Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ο Γαστρονομικός Τουρισμός συζητήθηκε στον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου

Μετά από πρόσκληση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του σύσκεψη, τη Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020.

Εκτός του πρόεδρου κ. Σπυρόπουλου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας κ. Στεργίου Σπύρος η γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ κα. Πετροπούλου Βάσια, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης Αγρινίου κ. Ναστούλης Κωνσταντίνος και ο υπεύθυνος τουριστικής ανάπτυξης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου κ Πασιόπουλος Κωνσταντίνος .


Θέματα της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη και ο συντονισμός τον φορέων της Δυτικής Ελλάδας για την προώθηση των τοπικών προϊόντων, καταγραφή τοπικών συνταγών, δημιουργία νέων συνταγών με βάση τα παραγόμενα προϊόντα και η δημιουργία του γαστρονομικού στίγματος προκειμένου να αποκτήσει η περιφέρεια «Γαστρονομικό Τουρισμό» κάτι που επί του παρόντος δεν υφίσταται.

Ο πρόεδρος κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου έχοντας δημιουργήσει το γραφείο τουριστικής ανάπτυξης, στοχεύει στην προβολή και εξωστρέφεια της πόλης και πιστεύει ότι μέσα από εκδηλώσεις γαστρονομίας στις οποίες θα παρασκευάζονται συνταγές με τα τοπικά προϊόντα που υπάρχουν σε όλη την περιφέρεια δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα του Μεσολογγίου θα δοθεί η ευκαιρία στο ευρύ κοινό να γνωρίσει την πλούσια και εξαιρετική μεσολογγίτικη κουζίνα.

Παρουσίαση δράσης

Στη συνέχεια, ακολούθησε μία συνοπτική παρουσίαση από τον Πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ, κ. Στεργίου για την δράση W-EAT, που κινείται ακριβώς πλαίσια, της καταγραφής του γαστρονομικού στίγματος της Δυτικής Ελλάδος. Η δράση W-EAT παρουσιάζεται ως ένα φιλόδοξο εγχείρημα για το γαστρονομικό αποτύπωμα της Δυτικής Ελλάδας., μια νέα έκθεση γαστρονομίας που φιλοδοξεί να ενώσει γαστρονομικά την περιφέρεια, ανοίγοντας δρόμους εξωστρέφειας για χιλιάδες επαγγελματίες στους χώρους της εστίασης και του τουρισμού.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, κατατέθηκαν απόψεις και ιδέες των φορέων αναφέροντας και τα ιδιαίτερα προβλήματα και ανάγκες ανά περιοχή.

Ολοκληρώνοντας, την συνάντηση ο υπεύθυνος τουριστικής ανάπτυξης κ. Πασιόπουλος επισήμανε ότι πρόκειται για μια περιοχή με αυξημένο ενδιαφέρον ως προς τα υψηλού επιπέδου προϊόντα τόσο στον εμπορικό όσο και στον αναπτυξιακό τομέα του δήμου μας, με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα και να μετατρέψουμε το Μεσολόγγι στην πόλη που οραματιζόμαστε μέσω του γαστρονομικού πλούτου που διαθέτουμε.

Οι εκπρόσωποί των φορέων συμφώνησαν εκ νέου συνάντηση με εκπροσώπους και από τους τρείς νομούς της περιφέρειας η οποία θα καθορίσει τον γαστρονομικό χάρτη της Δυτικής Ελλάδας.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button