ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Ερωτηματικά με το λουκέτο στο Κτήμα Ταξιαρχών του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου

«Άγνοια» φέρεται να δηλώνει η Μητρόπολη για τις... επιχειρηματικές δράσεις της ενορίας

Καμιά επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και τον εφημεριο του π. Κωνσταντίνο Καντάνη για την μη λειτουργία του «Κτήματος Ταξιαρχών», της μονάδας παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων που λειτουργεί από την συγκεκριμένη ενορία.

Η μονάδα ξεκίνησε με πολύ καλές προοπτικές πριν τρία χρόνια περίπου, όχι μόνο για τη διάθεση μιας σειράς προϊόντων, με κατάστημα μάλιστα στο κέντρο του Αγρινίου, αλλά και για την εκπαίδευση, όπως διαφημίζονταν, νέων στον τομέα της κτηνοτροφίας-γαλακτοκομίας.


Από τον περασμένο Μάιο όμως, υπήρχαν πληροφορίες για επικείμενη αλλαγή του καθεστώτος στο Κτήμα, για προσπάθειες εξεύρεσης επενδυτή ή πώλησης της μονάδας, για λόγους που δεν είναι γνωστοί.

Ακολούθησε το λουκέτο στο κατάστημα του Κτήματος στο κέντρο του Αγρινίου το οποίο αρχικά φαίνονταν πως θα ήταν προσωρινό, όμως έχει λάβει μόνιμο χαρακτήρα.

Μέσω φιλικών προς την ενορία Αγίου Δημητρίου διαύλων στο διαδίκτυο, φέρεται να υπήρξε «δολιοφθορά» στα ζώα και μάλιστα και ανταλλαγή εξωδίκων μεταξύ του Ιερού Ναού και της εταιρίας που συστήθηκε για το Κτήμα Ταξιαρχών και κάποιων φερόμενων υποψήφιων αγοραστών.

Στην συνέχεια υπήρξε ενδιαφέρον για αγορά του Κτήματος Ταξιαρχών αλλά μετά και από αυτή την κίνηση η οποία δεν ολοκληρώθηκε, το Κτήμα αναγκάστηκε να φτάσει στο σημείο της αναστολής και εν συνεχεία της αδράνειας της λειτουργίας του.

Όπως αναφέραμε όλα έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και εκεί πλέον θα δοθεί η απάντηση σε όλους για το πώς μια τέτοια μονάδα και επιχείρηση έφτασε από την κορυφή στο λουκέτο.

Η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να γνωρίζει κάποια αποσπασματικά  πράγματα σχετικά με τις δικαστικές διαμάχες του π. Καντάνη και των συνεργατών του, όμως την ίδια στιγμή δεν φαίνεται να υπήρξε επίσημη και αναλυτική ενημέρωση για την όλη επιχειρηματική δραστηριότητα της Ενορίας με το «Κτήμα Ταξιαρχών» , που όπως φαίνεται, όφειλε να παρέχει.

(σ.σ. το agriniopress, επιχείρησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει με τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, χωρίς όμως αποτέλεσμα).

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

24 Σχόλια

 1. Δυστυχώς, τα σχόλια που γράφονται και λέγονται είναι υβριστικά και απαράδεκτα εναντίον της Εκκλησίας και δε δικαιολογούνται με την επίκληση της δίκαιης αγανάκτησης. Αλλά και οι υπερασπιστές του εφημερίου υβρίζουν και αυτοί. Έγιναν σοβαρά λάθη στην υπόθεση αυτή και ο εφημέριος υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του. Άλλωστε, γενικά είναι κληρικός πολυπράγμων και σε τέτοιους ανθρώπους πολλές φορές επαληθεύεται η παροιμία ¨πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης¨. Όμως, σημασία και αξία έχει η πρόθεση η οποία αναμφισβήτητα ήταν και είναι θετική: η κοινωνική πρόνοια για τους αδυνάτους. Τα λάθη διορθώνονται και ας μην επικρίνουμε τόσο σφόδρα.

