναβάθμιση.

– Δημιουργία χώρου συσκέψεων, αίθουσα προβολής, δηλαδή συνοδευτικών χρήσεων της αθλητικής δραστηριότητας, Οι παραπάνω συνοδές χρήσεις δεν υπερβαίνουν ως ποσοστό το 15% του συνολικού ποσοστού της υφιστάμενης υλοποιημένης δόμησης.

Προϋπολογισμος : 1.054.000,00 με ΦΠΑ

 Διαμόρφωση εκθεσιακών χώρων

Γενικός σκοπός του παρόντος έργου είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου εκθεσιακού χώρου με θέμα τον αθλητικό σύλλογο του Παναιτωλικού και τη σχέση του με την πόλη του Αγρινίου.

Για την ολοκλήρωση αυτού του εγχειρήματος επιστρατεύονται όλα τα σύγχρονα κατασκευαστικά, επικοινωνιακά, ερμηνευτικά και εκφραστικά μέσα που διαμορφώνουν τόσο το χώρο και το εποπτικό του υλικό, όσο και τη λοιπή διαδραστική-πολυθεματική παρουσίαση.

Το παρόν έργο αφορά στις κάτωθι Υπηρεσίες και Προμήθειες:

Δημιουργία ανάγλυφης μακέτας γηπέδου, ψηφιακού εκθέματος-ολογράμματος και επιμέρους σκηνογραφιών ανά υποενότητα iv. Διαμόρφωση εκθεσιακού χώρου (κλείσιμο ανοιγμάτων, διαμόρφωση αιθουσών έκθεσης, χώρος υποδοχής κ.α.)

Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και εκθεσιακός φωτισμός (προμήθεια και εγκατάσταση) vi. Σχεδιασμός, κατασκευή, εγκατάσταση εκθεσιακών προθηκών, ανοικτών εκθετηρίων-θυλάκων και βιβλιοθήκης-εκθετηρίου

Οργάνωση, προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση των απαραίτητων οπτικοακουστικών μέσων και διαδραστικών εφαρμογών για τον εκθεσιακό χώρο.

Προϋπολογισμός : 519.000,00 με ΦΠΑ

Τέλος, το τρίτο υποέργο περιλαμβάνει την αναβάθμιση συστήματος τεχνητού φωτισμού και οπτικοακουστικών μέσων του γηπέδου και εγκατάσταση Φωτοβολταικού Συστήματος συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 780.000,00 ευρώ με ΦΠΑ.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: γήπεδο έργα Παναιτωλικός