sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

«Ετσι θα λειτουργήσει η ΜΕΘ στο Αγρίνιο με ασφάλεια»-η επιστολή της νέας Διευθύντριας

«Οι ΜΕΘ δε θα πρέπει να διαθέτουν λιγότερες από 8 κλίνες-χρειαζόμαστε ανθρώπινο δυναμικό και χώρο-κάποιοι με ρώτησαν αν έχω επίγνωση που πάω να μπλέξω!» τονίζει μεταξύ άλλων η κ. Μιχαηλίδου

Η νέα Διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου Ευαγγελία Μιχαηλίδου (σ.σ. ορκίζεται στις 2 Ιανουαρίου), δείχνει από τη πρώτη στιγμή έντονο ενδιαφέρον για την ασφαλή και επαρκή λειτουργία της κλινικής και αυτό αποτελεί ένα πολύ ευοίωνο σημάδι.

Αυτο φάνηκε και στη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την κλειστή ΜΕΘ, όπου μάλιστα εμφανίστηκε συγκινημένη , σύμφωνα με πληροφορίες.


Η ίδια όπως φαίνεται το προηγούμενο διάστημα, είχε διαρκή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκομένους, με δική της πρωτοβουλία, κατέγραψε τα προβλήματα ώστε να έχει σαφή εικόνα και προσωπική άποψη για την υφιστάμενη κατάσταση.

Με ειλικρίνεια σε επιστολή της με τον βουλευτή Μάριο Σαλμα, που όπως φαίνεται είχε καλή συνεργασία το προηγούμενο διάστημα, περιγράφει και το νέο νομικό πλαίσιο που ισχύει για τις ΜΕΘ και ζητά την ενίσχυση της Μονάδας του Αγρινίου, που ουσιαστικά επαναλειτουργεί σε λίγες ημέρες.

Αναλυτικά η επιστολή της κ. Μιχαηλίδου:

«Με τη παρούσα επιστολή θέλω να σας ευχαριστήσω για την έως τώρα υποστήριξη σας όσον αφορά την επίσπευση της διαδικασίας έλευσης μου στη ΜΕΘ Αγρινίου και της αποτελεσματικής διασύνδεσης μου με τους αρμόδιους φορείς για να μπορέσω να πετύχω όσο το δυνατόν πιο ταχεία, άμεση και αποτελεσματική λειτουργία της ΜΕΘ.

Συγχρόνως θέλω να σας επιστήσω τη προσοχή σε συγκεκριμένα ζητήματα που προκύπτουν.

Προ μηνών και έχοντας ήδη κριθεί βάσει προσόντων για τη θέση της Διευθύντριας άρχισα να ανησυχώ για τη τύχη της ΜΕΘ ανακαλύπτοντας οτι κατά τη διαδικασία κρίσης των προσόντων Διευθυντού ΜΕΘ οι 12 κλίνες που υπάρχουν απο τον οργανισμό του νοσοκομείου έχουν γίνει 6 & οι ιατροί απο 4 απέμειναν 2 όπως και ότι η ΜΕΘ έπαυσε να λειτουργεί.

Συγχρόνως παρότι είχε προκηρυχθεί ως άμεση προτεραιότητα η θέση του Διευθυντού ΜΕΘ αντιλήφθηκα μια καθυστέρηση στην όλη διαδικασία. Σε εκείνη τη φάση κινητοποιήθηκα, απευθύνθηκα προς την 6η ΥΠΕ, το Υπουργείο Υγείας και σε όσες Τοπικές Πολιτικές Αρχές, όλων των Κομμάτων, μπόρεσα να έρθω σε επικοινωνία.
Θεωρώ οτι η Δημόσια Υγεία είναι πάνω απο κομματικές, πολιτικές διαφορές και σκοπιμότητες, έτσι έπραξα αναλόγως.

Απο κάποιους υπήρξε όντως ενδιαφέρον , βεβαιώνοντας με οτι στη καλύτερη των περιπτώσεων θα αναλάμβανα τέλη Γενάρη, αρχές Φλεβάρη και απο άλλους ερωτήθηκα αν έχω επίγνωση που πάω να μπλέξω.

Απο τη πλευρά σας διατηρώντας τακτική επικοινωνία μου δηλώσατε οτι θα πιέσετε όσο μπορείτε να βγεί το ΦΕΚ εως μέσα Δεκέμβρη όπως και έγινε. Μόλις προ 3 ημερών έλαβα επίσημα την αλληλογραφία και πρόκειται να αναλάβω απο 02/01/2023.

Είμαι στο Αγρίνιο αρκετό καιρό, προσπαθώ να περιφρουρήσω και να διεκδικήσω πράγματα για την εύρυθμη λειτουργία της ΜΕΘ, βρίσκω εμπόδια, διατυμπανίζω όπου και όπως μπορώ τι χρειάζεται για να λειτουργήσουμε με ασφάλεια, τη σπουδαιότητα της ύπαρξης αποτελεσματικής ΜΕΘ, θέματα που έχουμε συζητήσει κατά καιρούς, στα οποία έχετε δείξει αμέριστο ενδιαφέρον.

