Όλα τα ΣπορΡοή Ειδήσεων

Europol: Η πανδημία φέρνει στημένα ματς

Στη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, δημιουργήθηκε μεγάλο οικονομικό χάος.

Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι δεν θα μπορούσαν να αποφύγουν τις επιπτώσεις και σύμφωνα με τη Europol αυτό οδήγησε σε αύξηση των στημένων ματς, ιδιαίτερα στις μικρές κατηγορίες. Παράλληλα, η υπηρεσία τόνισε πως όλο και περισσότεροι ποδοσφαιριστές μικρότερων κατηγοριών προσεγγίζονται για να προσφέρουν… υπηρεσίες στο οργανωμένο έγκλημα.


Στο πρώτο ευρωπαϊκό συνέδριο για τα στημένα ματς, διοργανωμένο από τη Europol και την UEFA, ο επικεφαλής του κέντρου οικονομικού εγκλήματος της Europol, Μπάκαρντ Μαλ, ανέφερε πως το οργανωμένο έγκλημα βρήκε εύφορο πεδίο, λόγω της απογοητευτικής οικονομικής κατάστασης αρκετών συλλόγων, και έκανε χρυσές δουλειές. «Το στοίχημα είναι πολύ σημαντικό για την οικονομική ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και δεν πρέπει να αφήσουμε επιτήδειους να το καπηλεύονται», είπε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με την έρευνα της ελεγκτικής υπηρεσίας Sportradar, υπάρχουν πάνω από 1.100 ύποπτοι αγώνες από την αρχή της πανδημίας, τον Απρίλιο του 2020. Η εν λόγω υπηρεσία σαρώνει τις στοιχηματικές εταιρίες για να ελέγξει ποια ματς παρουσιάζουν αδικαιολόγητο τζίρο, σε σχέση με το αναμενόμενο, καθώς και δραστηριότητα που δεν συνάδει με τα προγνωστικά στοιχήματος.

«Κάνουμε διαρκή βήματα προς την αντιμετώπιση του φαινομένου της χειραγώγησης αγώνων και είναι σημαντικό που UEFA και Europol έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους», ανέφερε ο Άντζελο Ρηγόπουλος, ο Ελληνοϊταλός επικεφαλής του τμήματος αξιοπιστίας της UEFA.

Συνολικά 109 εκπρόσωποι 49 χωρών παρακολούθησαν το συνέδριο, στη Χάγη της Ολλανδίας.


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button