ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ερώτηση Ζαμπάρα για τα επιδόματα στρατιωτικών Eurocontrol και ΚΕΔΣ- Χαιρετίζει η ΕΣΠΕΑΙΤ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Οικονομίας-Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσαν 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μίλτος Ζαμπάρας, αναφορικά με την καταβολή επιδόματος Eurocontrol-ΚΕΔΣ στα στελέχη που υπηρετούν σε στρατιωτικά αεροδρόμια.

Την πρωτοβουλία τους χαιρετίζει η Ένωση Στρατιωτικών Αιτωλοακαρνανίας, υπογραμμίζοντας:


«Χαιρετίζουμε την Κοινοβουλευτική πρωτοβουλία του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζαμπάρα Μίλτο για την ανάδειξη μιας οικονομικής αδικίας που βιώνουν οι συνάδελφοι μας στο Ακτιο.

Παράλληλα να σημειώσουμε τις εύστοχες παρεμβάσεις του Αντιπροέδρου Κοινοβουλευτικού Έργου της ΠΟΜΕΝΣ κ. Λεμονιά Απόστολου που προωθεί τα σημαντικά θέματα μας στις Κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, με αποτέλεσμα να κατατίθενται ερωτήσεις στην ΒτΕ με την υπογραφή πολλών Βουλευτών ανά κόμμα.

Η συγκεκριμένη ερώτηση για τα επιδόματα Eurocontrol και ΚΕΔΣ υπογράφτηκε από τον τ. ΥΕΘΑ κ. Αποστολάκη Ευάγγελο και συνολικά 14 Βουλευτές του ΣΎΡΙΖΑ».

Η ερώτηση:

Προς τους  κ.κ. Υπουργούς 

Εθνικής Άμυνας

Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών

Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Καταβολή Επιδόματος EUROCONTROL – ΚΕΔΣ στα στελέχη που υπηρετούν σε στρατιωτικά αεροδρόμια»

Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει πρόβλημα τόσο με την καταβολή του επιδόματος EUROCONTROL, που δικαιούνται να λαμβάνουν και οι στρατιωτικοί Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, οι οποίοι παρέχουν ομοίως υπηρεσίες σε σχέση με αυτές της Πολιτικής Αεροπορίας όσο και με την καταβολή ΚΕΔΣ σε προσωπικό που υπηρετεί στα στρατιωτικά Α/Δ και εμπλέκονται στην εφαρμογή του πλαισίου συνεργασίας για την υποστήριξη των πολιτικών πτήσεων, όπως έχουν αναφέρει σε επιστολές τους οι ενώσεις στρατιωτικών.

Το προσωπικό εμπλέκεται άμεσα και ενεργά σε μια επιτυχημένη επένδυση, η οποία, βάσει της Σχετικής

Σύμβασης (που αποτελεί νόμο του Κράτους), συγκαταλέγεται στο «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής» για την μείωση του δημόσιου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας. Συνεπώς, υπάρχουν όλα τα δεδομένα και η κατάλληλη επιχειρηματολογία, ώστε το εν λόγω προσωπικό να συμπεριληφθεί στους δικαιούχους του συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής, όπως αυτό καθορίζεται από την σχετική νομοθεσία.

Δεδομένου ότι, οι υπηρεσίες που παρέχουν τα στελέχη των βάσεων, περιλαμβάνουν την εξυπηρέτηση πολιτικών πτήσεων και την υλοποίηση σύμβασης που εντάσσεται σε Δημοσιονομικούς στόχους.

Δεδομένου ότι, επί παραδείγματι, από την εν λόγω σύμβαση υποστήριξης του πολιτικού αερολιμένα Ακτίου, το Ελληνικό Δημόσιο κερδίζει περί του 1.000.000€ ετησίως.

Δεδομένου ότι, οι στρατιωτικοί Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ) παρέχουν υπηρεσίες ATS και AIS, ομοίως με τους αντίστοιχους Ελεγκτές της Πολιτικής Αεροπορίας.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Προτίθενται να δώσουν λύση στο υπόψη πρόβλημα, που αφορά στην χορήγηση επιδόματος EUROCONTROL στους στρατιωτικούς Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας;
  1. Προτίθενται να εξετάσουν την δίκαιη παροχή ΚΕΔΣ στο στρατιωτικό προσωπικό μέσα από τα συνολικά κέρδη που λαμβάνει το Δημόσιο, και τα οποία προκύπτουν από την υλοποίηση του Πλαισίου Συνεργασίας;

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

 

Ζαμπάρας Μιλτιάδης (Μίλτος)

Αποστολάκης Ευάγγελος  

Γιαννούλης Χρήστος  

Καλαματιανός Διονύσης  

Καραμέρος Γιώργος  

Κασιμάτη Νίνα  

Μάλαμα Κυριακή  

Μπάρκας Κώστας  

Παναγιωτόπουλος Ανδρέας  

Παπαηλιού Γιώργος  

Παππάς Πέτρος  

Σαρακιώτης Ιωάννης  

Τζάκρη Θεοδώρα  

Τζούφη Μερόπη

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button