ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Ερωτήματα για τη λίστα του Υπ. Παιδείας με τα κλειστά σχολεία

Στην Αιτωλοακαρνανία καταχωρήθηκαν τα δυο από τα τέσσερα

Απορίες προκαλεί η ενημέρωση στην σχετική λίστα με τα σχολεία ή τα τμήματα σχολείων στη χώρα που κλείνουν εξαιτίας εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού σε μαθητές ή σε εκπαιδευτικούς.

Μια απλή παρατήρηση της λίστας, δείχνει πως κατά περίεργο τρόπο δεν ανανεώνεται με ακρίβεια. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Αιτωλοακαρνανία, υπήρχε κλείσιμο τμημάτων τεσσάρων σχολείων σε Κατοχή (δυο σχολεία), Γαβαλού και Αγρίνιο.

Παρ’όλα αυτά, το Υπουργείο Παιδείας καταχώρησε μόνο τα σχολεία της Κατοχής. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν ενημερωθεί, όμως η καταχώρηση των σχολείων, δεν έγινε.

Πηγές της αντιπολίτευσης, δεν αποκλείουν αυτό να γίνεται και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες, με σκοπό να εξυπηρετηθεί το αφήγημα περί “ελεγχόμενης κατάστασης” στα σχολεία.

Να σημειωθεί πως η αντιπολίτευση αφήνει να εννοηθεί πως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον αριθμό κρουσμάτων Covid που ανακοινώνεται καθημερινά, μιας και σχετίζεται άμεσα με το αριθμό των διενεργουμένων τεστ.

Καταγγέλλεται δηλαδή, πως ο αριθμός των τεστ είναι τέτοιος, ώστε να παρουσιάζεται ελεγχόμενος αριθμός κρουσμάτων και η εικόνα της χώρας να εμφανίζεται πολύ καλύτερη σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που όμως έχουν πολλαπλάσιο αριθμό τεστ και κατά συνέπεια, κρουσμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button