Αυτοδιοίκηση

Έργα και μελέτες για το Μεσολόγγι πέρασαν από το Περιφερειακό

po-balabanis2

Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα  στις  5 Οκτωβρίου 2015 οι Προτάσεις ένταξης και χρηματοδότησης δύο καίριων Ζητημάτων που αφορούν την Ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου και της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα.

Ειδικότερα όπως ενημέρωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κος Μπαλαμπάνης Νικόλαος εγκρίθηκε:

1.      Η  πρόταση ένταξης και χρηματοδότησης της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη Αντιπλημμυρικών έργων και οριοθέτηση ποταμού Ευήνου από τις εκβολές του έως τη ΧΘ 12+000 δυτικά του οικισμού Περιθώρι συνολικού μήκους 12 χλμ.», προϋπολογισμού: #600.000,00€#,  στο Εθνικό σκέλος          (ΣΑΜΠ 001) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2015.

2.      Η  πρόταση ένταξης και χρηματοδότησης του έργου με τίτλο: «Επέκταση ΧΥΤΑ Μεσολογγίου (Β΄ Φάση)», προϋπολογισμού: #1.063.881,00€#, στο Εθνικό Σκέλος (ΣΑΕΠ 001) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2015.

Ο κος Μπαλαμπάνης αναφερόμενος στα φαινόμενα που εκτυλίχτηκαν τους περασμένους μήνες από την κακοκαιρία, υπογράμμισε πως η μελέτη αντιπλημμυρικών έργων και οριοθέτησης στον Εύηνο είναι έργο άμεσης προτεραιότητας για την προστασία του περιβάλλοντος, την εξασφάλιση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και των υποδομών από κινδύνους πλημμύρας. Η παρέμβαση  θα εκτείνεται από τις εκβολές μέχρι  τον οικισμό Περιθώρι και πιο συγκεκριμένα στις θέσεις της Γέφυρας Ε.Ο. Αντιρρίου – Μεσολογγίου, της σιδηροδρομικής γέφυρας και στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών Ευηνοχωρίου και Γαλατά όπου κριθεί αναγκαίο.

Όσον αφορά την έγκριση της πρότασης ένταξης της επέκτασης του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου (Β΄ Φάση), ο Περιφερειακός Σύμβουλος  ανέφερε πως , το προτεινόμενο έργο το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την Επαρχία Μεσολογγίου και αποσκοπεί στην προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος της 4ης Γεωγραφικής Ενότητας Ν. Αιτ/νίας. Με την υλοποίηση των προτεινομένων έργων επέκτασης, ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου θα λειτουργεί πλέον ως ΧΥΤ Υπολείμματος επεξεργασίας των αστικών αποβλήτων της 4ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Αιτ/νίας.

Ο κος Μπαλαμπάνης καταλήγοντας ανέφερε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι κοντά στα μεγάλα ζητήματα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και θα συνεχίσει το έργο της  με αμείωτο ρυθμό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button