Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εστίαση Πάτρας: Η ευθύνη για τον συνωστισμό έξω από καφέ-μπαρ, δεν ανήκει στους επαγγελματίες

«Υποχρέωση του κράτους να εφαρμόσει τους κανόνες», τονίζουν με επιστολή τους στον Χρυσοχοΐδη

Το γεγονός ότι επιβάλλονται πρόστιμα σε καταστήματα εστίασης που λειτουργούν με take away, εξαιτίας του συνωστισμού ατόμων έξω από αυτά, στηλιτεύει με επιστολή της προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, της η Εστίαση της Πάτρας.

Τη στιγμή που επιτρέπεται η πώληση αλκοόλ, είναι υποχρέωση και ευθύνη αποκλειστικά του κράτους να εφαρμόζονται οι κανόνες αναφορικά με τον συνωστισμό, τονίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Αναλυτικά:

«Κύριε υπουργέ,

παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες ότι επιβάλλονται πρόστιμα στα καταστήματα της πόλης μας, με δεδομένο τον συνωστισμό του κόσμου μετά την εξυπηρέτηση τους με προϊόντα take away.

Θεωρούμε ατόπημα από την πλευρά του υπουργείου σας η μετατόπιση του λειτουργήματος σας, που είναι η τήρηση της τάξης και η εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί για την πανδημία στις πλάτες των ιδιοκτητών και εργαζόμενων των καταστημάτων εστίασης.

Θεωρούμε ότι κανένας δεν μπορεί και δεν πρέπει για ευνόητους λόγους να υποκαθιστά τα όργανα της τάξης. Αυτό θα ήταν απαξιωτικό και επικίνδυνο. Ξέρουμε όλοι τις δύσκολες ώρες που βιώνει ο κλάδος και κάθε επιπλέον πρόστιμο δημιουργεί σοβαρά θέματα βιωσιμότητας.

Εφόσον οι πωλήσεις προϊόντων με την διαδικασία του take away επιτρέπονται σε όλα τα προϊόντα και ειδικότερα στο αλκοόλ, είναι υποχρέωση και ευθύνη αποκλειστικά του κράτους να εφαρμόζονται οι κανόνες αναφορικά με τον συνωστισμό.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και λήψη των ανάλογων αποφάσεων».

*φωτο αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button