ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Εσωτερικός ελεγχος στον δήμο Μεσολογγίου: Επανέρχονται οι εργαζόμενοι στους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας

Προσφυγή του δήμου κατά της ακυρωτικής απόφασης για την ανάθεση του ελέγχου σε ιδιώτη

Στην έκδοση κοινού δελτίου τύπου προχώρησαν το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αιτωλ/νίας καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, σχετικά με τις εξελίξεις ως προς την ανάθεση σε ιδιώτες του εσωτερικού ελέγχου στον Δήμο Μεσολογγίου.

Όπως είναι γνωστό, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε απόφαση του δήμου Μεσολογγίου για ανάθεση σε ιδιώτη του εσωτερικού ελέγχου, με τον δήμο όμως να προσφεύγει στην ειδική επιτροπή του άρθρου 152.


«Καλούμαστε να γίνουμε θιασώτες στο ίδιο έργο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το διακύβευμα είναι μεγάλο καθώς επιχειρείται η εκχώρηση δημόσιου εποπτικού μηχανισμού σε ιδιώτες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην κοινή ανακοίνωση των σωματείων.

Αναλυτικά:

«Μετά την πρωτοπόρα απόφαση της αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με την μεγάλη δικαίωση και αποκατάσταση της νομιμότητας και ορθολογικότητας, με την ακύρωση της απόφαση για την εκχώρηση σε ιδιώτη του εσωτερικού ελέγχου, ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου κατέφυγε στην προσφιλή τακτική των δημοτικών αρχών, με προσφυγή στην ειδική επιτροπή του άρθρου 152 για να την «ακυρώσει».

Καλούμαστε λοιπόν για μία ακόμη φορά να αντιμετωπίσουμε την «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , στην οποία ως δια μαγείας οι Δημοτικές Αρχές «δικαιώνονται» εις βάρος των εργαζομένων και του εποπτικού ρόλου της αποκεντρωμένης.
Δεν μπορεί ο Συντονιστής και οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης να δικαιώνουν τις περισσότερες ενστάσεις μας, με ισχυρά νομικά επιχειρήματα και η ειδική επιτροπή του άρθρου 152 να ακυρώνει τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης και να δικαιώνει μονίμως τους Δήμους, βασιζόμενη σε έωλα και σαθρά νομικά επιχειρήματα.

Η λογική λέει ότι κάποιος από τους δύο δεν εκτελεί ορθά τα καθήκοντά του. Ενδιάμεση λύση σε αυτά δεν υπάρχει όταν μάλιστα κατά κόρον οι αποφάσεις της ειδικής επιτροπής είναι στην αντίθετη πλευρά σε σχέση με του Συντονιστή και εις βάρος των εργαζομένων.

Καλούμαστε να γίνουμε θιασώτες στο ίδιο έργο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το διακύβευμα είναι μεγάλο καθώς επιχειρείται η εκχώρηση δημόσιου εποπτικού μηχανισμού σε ιδιώτες και μάλιστα χωρίς να τηρούνται ούτε οι ελάχιστες πρόνοιες της νομοθεσίας.

Πρέπει λοιπόν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μην γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές με ολέθρια αποτελέσματα για τους Δήμους.

Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, ενάντια σε κάθε αντιξοότητα. Πρέπει όμως κάποιοι να σταματήσουν να βαυκαλίζονται και να στρουθοκαμηλίζουν περιμένοντας ότι όλα θα αλλάξουν δια μαγείας. Ιδού η Ρόδος… »

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button