Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: «Να γίνει τώρα νόμος η καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας»

Την απόφαση του Άρειου Πάγου για τους πλειστηριασμούς από funds σχολιάζει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και ζητά να «γίνει τώρα νόμος η καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας».

Η ανακοίνωση:


«Για την απόφαση του Άρειου Πάγου.

Να γίνει τώρα Νόμος η καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας

Η απόφαση της ολομέλειας  του Αρείου Πάγου που θεωρεί νόμιμη τη δυνατότητα στους services να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς, είναι ένα ακόμα πλήγμα για τους οφειλέτες που βλέπουν να επιταχύνονται οι διαδικασίες για να χάσουν τα σπίτια τους. Αποδεικνύεται ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί ταχύτατα όταν είναι να εξυπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα και πάει με ρυθμούς χελώνας, όταν είναι να δικαιώσει κάποιον εργαζόμενο που πχ. είχε εργατικό ατύχημα και απαιτεί να του αποδοθούν τα αυτονόητα που του στερεί η εργοδοσία. Φυσικά ο Άρειος Πάγος εξέτασε το συγκεκριμένο νομικό πρόβλημα, με βάση τους ψηφισμένους νόμους που δίνουν γη και ύδωρ στα funds.

Η ΝΔ όπως και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν όλα τα τελευταία χρόνια (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ) έχουν τεράστιες ευθύνες για την αρπαγή των λαϊκών κατοικιών από τα κοράκια. Το γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει, ούτε υπήρχε κανενός είδους προστασία για τα λαϊκά νοικοκυριά, αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι μπήκαν στον δικαστικό Γολγοθά του Νόμου Κατσέλη, αλλά και των εγγυητών αυτών των ανθρώπων, που συνεχίζεται το κυνήγι από τις τράπεζες. Με την απόφαση του Αρείου Πάγου, περιορίζονται ακόμα περισσότερο οι δυνατότητες για νομικά μπλοκαρίσματα ορισμένων  μηνών.

Αποδεικνύεται ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τα σπίτια του λαού.

Καλούμε τους δανειολήπτες να έρθουν σε επαφή με το εργατικό κίνημα, το Εργατικό κέντρο και τα σωματεία μέλη του, ώστε μέσα από τη συλλογική οργανωμένη πάλη, να αποτρέψουμε πλειστηριασμούς και εξώσεις. Είναι ανάγκη να σηκώσουμε τείχος απέναντι στα κοράκια. Το πρόβλημα με την ασυδοσία των τραπεζών και των funds είναι πολιτικό.

Η πολιτική των τραπεζών και των μονοπωλίων πρέπει να ανατραπεί, από ένα ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα, το οποίο θα υποχρεώσει τις κυβερνήσεις να κάνουν νόμο το δίκιο μας, την καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως άλλωστε έχει κατατεθεί στην  βουλή από τα συνδικάτα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΒΙΟΣ»

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button