ΕξελίξειςΠολιτική

Ερώτηση Μπαρμπαρούση για την σύνδεση του Μεσολογγίου με την Ιόνια

epi-ioniaodos1Την εξέταση  της πρότασης φορέων του Μεσολογγίου για την απευθείας σύνδεσης του Μεσολογγίου με την Ιόνια, θέτει με την μορφή ερώτησης προς το αρμόδιο υπουργείο ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούσης.

Αναλυτικά η ερώτηση:

“Ως γνωστόν, η Ιόνια Οδός (Αυτοκινητόδρομος 5, Α5) είναι ένας σχεδιασμένος και υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα με μήκος 196χμλ ο οποίος θα ξεκινάει από την Πάτρα, κοντά στο Ρίο Αχαΐας, θα διέρχεται από Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Άρτα και θα καταλήγει στα Ιωάννινα όπου θα συνδέεται με την Εγνατία. Όσον αφορά, όμως, την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά τις εξόδους που θα οδηγούν σε αυτήν. Είναι τέτοιος ο σχεδιασμός που, επί της ουσίας, η πόλη του Μεσολογγίου θα είναι αποκλεισμένη από την Ιόνια Οδό. Υπάρχει πρόβλεψη για έξοδο προς την πόλη 7 ολόκληρα χιλιόμετρα πριν την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, στην θέση Χαλίκι και για μια δεύτερη 4 χιλιόμετρα μετά την πόλη, στην θέση των ΤΕΙ. Αυτό σημαίνει ότι, μεταξύ άλλων, ότι ο οδηγός με κατεύθυνση από Αμφιλοχία προς Μεσολόγγι, για να μπει στην πόλη του Μεσολογγίου θα πρέπει να μπει από τον κόμβο στη θέση Χαλίκι και να περάσει από το Αιτωλικό ή θα πρέπει να πάει στον κόμβο στη θέση των ΤΕΙ και να γυρίσει 4χλμ πίσω για να φτάσει στο Μεσολόγγι. Ακόμη, για παράδειγμα, ο οδηγός που θέλει να πάει από Αντίρριο προς Αιτωλικό θα πρέπει να πάει στην έξοδο στην θέση Χαλίκι και να κάνει άλλα 3χλμ για να μπει στο Αιτωλικό. Οι αποστάσεις των εξόδων από την πόλη του Μεσολογγίου είναι δυστυχώς μεγάλες και θα στερήσουν από την πόλη το όποιο πλεονέκτημα θα προσδώσει η ολοκλήρωση του έργου. Είναι σαφές ότι ο σχεδιασμός πρέπει να αλλάξει και να αρθεί ο ιδιότυπος «αποκλεισμός» του Μεσολογγίου από την Ιόνια Οδό.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Θα επανεξεταστεί ο σχεδιασμός της Ιόνιας Οδού, έτσι που να μην υπάρχει αποκλεισμός επί της ουσίας του Μεσολογγίου από το μεγάλο αυτό έργο;

Θα εξεταστεί η πρόταση των τοπικών φορέων για τη δημιουργία εξόδου στην θέση Χαλαζιά που βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από την πόλη και συνδέεται με την περιμετρική οδό της πόλης;

Θα γίνει πρόβλεψη για την σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την πόλη του Αγρινίου, που δεν προβλέπεται από τον υπάρχον σχεδιασμό;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close