ΕξελίξειςΠολιτική

Ερώτηση Καραγκούνη για την υποβάθμιση και μεταφορά του ΙΚΑ Ναυπάκτου

epi-gribovo-nafpaktos1Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Έφη Αχτσιόγλου με θέμα την υποβάθμιση Καταστήματος του ΙΚΑ Ναυπάκτου και την μεταφορά του στο Μεσολόγγι, κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλ/νίας της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Αναλυτικά η ερώτηση:

“Κα Υπουργέ,

Μετά το νέο Οργανόγραμμα των Υπηρεσιών του πρώην ΙΚΑ-ΟΑΑΕ και νυν ΕΦΚΑ, προβλέπεται η λειτουργία πλέον στη Ναύπακτο «Αποκεντρωμένου Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης» το οποίο θα υπάγεται στη Διεύθυνση Α’ Αιτωλοακαρνανίας που θα εδρεύει στο Μεσολόγγι.

Με το νέο αυτό Οργανόγραμμα συμβαίνει το εξής οξύμωρο, η περιοχή της Ναυπακτίας, με πλήθος βιομηχανικές, βιοτεχνικές και τουριστικές επιχειρήσεις, που καλύπτει ασφαλιστικά εξίσου μεγάλη γεωγραφική έκταση όπως και το Μεσολόγγι (καθώς εξυπηρετεί και τμήμα του Δήμου Δωρίδας), με ένα εξαιρετικά μεγάλο αριθμό εργοδοτών και ασφαλισμένων, αντί να διευκολύνεται με ενίσχυση των τοπικών υπηρεσιών, δυσχεραίνεται καθοριστικά στις ασφαλιστικές της δραστηριότητες.

Δεδομένης της μορφολογίας της περιοχής, με πλήθος ορεινών χωριών και το δυσκολότερο ίσως οδικό δίκτυο του Νομού, οι επαγγελματίες της περιοχής θα αναγκάζονται καθημερινά, υπό αντίξοες συνθήκες, να διανύουν πολλά χιλιόμετρα (για πολλές περιοχές  η απόσταση ξεπερνά τα 100χλμ!) για να εξυπηρετηθούν, σε βάρος της επιχειρηματικής τους δράσης και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και των  ασφαλιστικών εισφορών του κράτους.

 

Κατόπιν τούτου ερωτάσθε:

  1. Έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι ανωτέρω παράμετροι κατά τη κατάρτιση του νέου Οργανογράμματος;
  2. Έχει προηγηθεί της ρύθμισης διαβούλευση με τους Τοπικούς Φορείς που αποτελούν τον τοπικό μοχλό Ανάπτυξης δεδομένου ότι υπάρχει και σχετικό ψήφισμα των Επαγγελματιών της Ναυπάκτου με το οποίο εκφράζεται η πλήρης αντίθεση στο νέο Οργανόγραμμα όπως έχει διαμορφωθεί για την Ναυπακτία.
  3. Επειδή με την παρούσα ρύθμιση, δεν ικανοποιείται ο βασικός στόχος του νέου Οργανογράμματος για μείωση του κόστους λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς το ΕΦΚΑ Ναυπάκτου διαθέτει ιδιόκτητο κτίριο, προτίθεται η Κυβέρνηση να αποκαταστήσει την διαμορφωθείσα κατάσταση που βάζει εμπόδια στην έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής και φρενάρει την Ανάπτυξη στο μεγαλύτερο τουριστικό κέντρο του Νομού Αιτωλοακαρνανίας;
  4. Υπάρχει πρόθεση ενίσχυσης των Τοπικών Υπηρεσιών Ασφάλισης της περιοχής;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button