Δυτική Ελλάδα

Έτοιμο να λειτουργήσει και πάλι το Γυμνάσιο Γαβαλούς

epi-gymnasio-gavalous1Μετά από επτά χρόνια το ιστορικό κτίριο του Γυμνασίου Γαβαλούς είναι σχεδόν έτοιμο να λειτουργήσει ξανά.
Ο σεισμός της 10ης Απριλίου 2007 κατέστησε ακατάλληλο το σχολείο και από τότε οι μαθητές κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες.
Άμεσα θ’ αρχίσει η μεταφορά του εξοπλισμού ώστε το νέο έτος να βρει τους μαθητές στο ανακαινισμένο σχολείο που περιλαμβάνει πλέον 10 αίθουσες διδασκαλίας και 2 αίθουσες για τα εργαστήρια ενώ έγινε πλήρεις ανακατασκευή των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και του κλιμακοστασίου.
Να θυμίσουμε ότι από το μπαράζ των σεισμών (σμηνοσεισμοί, κατά τους σεισμολόγους), με επίκεντρο την περιοχή νότια της Λίμνης Τριχωνίδας, έπαθαν ζημίες αρκετά σπίτια και ιστορικά κτίρια όπως το Γυμνάσιο της Γαβαλούς και του Θέρμου.
Οι σεισμοίξεκίνησαν στις 2.27΄ τα ξημερώματα, όταν σημειώθηκε η πρώτη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 Ρίχτερ, ενώ στις 6.17΄ καταγράφτηκε νέος μεγαλύτερος σεισμός μεγέθους 5,4 Ρίχτερ. Ακολούθησε σειρά μικρών σεισμικών δονήσεων, ενώ από τις 10.13΄ έως τις 10.15΄ το πρωί καταγράφτηκαν, με απόσταση ενός λεπτού ο καθένας, τρεις νέοι ισχυροί σεισμοί μεγέθους 5,2 5 και 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αντίστοιχα. Επίσης, στη 1.40΄ το μεσημέρι ακολούθησε νέος σεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ.

makrinianews


Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button