  1. Σεβαστή η άποψή σας, αλλά κάνετε μεγάλο λάθος αν θεωρείτε ότι είμαστε υπερασπιστές του εφημεριου. Ούτε υπερασπιστές είμαστε, ούτε μας ζητήθηκε, ούτε υπάρχει ανάγκη υπεράσπισης, γιατί το έργο μιλάει από μόνο του. Ο καθένας που σχολιάζει, ευπρεπώς ή όχι, εκφέρει την άποψή του. Θεωρώ ότι οι επικριτές του έργου βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος. Επικεντρώνονται στο τέλος του έργου και όχι στο γεγονός ότι πολλοί συνάνθρωποί μας – συμπολίτες μας βοηθήθηκαν και στηρίχθηκαν κατά τη διάρκεια του έργου αυτού. Αιτία της δημιουργίας του έργου ήταν η μεγάλη αγάπη στον Άγιο Τριαδικό Θεό και η αγάπη στον κατ’ εικόνα Αυτού άνθρωπο κατά την χριστιανική επιταγή «έλεον θέλω και ου θυσίαν», και όχι η πολυπραγμοσύνη που αναφέρετε (χωρίς βέβαια να παραβλέψουμε ότι χρειάζονται ικανότητες για τη διοργάνωση ενός τόσο σπουδαίου έργου). Για τον λόγο αυτό η λειτουργία του βασίστηκε στον εθελοντισμό και όχι στους κανόνες του εμπορίου και του ανταγωνισμού.
   Θεωρώ επίσης κακόβουλο, κακοπροαίρετο, εμπαθές, χαιρέκακο και εντελώς άδικο να μην μπορείς να διακρίνεις και να αναγνωρίσεις την τιτάνια, εργώδη προσπάθεια που χρειάζεται να οργανώσεις : καθημερινά συσσίτια επί επτά ίσως και περισσότερο έτη για 300 συνανθρώπους μας που βρέθηκαν σε δεινή οικονομική κατάσταση και στηρίχθηκαν για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους, σεμινάρια μελισσοκομίας, ελαιοκομίας, τυροκομίας κ.άλ, για νέους ώστε με την απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων να ασχοληθούν επαγγελματικά, κοινωνικά φροντιστήρια ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε μαθητές που το οικογενειακό εισόδημα δεν επαρκεί να περάσουν στο πανεπιστήμιο ή και μόνο να βοηθηθούν στο σχολείο τους, αθλοπαιδιές για την κοινωνικοποίηση μικρών παιδιών σε ασφαλές και πνευματικά ωφέλιμο περιβάλλον ώστε να μη πέσουν στα χέρια ψυχανώμαλων παιδεραστών ή εμπόρων ναρκωτικών, εκμάθηση μουσικών οργάνων, βυζαντινής μουσικής, εθελοντισμός και τόσα άλλα.
   Θεωρώ επίσης ανάξιο λόγου να γνωστοποιηθεί γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί, αν οφείλεται σε λάθη ή παραλείψεις ή σε εσκεμμένες πράξεις που οδήγησαν στη μη συνέχισή του. Όπως επίσης πιστεύω ότι με τις σημερινές συνθήκες πόλεμος στην Ουκρανία, αύξηση των τιμών της ενέργειας , των τροφίμων κλπ δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί.

   1. Κατεβατά χωρίς νόημα!! Μπήκαν λεφτά απ το Ναό; οφείλονται εξηγήσεις… Υπάρχει δικαστική διένεξη; επίσης οφείλονται εξηγήσεις… Κοινοποιουνταν κάθε δραστηριότητα με δελτία τύπου; οφείλει να κοινοποιηθεί και η τελική έκβαση… Αν θες να είσαι συνεπής οφείλεις να εφαρμόσεις την αρχή της αναλογίας και στην επιτυχία και στην αποτυχία. Για να το κάνεις πρέπει να σαι ειλικρινής και ταπεινός.

    1. Εξηγήσεις οφείλονται μόνο όταν υπάρχει υποχρέωση εκ του νόμου, όταν και όπου ο νόμος ορίζει. Μάλλον επικαλείστε κάποια ηθική υποχρέωση για ενημέρωση. Τη στιγμή που έχει επιληφθεί η ελληνική δικαιοσύνη, υπάρχει περίπτωση να παραβιαστούν τα προσωπικά δεδομένα και ίσως τη δεδομένη στιγμή να μην είναι σώφρων και συνετό. Ας περιμένουμε να αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη.

