Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εργατικό Κέντρο και ΟΓΕ Αγρινίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

«Αγωνιζόμαστε για την πραγματική ισοτιμία και χειραφέτηση των γυναικών», τονίζεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Καλεί επίσης στην αφιερωμένη στην 8η του Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί από την ομάδα της ΟΓΕ το Σάββατο 9 Μάρτη , στις 6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου


Η ανακοίνωση:

«Η 8η Μάρτη είναι μέρα τιμής και αγώνα των εργατριών όλου του κόσμου. Οδηγός στον δρόμο που αποφασιστικά και με αισιοδοξία είναι ανάγκη να βαδίσουν οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων για την πραγματική ισοτιμία και χειραφέτησή τους, με την κατάργηση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Μέσα από τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους γυναικών, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς σε κάθε γειτονία, η γυναίκα εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, φοιτήτρια, συνταξιούχα, μπορεί να γίνει πρωταγωνίστρια των εξελίξεων και να βάλει το δικό της λιθαράκι για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών ανδρών και γυναικών.
Να δυναμώσει ο αγώνας:
 Για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, αυξήσεις στις συντάξεις, για μόνιμη και σταθερή εργασία, σταθερό ωράριο, κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, μέτρα προστασίας της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού, απαγόρευση απόλυσης εγκύων, κατοχύρωση αδειών μητρότητας, τοκετού, λοχείας για όλες τις εργαζόμενες ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα.
 Για μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος απέναντι στην ακρίβεια που χτυπάει κόκκινο.
 Για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών και δομών Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας.
Όλες οι κυβερνήσεις, στο όνομα της “εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” ψήφισαν νόμους που έχουν κάνει “κανονικότητα” τη ζωή και ωράρια λάστιχο, τη δουλειά τις Κυριακές, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, την τηλεργασία, με βαριές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των γυναικών.

Οι ανάγκες των γυναικών, όπως και συνολικά οι ανάγκες των εργαζομένων και του λαού, λογαριάζονται ως κόστος για το καπιταλιστικό κράτος, ακόμα και η μητρότητα θεωρείται παρωχημένη και όσα απορρέουν από αυτήν. Γι’ αυτό άλλωστε, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διατηρείται η απαράδεκτη διάταξη των 200 ενσήμων τα τελευταία 2 χρόνια ως προϋπόθεση για το επίδομα και την άδεια μητρότητας, που αποκλείει χιλιάδες εργαζόμενες γυναίκες και από τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας της μητρότητας.

Γι’ αυτό η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, προχωράει στην ταυτόχρονη συντριβή κρίσιμων κοινωνικών δικαιωμάτων στην υγεία,την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, εντείνει την υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση της προσχολικής φροντίδας και αγωγής, της ειδικής αγωγής, της κοινωνικής προστασίας της οικογένειας.

Ορθώνουμε το ανάστημα ενάντια στη βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και όλων μέχρι σήμερα των κυβερνήσεων που με κριτήριο την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων μας στερούν το δικαίωμα να ζήσουμε όπως μας αξίζει.
Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στις γυναίκες και τα παιδιά της Παλαιστίνης που βιώνουν τη βία του κράτους- δολοφόνο του Ισραήλ. Διατρανώνουμε την απαίτησή μας να σταματήσει εδώ και τώρα η σφαγή στη Γάζα αλλά και κάθε εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων, να γυρίσει τώρα πίσω η ελληνική φρεγάτα. Δεν αποδεχόμαστε την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, δεμένων στο άρμα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που σπέρνουν το θάνατο, τη φτώχεια και την προσφυγιά, για να αποσπάσουν τα μονοπώλιά μεγαλύτερο κομμάτι από τη «μοιρασιά της πίτας».

Χτίζουμε πραγματική ασπίδα προστασίας απέναντι στην πολύμορφη βία και ανισοτιμία σε βάρος των γυναικών.

Καλούμε τις εργαζόμενες , άνεργες, νέες , συνταξιούχες να πάρουν μέρος στην εκδήλωση αφιερωμένη στην 8η του Μάρτη , που θα πραγματοποιηθεί από την ομάδα της ΟΓΕ το Σάββατο 9 Μάρτη , στις 6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Μέσα από τον συλλογικό, ανυποχώρητο αγώνα κατακτάμε το δίκιο μας».

Η Ομάδα Γυναικών Αγρινίου τιμά την 8 Μάρτη και απευθύνεται  σε όλες τις γυναίκες του µόχθου:

«Στις εργαζόμενες και τις αυτοαπασχολούμενες, στις αγρότισσες, στις φοιτήτριες, στις νέες μητέρες, στις συνταξιούχους.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη σε όλες εσάς, που είστε αγωνίστριες της ζωής. Οι μεγάλοι γυναικείοι εργατικοί αγώνες των προηγούμενων αιώνων φωτίζουν και σήμερα το δρόμο του αγώνα και της συλλογικής δράσης, για να διεκδικήσουμε όλα όσα είναι αναγκαία και μπορούν να εξασφαλίσουν την ισοτιμία και τη χειραφέτησή µας.

Σήμερα, τον 21ο αιώνα, η επιστημονική πρόοδος και η ψηφιακή τεχνολογία μπορούν να εξασφαλίσουν σε όλες µας: Σταθερή δουλειά µε σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες εργασίες, µε Συλλογικές Συμβάσεις, µε αξιοπρεπείς μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες µας, µε κατοχυρωμένη Κυριακάτικη αργία, µε μέτρα υγείας και ασφάλειας, ουσιαστικής προστασίας της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού στο χώρο εργασίας.

Σύγχρονες αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, την Προσχολική Αγωγή, για την προστασία των γυναικών, των παιδιών και της οικογένειας από την πολύμορφη βία των εκμεταλλευτών µας.

Φραγμός και εμπόδιο για να ζήσουμε όπως µας αξίζει μπαίνει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υλοποιούν οι κυβερνήσεις και στηρίζουν όλα τα κόμματα που βαδίζουν στις ράγες της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνθλίβει τα δικαιώματα των γυναικών του µόχθου, γιατί είναι ασυμβίβαστα με τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών ομίλων.

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, παραμένει ζωντανό και επίκαιρο. Γιατί ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα της καθημερινότητας. Γιατί µόνο συλλογικά μπορούμε να παλέψουμε ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ενάντια στην αιτία της γυναικείας ανισοτιμίας, που αποκτά σήμερα νέες μορφές.

Δυναμώνουμε τη συλλογική µας πάλη για το δικαίωμα στην σταθερή εργασία – στο σταθερό ωράριο – στην προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού, στον δημιουργικό ελεύθερο χρόνο.

Δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα γυναικών και ανδρών της βιοπάλης ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, για να διεκδικήσουμε ότι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για µας και τις οικογένειές µας.

Εκδήλωση αφιερωμένη στην 8η Μάρτη θα πραγματοποιηθεί

το Σάββατο 9 Μάρτη, 6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου».

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button