Αυτοδιοίκηση

Εξαγορά χώρου από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου για… τις ιπποδρομίες στον Άγιο Γεώργιο!

koi-ippodromies

Μπορεί να διανύουμε “εποχές ισχνών αγελάδων” και για την Αυτοδιοίκηση, που μάλιστα έχει υποστεί μια άνευ προηγουμένου αφαίμαξη πόρων, ο Δήμος Μεσολογγίου, δείχνει πως “λεφτά υπάρχουν”. Έτσι, προτίθεται να αγοράσει αγροτεμάχια, ώστε να διεξάγονται οι ιπποδρομίες στην Τοπική Κοινότητα του Αγίου Γεωργίου! Όλα αυτά μάλιστα την στιγμή που υπάρχουν πολίτες στον ίδιο Δήμο που δεν έχουν νερό να πιουν, με αποτέλεσμα, εύλογα να προκαλούνται πολλές απορίες για την σκοπιμότητα της απόφασης.

Συγκεκριμένα , σύμφωνα με την ενημέρωση απο το Γραφείο Τύπου του Δήμου, σε απόφασή του κατά την χθεσινή συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου για εξαγορά αγροτεμαχίων στην τοπική κοινότητα Αγίου Γεωργίου, με σκοπό την διεξαγωγή των   ιπποδρομιών που πραγματοποιούνται στην περιοχή, στο πλαίσιο του χαρακτηριστικού τοπικού εθίμου.

Όπως σημειώνει ο Ν. Καραπάνος, πέρα από το γεγονός της διατήρησης των τοπικών εθίμων, η διασφάλιση του χώρου και η αντίστοιχη διαμόρφωσή του, είναι απαραίτητη επίσης  για λόγους ασφάλειας, τόσο των συμμετεχόντων στις τοπικές ιπποδρομίες όσο και των θεατών. Άλλωστε, η χωροθέτηση κατάλληλης έκτασης υπήρξε επιδίωξη παλαιότερων δημοτικών αρχών, κατόπιν έντονης επιθυμίας τοπικών συλλόγων αλλά και των κατοίκων.

Η επιλογή του χώρου, θα γίνει μετά από εισήγηση επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από υπηρεσιακούς και αιρετούς εκπροσώπους, ενώ σχετική ανακοίνωση για το θέμα  εξέδωσε σήμερα και η Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου.
Αναλυτικά η απόφαση και πως αυτή ψηφίστηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του χωριού του Αγίου Γεωργίου:
po-agiosgeorgios-ippodromies

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close