 2. Η επιτυχία εχει πολλούς πατεράδες, ενώ η αποτυχία είναι ορφανή!!! Όταν το μέλλον προδιαγραφονταν θετικό μια χαρά έδιναν συνεντεύξεις και στέλνανε δελτία τύπου στα sites, τώρα που πρέπει να εξηγηθούν οι λόγοι της αποτυχίας με εφαρμογή της αναλογίας δε σηκώνονται τα τηλέφωνα. Είναι μερικοί άνθρωποι που δεν αντέχουν την αποτυχία, η πνευματική αυτή κατάσταση λέγεται εγωισμός και είναι δαιμονοκινητο πάθος.

 3. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο Ιερός Αμβωνας; πόσο πιο χαμηλά; Άνθρωπος πνευματικός, όπως λέει ότι είναι η Αγρινιωτισσα, άκουγε στο Κυριακάτικο Κήρυγμα για το πως έκλεισε η επιχείρηση και δεν αισθάνθηκε μέσα της ντροπή. Στο κήρυγμα που είναι Μυσταγωγια του Λόγου. Ντροπές και πομπές ατιμωρητες.

  1. Εδώ δεν καταλαβαίνετε τι γράφω θέλετε κ να σχολιάσετε.. Ότι είναι ο πνευματικός μου είπα όχι ότι είμαι άνθρωπος πνευματικός. . Ξέρετε τι σημαίνει πνευματικος? Λοιπόν επειδή πολύ ασχολήθηκα κ βλέπω ότι δεν υπάρχει καμία σωτηρία γιατί να αισθανθώ ντροπη?Και το σαιτ ψάχνει τον λόγο να ντραπει κ ο αρθρογράφος??? Δεν βγάζει νόημα η λέξη ντροπή επειδη μια επιχείρηση έκλεισε.. Ντροπή αισθάνομαι καθημερινά βλέποντας ανθρώπους στο συσσίτιο, ανθρώπους που ο πατέρας Κωνσταντίνος έχει αγκαλιάσει κ βοηθήσει όπως μπορεί κ από πάνω τα ακούει κιόλας από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα..Ντροπή αισθάνομαι για ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν λογαριασμους που κ εκεί πάλι ο πατέρας Κωνσταντίνος είναι δίπλα τους όπως μπορεί κ αυτός.. Υπάρχουν πολλες πομπές ατιμωρητες πολλές ντροπές στην Ελλάδα του 22 αλλά εκεί δεν μας αφορά έτσι, τις πέτρες τις κρατάμε για τους ιερείς που είναι ο εύκολος στόχος..

   1. Να αισθανθείς ντροπή διότι στο λίθο του μνηματος που κύλισε απ την Ανάσταση (αυτό είναι ο Αμβωνας), λίγα λεπτά πριν οι χριστιανοί κοινωνησουν, ιεροφορεμενος ο παπάς στάθηκε και έλεγε γιατι ψωφησαν οι γελαδες. Σε όλες τις ενορίες της πόλης του Αγρινίου (πάντα σε σχέση με τις δυνατότητες τους) προσφέρεται και συντελειται φιλανθρωπικό έργο. Αν δεις τα χρήματα που δαπανά κάθε ενορία για φιλοπτωχη δράση θα τρομάξεις. Ενορίες πολύ μικρότερες και φτωχότερες απ του Αγίου Δημητρίου. Καμία ενορία και ιερέας όμως δε βρίσκεται αν δύο μήνες στο επίκεντρο σχολίων και συζητήσεων. Αυτό συμβαίνει μόνο με τον ιερέα του Αγίου Δημητρίου.

 4. Εδώ τα βάλατε με τον Κωστούλα που έχει αναβαθμίσει αισθητικά δύο περιοχές στο Αγρίνιο, (περιοχή γηπέδου, Δοκίμι), που έχει δώσει εγκαταστάσεις για να ασχοληθεί η νεολαία με τον αθλητισμό και πολλά άλλα. Δεν θα τα βάλετε με τον π. Καντάνη που η προσφορά του στην κοινωνία του Αγρινίου είναι ανεκτίμητη; Ειδικά λόγω της ιδιότητας του ως ιερέας, θεωρείται ότι το να προσβάλλεται τον ίδιο,θα προσβάλλεται την ίδια την εκκλησία. Αστεία πράγματα.
  Πραγματικά μείνετε στο “εγώ ” σας, δεν θα σας ενοχλήσει κανείς. Αφήστε τα υπόλοιπα για αυτούς που έχουν τα κοτσια να το κάνουν. Που δεν τους ενδιαφέρει η συκοφαντία.

