ΕξελίξειςΠολιτική

Ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Γ. Λαζαρίδη για την σύνδεση του Μεσολογγίου με την Ιόνια

epi-ionia-komvosmesΜε αφορμή την από 22-02-2017 εξώδικη πρόσκληση – δήλωση 90 κατοίκων της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου προς τον κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την σύνδεση της πόλης με την Ιονία Οδό στον κόμβο «Χαλαζιά», ο Πολιτευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Αιτωλοακαρνανία Ευάγγελος Παπαγεωργίου ζήτησε την παρέμβαση του Βουλευτή του Κόμματος κ. Γεωργίου Λαζαρίδη, ως υπεύθυνου για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο του ανωτέρω Υπουργείου.

Ενεργώντας αμέσως ο Βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Λαζαρίδης αρχικά συναντήθηκε με τον αρμόδιο Υπουργό και κατόπιν κατέθεσε στην Βουλή των Ελλήνων σχετική ερώτηση με το ακόλουθο περιεχόμενο:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Βουλευτή Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Γεωργίου Λαζαρίδη
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το θέμα της προβληματικής εξόδου του κόμβου “Χαλαζιά”, της Ιονίας οδού, στο ύψος του Μεσολογγίου (προς την οδό που οδηγεί στην πόλη), προκαλεί ανησυχία και αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Πριν από την κατασκευή της Ιονίας Οδού τα οχήματα εισέρχονταν και εξέρχονταν από το Μεσολόγγι, μέσω αυτού, με αποτέλεσμα να διευκολύνονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης.

Για τον λόγο αυτόν και για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του ιστορικού κέντρου της Ι. Π. Μεσολογγίου, είχε κατασκευασθεί και χρησιμοποιείται μεγάλος παραλιακός δρόμος διπλής κατεύθυνσης, στην δυτική περιοχή της πόλης, που συνδέει τον Λιμένα Μεσολογγίου με τον εθνικό αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας, μέσω της χρήσης του κόμβου.

Όμως, μετά την κατασκευή της Ιονίας Οδού, καταργήθηκε η είσοδος και έξοδος στον κόμβο «Χαλαζιά» και αποκόπηκε η είσοδος -έξοδος των οχημάτων, από την Ιονία Οδό προς το Μεσολόγγι και ιδιαίτερα προς τον Λιμένα της πόλης,

Ο Πολιτευτής του Κόμματός μας στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας κ. Ευάγγελος Παπαγεωργίου με ενημέρωσε ότι η τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου είναι ανάστατη με την ουσιαστική κατάργηση του κόμβου «Χαλαζιά» και την μη σύνδεση της πόλης με την Ιονία Οδό, αφού πλέον καταργήθηκαν όλοι οι κόμβοι της Ιονίας Οδού προς το Μεσολόγγι.

Πέραν αυτού οι κάτοικοι επισημαίνουν και αυξημένη επικινδυνότητα στην κυκλοφορία των οχημάτων πάνω στην κατασκευασθείσα αερογέφυρα στον κόμβο «Χαλαζιά» λόγω, των μεγάλων κλίσεων και τον κλειστών στροφών του δρόμου.

Το πρόβλημα είναι οφθαλμοφανές ακόμη και σε μη ειδικούς, καθώς η καμπύλη της είναι τέτοια που μεγάλα οχήματα αδυνατούν να μπούν στην οδό προς Μεσολόγγι χωρίς να περάσουν στο αντίθετο ρεύμα.

Ή Επιτροπή Κατοίκων έχει αποστείλει εξώδικη πρόσκληση – δήλωση στις 22-02-2017, με αποδέκτη το Υπουργείο Υποδομών και επίκειται η άσκηση ενδίκων μέσων ενώπιον των Δικαστηρίων, κάτι που ίσως επιφέρει σημαντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού.

Για τους άνωθεν λόγους Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, ούτως ώστε το σημειακό αυτό κατασκευαστικό ελάττωμα να διορθωθεί, πριν υπάρξουν δυσάρεστα ή και πολύ δυσάρεστα γεγονότα;

Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε ώστε η πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας να μην αποκοπεί και απομονωθεί, προς μεγάλη ζημία της οικονομίας του τόπου;

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button