ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Erasmus: Επίσκεψη εκπαιδευτικών και μαθητών του 5ου ΓΕΛ Αγρινίου στην Τουρκία

Την εβδομάδα 17-23 Σεπτεμβρίου 2023 εκπαιδευτικοί και μαθητές από το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου επισκέφτηκαν την πόλη Denizli της Τουρκίας επισκεπτόμενοι σχολείο της πόλης μαζί με τους εταίρους από την Νορβηγία και την Πολωνία.

Ήταν η 3η συνάντηση εταίρων στο πλαίσιο του προγράμματος 2021-2-PL01- KA210-SCH-000049639 «Successful Schools with STEM».


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από όλες τις χώρες επιμορφώθηκαν σε θέματα STEM (Science Technology Engineering Mathematics) και πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θέματα περιβάλλοντος. Οι μαθητές, συνεργατικά, ανέπτυξαν με χρήση του Minecraft Education 3-D μοντέλα για οικολογικά σπίτια. Αρχικά αναζήτησαν πληροφορίες σχετικές με οικολογικές τεχνικές και στη συνέχεια συνεργάστηκαν και προσπάθησαν να αναπτύξουν λύσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν το ενεργειακό αντίκτυπο των σύγχρονων σπιτιών.

Η φιλοξενία των εκπαιδευτικών του σχολείου «Mesleki ve Texnik Anadolu Lisesi» ήταν υπέροχη και κατέβαλαν κάθε προσπάθεια ώστε η διαμονή μας να είναι ευχάριστη και ενδιαφέρουσα. Υπήρχαν πολλαπλές δραστηριότητες και επισκέψεις εντός και εκτός του σχολικού ωραρίου. Το Denizli είναι μια σύγχρονη πόλη στην νοτιοδυτική Μικρά Ασία με πληθυσμό περίπου 600.000. Επισκέφθηκαν το τοπικό Πανεπιστήμιο όπου φοιτούν περίπου 30.000 φοιτητές, περιηγηθήκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης, ψώνισαν σε σύγχρονα καταστήματα και διασκεδάσαμε στα εστιατόρια και τα ζωντανά καφέ της πόλης.

5

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων, βρέθηκαν αρχικά στον Οίκο της Παρθένου Μαρίας λίγο έξω από την πόλη Σελτσούκ όπου προσκυνήσαν και έπειτα επισκέφτηκαν την αρχαία Έφεσο, όπου θαύμασαν τα αρχαία Ελληνικά μνημεία.

«Στο Ελληνικό χωριό Κιρκιντζές συγκινηθήκαμε όταν βρήκαμε κατοίκους που μιλούν ακόμη Ελληνικά και τελικά επισκεφτήκαμε κατά την αναχώρησή μας την όμορφη Σμύρνη.

2

Συνολικά, ήταν μια μοναδική και θετικότατη εμπειρία για τους εκπαιδευτικούς και για τους μαθητές όλων των χωρών, δημιουργήθηκαν φιλίες, έγινε βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων και των τεχνικών γνώσεων των μαθητών και ανυπομονούμε πλέον για την επόμενη συνάντηση στα πλαίσια του προγράμματος που θα γίνει στην Πολωνία τον Απρίλιο 2024», αναφέρει σε ανακοίνωση το 5o ΓΕΛ Αγρινίου.

4

3

1

6

7

8

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap feta rizotto 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button