 5. Εσύ να πιεις την μπύρα σου κ να το παίξεις κάποιος.πεταξες την κακια σου για σήμερα ,μια χαρά. Αύριο πάλι .Για τον άλλον που του θανατωσε τα ζωντανά ξέρεις να μας πεις?άντε αγόρι μου μάθε να μην κρίνεις ειδικά κάτι που δεν ξέρεις κ άσε τις ειρωνείες..Έτσι καχύποπτοι να είσαστε και με τους πολιτικούς θα είχαμε καλύτερη εικόνα σαν χώρα.καλο απόγευμα

  1. Αγρινιώτισσα το “μην κρίνεις για να μην κριθείς” το αθέτησε πρώτα ο τραγοπαπας που προσκυνάτε τόσα χρόνια. Είστε σχεδόν αίρεση, τι δεν καταλαβαίνεις;

   1. Ακινάτη, τόση σοφία θεολογίας και φιλοσοφίας που ξεστόμισε το βρωμοστομα σου, μην περιμένεις να καταλάβουμε, αδυνατούμε. Η Αγρινιώτισσα γράφει “μην κρίνεις κάτι που δεν ξέρεις” και όχι “μην κρίνεις για να μην κριθείς”

  2. Αν πέθαναν τα ζωντανά έγινε θαύμα. Δεν άντεξε ο Άγιος να αναπνέει τις σβουνιές και τις ακαθαρσίες και να τρίβονται οι αγελάδες στα εξώθυρα του ναού. Που ηκούσθη αγαπητή μου αδελφή να έχει μετατραπεί ο ναός που σας παραχωρήθηκε στην ενορία σας σε στάβλο; Μετά διαμαρτυρόμαστε γιατί οι μουσουλμάνοι μετατρέπουν τις εκκλησίες μας σε μουσεία και καφετέριες.

 6. Η παρεκκλησιαστική οργάνωση που οραματίστηκε ο παπάς η οποία θα ήταν αυτάρκης, κράτος εν κράτει, με πολιτικό και πνευματικό οδηγό τον ίδιο απέτυχε. Τώρα να δούμε που θα γίνει και διαχειριστικός έλεγχος τι γέλιο έχει να πέσει.

  1. Κράτος εν κράτει; Ωραίος ο “δράκος”, αλλά δεν βαρέθηκες τα παραμύθια; Έχει αποδειχθεί ανά τους αιώνες ότι η Εκκλησία στους διωγμούς ευδοκιμεί, γι’ αυτό και είναι βέβαιο ότι το θεάρεστο έργο του π. Κωνσταντίνου θα συνεχιστεί.

 7. Το περίεργο θα ήταν να γίνει κάτι σωστό στην Αιτωλοακαρνανία και δη στο Αγρίνιο και να ευδοκιμήσει. Αλλά που, ο τόπος είναι εξπερ στο να τα ρημάζει όλα. Ο Βλοχός και ο Άγιος Δημήτριος μαζί με τον εκλιπόντα Μητροπολίτη πήραν κόσμο στον λαιμό τους με τα ψεκ κηρύγματα τους, άντε μην ανοίξω το στόμα μου τώρα γιατί έχω να πω πολλά. Ελπίζω τουλάχιστον να υπάρξει το κοινωνικό φροντιστήριο και φέτος ώστε να βοηθηθούν τα παιδάκια που οι οικογένειες τους δεν έχουν λεφτά να συντηρούν το καθεστώς της Παραπαιδείας με το παρωχημένο και απαρχαιωμένο σύστημα των Πανελληνίων που μας έχουν κατσικώσει, και να βοηθηθούν τα παιδιά.