Προς διευκόλυνση σας και να μη μακρυγορώ άλλο, σας αποστέλλω κριτήρια συγχωνεύσεων και μέτρα ελάχιστων προδιαγραφών σύμφωνα με τον νέο Χάρτη Υγείας και σας παρακαλώ στηριζόμενη στην εως τώρα υποστήριξη σας, να επιληφθείτε απο το Δημόσιο Βήμα που κατέχετε για να μπορέσει να λειτουργήσει και να ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ να λειτουργεί αποτελεσματικά η ΜΕΘ Αγρινίου .

Τα 4 κριτήρια για τις συγχωνεύσεις σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας είναι τα παρακάτω και εν
συντομία αναφέρω τι ισχύει για τη ΜΕΘ Αγρινίου:

1. Χαμηλή πληρότητα: Υπάρχουν απο τον οργανισμό του Νοσοκομείου Αγρινίου 12 κλίνες μικτής ΜΕΘ. Έχουν απομείνει 6.

2. Μικρή απόσταση απο μεγάλα αστικά κέντρα: Η ΜΕΘ Αγρινίου βρίσκεται στη μέση απόσταση Ιωάννινων, Πάτρας και Αθήνας και θα μπορούσε να έχει κύριο και ουσιαστικό ρόλο ως προς το υγειονομικό συμφέρον των πολιτών και άρα επουδενί δε πρέπει να ισχύσει στη περίπτωση μας το άνωθεν κριτήριο.

3. Στελέχωση: Και η στελέχωση αναμένεται να παίξει κεντρικό ρόλο στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων. Όποιες μονάδες παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό θα συνενωθούν σύμφωνα με ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας. Σε αυτή τη φάση ξεκινάμε με 3 Ιατρούς της ΜΕΘ και τη μετακίνηση ενός συναδέλφου απο τη Παθολογική κλινική να μας υποστηρίξει. Υπάρχει ενδιαφέρον ιατρονοσηλευτικού προσωπικού να συμπεριληφθεί στη δύναμη της ΜΕΘ. Zήτησα απο τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να προκηρυχθούν θέσεις επιμελητών Β.

4. Δείκτες αποτελεσματικότητας: Παράλληλα θα συνεκτιμηθούν και δείκτες αποτελεσματικότητας των νοσοκομείων που θα οδηγηθούν σε συγχώνευση ή αλλαγή χρήσης. Ευελπιστώ και θα προσπαθήσω να δημιουργήσουμε ως προσωπικό μια οργανωμένη και αποτελεσματική ΜΕΘ αλλά χρειαζόμαστε
ανθρώπινο δυναμικό και χώρο.

Σύμφωνα με τις ελάχιστες προδιαγραφές λειτουργίας των ΜΕΘ: Ο αριθμός των κλινών της πολυδύναμης ΜΕΘ ενός νοσοκομείου πρέπει κατ ελάχιστον να αντιστοιχεί στο 10% των οργανικών κλινών του ιδρύματος.
Οι κλίνες αυτές ανάλογα με τον αριθμό τους και την χωροταξία του νοσοκομείου μπορούν να είναι κατανεμημένες σε ένα ή περισσότερα τμήματα. Από οικονομικής και λειτουργικής άποψης αλλά και από την άποψη της εμπειρίας του προσωπικού, οι ΜΕΘ δε θα πρέπει να διαθέτουν λιγότερες από 8 κλίνες. Υπενθυμίζω οτι είχαμε 12 και η δικαιολογία οτι ποτέ δεν ήταν όλες εν λειτουργία δε σημαίνει οτι δε γίνεται και δε πρέπει να προστεθεί προσωπικό και υλικό για να προσφέρουμε στο έπακρο τις υπηρεσίες μας προς τους πολίτες.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας τονίσω οτι στη φάση ενός νέου ξεκινήματος, μιας νέας αρχής σε ένα νομό με πάνω από 200.000 κατοίκους, ελπίζουμε στην υποστήριξη σας και πιστεύουμε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές και τις κατευθυντήριες οδηγίες, για να γίνει και η δική μας ΜΕΘ “διεθνών προδιαγραφών” και να προσφέρει φροντίδα στους πολίτες του νομού και όχι μόνο.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία σε εσάς και την οικογένεια σας!»

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

2 Σχόλια

  1. Προεκλογική στρακαστρουκα μοιάζει δυστυχώς για να μπορούν τα γνωστά πολιτικά τίποτα τις περιοχής μας να βγαίνουν με θάρρος στον κόσμο και να έχουν κάτι να ανταπαντουν αν τους τεθεί το ζήτημα….

  2. Του τι κάνει η πόρνη Πάτρα για να μην γίνει τίποτα καλό είναι ευρέως γνωστό στο Αγρίνιο και όχι μόνο, όσο για τα Γιάννενα δεν έχουν μεγαλύτερο πληθυσμό από το Αγρινίο για να έχουν πράγματα πού μόνο στα όνειρά μας βλέπουμε εμείς εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button