ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Επιβεβαίωσε την αντίθεση του στη διάσπαση της Μητρόπολης το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου

Καθολική ήταν η εναντίωση του δημοτικού συμβουλίου στη διάσπαση της Μητρόπολης Αιτωλίας & Ακαρνανίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Μεσολογγίου.

Το θέμα ήρθε εκτός ημερήσιας διάταξης στο Συμβούλιο από τον δήμαρχο Κώστα Λύρο, μετά απο επαφές που είχε με φορείς του Δήμου αλλά και τις πληροφορίες που θέλουν την απόφαση της διχοτόμησης, να είναι ειλημμένη.


Η ανακοίνωση του Δήμου:

«Τόσο οι φορείς που συμμετείχαν στο δημοτικό συμβούλιο της 7ης Ιουνίου 2022 όσο και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων στις τοποθετήσεις τους ανέφεραν ότι η επιχειρούμενη διάσπαση της Μητρόπολης δεν έχει κανένα απολύτως όφελος για την κοινωνία αντιθέτως για το ποίμνιο, για την ιστορία και για τις αξίες που το Μεσολόγγι συμβολίζει οποιοδήποτε διαίρεση ή κατακερματισμός, συνιστούν ράπισμα .

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος, Κώστας Λύρος δήλωσε κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε διαίρεση αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Σε εποχές που η κοινωνία ψάχνει το δρόμο της μετά από τις αναταράξεις της πανδημίας και των αλλεπάλληλων κρίσεων που διατηρούν και καλλιεργούν αστάθεια , ακόμη και στις ψυχές των ανθρώπων, οποιοδήποτε τέτοιο θέμα κρίνεται επιεικώς άκαιρο.
Σας καλώ ανοικτά και δημόσια να πάρετε θέση πάνω σε αυτό το ζήτημα .
Οφείλουμε να έχουμε άποψη για τα θέματα του τόπου μας. Και έχουμε χρέος αυτήν την άποψη να την εκφράζουμε δημόσια ώστε να είμαστε εμείς, όσο αυτό είναι εφικτό, οι διαμορφωτές των εξελίξεων που μας αφορούν και όχι ο οποιοσδήποτε άλλος»

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button