Ροή Ειδήσεων

Επιτυχημένη ημερίδα για τις δημόσιες συμβάσεις από το ΤΕΕ Αιτωλ/νίας (φωτο)

koi-tee-hmerida1Άλλη μία άκρως ενδιαφέρουσα και πλήρως επιτυχημένη εκδήλωση έλαβε χώρα στο κτίριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στις 8 και 9 Ιουνίου 2017. Πιο συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Τμήμα του ΤΕΕ, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αγρινίου, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Μεσολογγίου και ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος – Τοπικό Τμήμα Νομού Αιτωλοακαρνανίας συνδιοργάνωσαν τη διημερίδα με θέμα: «Ο Ν. 4412/2016 : Δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών (προσαρμογή στις οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ)», στα πλαίσια της διαρκούς επιμόρφωσης των μελών τους, σε θέματα που άπτονται της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

koi-tee-hmerida2Η διημερίδα έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από όλο τον τεχνικό κόσμο της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς αντικείμενό της ήταν ο Ν. 4412/2016, που πλέον διέπει όλες τις δημόσιες συμβάσεις σε επίπεδο κατασκευαστικών έργων και μελετών, αφορούσε δηλαδή τόσο τους ιδιώτες εργολήπτες και μελετητές μηχανικούς, όσο και τα στελέχη των δημοσίων αναθετουσών αρχών.


koi-tee-hmerida3Εισηγητής και κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Βασίλειος Κωτσοβίνος, Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός και νομικός, ο οποίος ως πλήρως εξειδικευμένος σε σχετικά θέματα, ανέπτυξε ενδελεχώς το Ν. 4412/2016, ενώ παράλληλα αποσαφήνισε τις περισσότερες από τις πτυχές εφαρμογής του, φέρνοντας παραδείγματα και απαντώντας στις πολυάριθμες ερωτήσεις των παρευρισκόμενων Μηχανικών.

Με τον τρόπο αυτό καλύφθηκε ένα ιδιαιτέρως ευρύ φάσμα των διαδικασιών ανάθεσης, επίβλεψης και εκτέλεσης Τεχνικών Έργων, καθώς και της εκπόνησης Μελετών, ενώ ταυτόχρονα επισημάνθηκαν οι υποχρεώσεις των αναδόχων εργοληπτών, αλλά και των αναθετουσών αρχών.

Χαιρετισμό στη Διημερίδα απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Στυλιανός Μπλέτσας.

 

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button