Δυτική Ελλάδα

Επιτροπή Αγώνα: Ακυρώνει το εργοστάσιο βιομάζας στη Χρυσοβίτσα ο Πάνος Σκουρλέτης

 koi-viomaza-xrysovitsa Σύμφωνα με πληροφορίες από την Επιτροπή Αγώνα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης προχώρησε στην ακύρωση των επενδυτικών σχεδίων για την εγκατάσταση εργοστασίουβιομάζας στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου.
     Ο κ. Πάνος Σκουρλέτης έκανε δεκτές τις προσφυγές και ακύρωσε την απόφαση έγκρισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, χαρακτηρίζοντας μη νόμιμη την απόφαση.
      Ως γνωστόν με απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, που λήφθηκε στις 13/04/2016, με Αριθ. πρωτ: 536/33751, είχαν εγκριθεί θετικά οι Περιβαλλοντικοί Όροι για το έργο «Παραγωγή Ηλεκτρικής ενέργειας από αξιοποίηση βιομάζας, ισχύος 1MW» της ατομικής επιχείρησης «ΖΗΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», στη θέση «Κλημάτια» της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας, Δήμου Ξηρομέρου.
    “Μετά την απόφαση του υπουργού για την ακύρωση της εγκατάστασης της βιομάζας η οποία θα δημοσιευτεί στο Διαυγεια σε λίγες μέρες, δικαιώθηκε ο δύσκολος και επίπονος αγώνας της Επιτροπής Αγώνα για την αποτροπή εγκατάστασης εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιομάζας στην περιοχή της Χρυσοβίτσας.”, επισημαίνεται στην σχετική ανάρτηση του  xiromeronews.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button