sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αγρινίου: «Το Νοσοκομείο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για νοσηλεία covid-19»

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα για το θέμα της λειτουργίας του Νοσοκομείου ως αναφοράς (covid-19).

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους και τον προβληματισμό τους στο διοικητή του Γ.Ν.Α και εκφράζει μία σειρά αιτημάτων προκειμένου να ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντά του.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο περιλαμβάνεται και η εξής απάντηση του διοικητή του Νοσοκομείου: “Εγώ είμαι δημόσιος υπάλληλος και εκτελώ εντολές του Υπουργείου άσχετα αν το Νοσοκομείο είναι σε θέση να λειτουργήσει ως Νοσοκομείο διαλογής και αναφοράς”.

Συμπερασματικά, αναφέρουν, πως το Νοσοκομείο Αγρινίου δεν πληρεί αυτή τη στιγμή τις προϋποθέσεις για άμεση λειτουργία νοσηλείας του covid-19.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου:

“Μετά από έκτακτο συμβούλιο του Σ.Έ.Ν.Α στις 24/8/20 ημέρα Δευτέρα με θέμα την λειτουργία του Νοσοκομείου Αγρινίου ως αναφοράς (covib-19).

Ενημερώνει:Το Νοσοκομείο με τη στελέχωση που έχει με δυσκολία ανταποκρίθηκε στο ρόλο του ως Νοσοκομείο διαλογής,πως γίνεται με την ίδια στελέχωση να γίνει Νοσοκομείο αναφοράς (νοσηλεία ασθενών με covib-19).

Εκφράζοντας την ανησυχία μας και τον προβληματισμό μας ζητήσαμε από τον διοικητή του Γ.Ν.Α να μας ενημερώσει για τις ενέργειες που έχουν γίνει προς το υπουργείο (στελέχωση, χωροταξικοτητα)μας ανέφερε:<<Εγώ είμαι δημόσιος υπάλληλος και εκτελώ εντολές του Υπουργείου άσχετα αν το Νοσοκομείο είναι σε θέση να λειτουργήσει ως Νοσοκομείο διαλογής και αναφοράς.Το Σ.Ε.Ν.Α δεν αντιτίθεται στη δημιουργία του Νοσοκομείου σαν κέντρο αναφοράς, αλλά εκφράζοντας τη φωνή των εργαζομένων και την αγωνία των πολιτών προκειμένου να ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντά του, προτείνει:1. Άμεση κάλυψη των κενων θέσεων Ιατρικού Νοσηλευτικού και παραιατρικου προσωπικού.2. Την προμήθεια αναλυτή μοριακού ελέγχου των test.3. Διαλογή των περιστατικών triaz με την παρουσία Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού.4. Επάρκεια ΜΑΠ (μέτρα ατομικής προστασίας)και την καταλληλότητα αυτών.Συμπερασματικά το Νοσοκομείο Αγρινίου δεν πληρεί αυτή τη στιγμή τις προϋποθέσεις για άμεση λειτουργία νοσηλείας του covid19.Αναμένουμε τις ενέργειες της διοίκησης ούτος ώστε να δημιουργήσει τις προδιαγραφές που χρειάζονται για την ασφαλή, ποιοτική, και αποτελεσματική αντιμετώπιση των ασθενών covib 19".

5 Σχόλια

 1. Προς Κώνσταντινος 5.10 ΠΜ τον μεγαλοαστοί του Αγρινίου και πέριξ. Εσύ μήπως έχεις γυναίκα που είναι επικουρική και στενοκωλη και φοβάσαι μήπως γίνει περισσότερο στενοκωλη;
  Υπάρχουν άνθρωποι εμπαθεις με αυτούς που δουλεύουν στο δημόσιο αλλά τέτοιες ανοησίες πρώτη φόρα διαβάζω.

 2. Να βαλετε πλάτη και να δουλέψετε με πίστη και αφοσίωση στον συνάνθρωπο ….
  Να αφήσετε τα κουτσομπολιά με τις κουμπάρες σας ….
  Τι ??????
  Μεχρι τώρα λεγατε τις ραδιο αρβύλες σας για τον covid-19 και τώρα ΣΚΙΑΖΕΣΤΕ μην κολλήσετε ?????

 3. Μια χαρά ειναι το νοσοκομείο Αγρινίου ,,..
  Πληρεί ολες τις προυποθέσεις ….
  Να σηκώσουν τα μανίκια οι νοσηλεύτριες οι μόνιμες οι χοντροκώλες και να δουλέψουν ….
  Όχι μονο κουτσομπολιό και face book και άντε να κάνουμε καμία εξυπηρέτηση σε κανένα γνωστό …..
  ΟΙ ΜΟΝΙΜΕΣ το ξανα λεω ……
  Το νοσοκομείο ανήκει σε όλη την πολιτισμένη Ελλάδα ..
  ΔΕΝ είναι η μισθοδωσία της κάθε χοντροκώλας χωριάτισσας απο το Αγρίνιο και πέριξ !!!!!!!

 4. Τότε ας μεταφερθεί προσωπικό στο Ρίο .εφόσον δεν μπορούν εδώ να το κάνουν.δεν γίνεται να πηγαίνουν όλοι Ρίο και εδώ να μην μπορεί να εξυπηρετήσει το νοσοκομείο τον κόσμο.τοτε γιατί είναι ανοιχτό?όλα τα νοσοκομεία έπρεπε να δέχονται covid.οσα βέβαια διαθέτουν μονάδα!δεν γίνεται να φορτώνεται ένα νοσοκομείο όλη την δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά και την Πελοπόννησο ως πόσο και ως ποτε.?έχουν κλαταρει όλοι.και δεν δέχεται μόνο τα covid αλλά τα πάντα γιατί τα υπόλοιπα υπολειτουργούν δέχεται covid τα νοσηλευει τα διασωληνωνει ,κάνει διαλογη.χειρουργει,εξετάζει νοσηλευει.,δέχεται επειγοντα απο παντού,.ως πόσα να καλύψει αυτό το νοσοκομείο.εχει πέσει πολύ βάρος αυτό οι υπεύθυνοι δεν το βλέπουν.μηπως είναι ώρα να μοιραστεί αυτό το βάρος και σε άλλα!και να εξυπηρετουμαστε χωρίς να ξενιτευομαστε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button