  1. Εαν εισαι υγιης πολιτης με στοιχειωδες μυαλο και νοημοσυνη πραττεις αναλογα χωρις να ακους κανεναν.Αυτο που λετε ποτε δε το καταλαβα.Δηλαδη ειναι ψεκασμενος αυτος που δεν εκανε μπολι αλλα αυτος που ακουσε εναν παπαρα πολιτικο με γραβατα και ασχετο με την ιατρικη να λεει σε ενα απογευμα καντε ολοι ενα αμφιβολο μπολι γτ αλλιως θα πεθανετε δεν ειναι ψεκασμενος ε?Βασικα ειναι αβουλο ον.Τελικα ο σταλιν οταν εκανε το πειραμα με την κοτα στους αξιωματικους του ηξερε πολυ καλα τι ελεγε.Ειστε η κοτουλα που την ξεπουπουλιαζουν ζωντανη και μετα της πετανε καλαμποκακι κι αυτη ακολουθει παρολο τραυματισμενη απο το ξεπουπουλιασμα που της κανανε.Περαστικα σας θα τα ξαναπουμε στην 6η δοση μπολι που θα λαλατε σα τα κοκορια.Τρομαρα σας μαθατε και το ψεκ

 8. Αν πηγαίνατε κ λίγο εκκλησία θα γνωρίζατε τον λόγο.Ο π.Κωνσταντινος έχει εξηγησει μετα την κυριακάτικη λειτουργία τον λόγο που έκλεισε..τώρα για το σάιτ σας δεν νομίζω ότι είναι υποχρεωμένος να σας δώσει εξηγήσεις άλλωστε οτι και να σας πει εσεις τα δικα σας γράφετε.Ας μην ξεχνάμε ότι είναι περίοδος που ο χρόνος του π.Κωνσταντινου είναι περιορισμένος ..

  1. Για πες μας για το βοσκό που χτύπησε και δεν τον είχατε ασφαλισμένο. Για το στάβλο που βρίσκεται εντός κατοικημένης περιοχής και βρωμούσαν οι σβουνιές. Αυτά σας τα λέει ο παπάς και τα γράφετε.Αντε παιδί μου να πιεις το γαλατάκι σου απ’ τη φάρμα Ταξιαρχών.

  2. Τι να πρώτο κάνει ο πατήρ Κωνσταντίνος; Να ταισει να αρμέξει να φτιάξει γάλα, βούτυρο κλωτσοτυρι μυζήθρα τυρί, να εξομολογήσει να λειτουργήσει να ποιμανει τους χριστιανούς, να ποιμανει τα μοσχαράκια τεεεελος πααααντων

  3. Το πόσο πάει εκκλησία ο καθένας είναι θεμα προσωπικό του. Το που σκορπά δημόσιο χρήμα ένας ιερέας, που πληρώνεται από τον λαό με αφορά. Ότι του έρθει, σκορπώντας χρήματα όπουυ γουστάρει. Αλλο παράδειγμα το paintball στο περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας.

   1. Από πού πληρώνεται???χαχαχα απορώ τι κάθομαι κ συζητάω μαζί με ανθρώπους που το παίζουν προοδευτικοί αλλά είναι τόσο στενομυαλοι κ κατακρίνουν χωρίς να γνωρίζουν τι τους γίνεται..Ναι αγαπητέ μου δικό σου θέμα ποτέ θα πας εκκλησία εννοείτε όμως αν δεν πας πως θα μάθεις τι έγινε?Από φήμες η από το Αγρίνιο Πρες που είναι πάντα καχυπτο με τον συγκεκριμένο ιερέα?μήπως να σε πάρει τηλέφωνο ο ίδιος ο πάτερ να σου εξηγήσει..Σε κυριακάτικο κήρυγμα εξήγησε με λεπτομέρειες τους λόγους που έκλεισε το κτήμα Ταξιαρχών .Για τα ψεκ κυρηγματα που λέει ο άλλος πάνω δεν θα μιλήσω ας μας δείξει έστω κ ένα βίντεο κάποιος που ο πατέρας Κωνσταντίνος μιλάει κατά των μέτρων,περιμένει όμως τα κοινωνικά φροντιστήρια εκεί δεν βοηθάει κόσμο?.Ειναι ο πνευματικός μου κ ξέρω εσείς που του καταλογίζεται τόσα γιατί δεν κοιτάτε κ το θεάρεστο έργο του?γιατί περίμενετε στην γωνία να τον λιθοβολισετε,τι κακό σας έκανε τέλος πάντων.Μονο καλοσύνη βγαίνει απο αυτον τον άνθρωπο..

 9. Ναι…. Κι αν επικοινωνουσες θα συνεννοουσουν! Δολιοφθορά λέει λες και είναι το υπουργείο Άμυνας και του κλεψαν τα απόρρητα. Αντε να έρθει νέος Δεσπότης μπας και μπει μια σειρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button