Δυτική Ελλάδα

Έρχονται 400 προσλήψεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

koi-koinofelis

Τον σχεδιασμό πρόσληψης 400 ατόμων μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, προετοιμάζει αυτή την περίοδο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Μετά την παρέλευση 3 ετών περίπου (2015-2018) η Περιφέρεια εντάχθηκε και πάλι στο πρόγραμμα ενώ, όπως εξήγησε προχθές ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, η στόχευση είναι να ολοκληρωθεί έγκαιρα η προετοιμασία.

Στις αρχές καλοκαιριού, εφόσον και η Κυβέρνηση ακολουθήσει το σχετικό χρονοδιάγραμμα, το προσωπικό θα έχει καλύψει τις προκηρυσσόμενες θέσεις.

Το θέμα της Κοινωφελούς συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του περιφερειάρχη με γενικούς διευθυντές, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης Δημήτρη Δριβίλα και της εκτελεστικής γραμματέως Διονυσίας Μαράτου.

«Οφείλουμε να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην καταπολέμησή της ανεργίας κυρίως δε για ειδικές ομάδες πληθυσμού, που αδυνατούν να εισαχθούν στην αγορά εργασίας καθώς και τους νέους μας που πρέπει να αποκτήσουν εμπειρία» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.

Η Περιφέρεια θα εντάξει στην προκήρυξη κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο, με βάση στοιχεία που θα δώσει ο ΟΑΕΔ.

Ο κ. Κατσιφάρας επικοινώνησε μάλιστα τηλεφωνικά χθες με την περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ Ειρήνη Μαρίνου, ενημερώνοντας την για τις προθέσεις της Περιφέρειας εξασφαλίζοντας τη δέσμευσή της για τη συμβολή του ΟΑΕΔ στο σχεδιασμό των προσλήψεων.

Το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς θα έχει 8μηνη διάρκεια, με πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα, θα περιλαμβάνει κατάρτιση και συμβουλευτική για βελτίωση των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Η Περιφέρεια θα ετοιμάσει ολοκληρωμένα προγράμματα, με ειδικότητες, συγκεκριμένο σχέδιο, στόχους και τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Οι προτάσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο υπουργείο ενώ ο περιφερειάρχης χθες ζήτησε η προετοιμασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Μαρτίου, με το τελικό σχέδιο.

pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button