Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Επίτιμος Δημότης Ακτίου – Βόνιτσας ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Νικόλας Βερνίκος (φωτο)

Επίτιμος δημότης Ακτίου Βόνιτσας ανακηρύχθηκε ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Νικόλας Βερνίκος, με μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, Σάββατο 4 Αυγούστου 2018, στον Φάρο στην παραλία της Βόνιτσας.

Με τον τρόπο αυτό, η Βόνιτσα τιμά έναν άνθρωπο για τη συμβολή του μέσω του συγγραφικού του έργου στην ανάδειξη της ενετικής και μεταενετικης Βόνιτσας και έχει συγγράψει μέχρι σήμερα τρεις τόμους με άνω των 2000 σελίδων ανέκδοτο ιστορικό υλικό…


Στην ειδική τελετή ο δήμαρχος κ. Γεώργιος Αποστολάκης τίμησε τον επιφανή πανεπιστημιακό Νικόλα Βερνίκο, με το Χρυσό Κλειδί της πόλης και μίλησε με θερμά λόγια για το πλούσιο έργο του…

Εξαιρετικά συγκινημένος για τη μεγάλη τιμή δήλωσε ο καταξιωμένος συγγραφέας πανεπιστημιακός, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση Τελετάρχης ήταν ο κ. Φίλιππος Ντόβας, Πρόεδρος της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων και στη τελετή και για το έργο και την προσωπικότητα του τιμωμένου μίλησαν:

Ο κ. Παντελής Αποστολάκης Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας ο οποίος καλωσόρισε τους επισήμους, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνισμού, κ. Ανδρέας Αθηναίος, ο κ. Ντίνος Στυλιανός Αντιπρόεδρος της Αμφικτιονίας, ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Αποστολάκης ο οποίος απένειμε το «κλειδί» της Πόλης και την τιμητική ανακήρυξη του, σε επίτιμο δημότη της Πόλης και ο τιμώμενος Καθηγητης εμφανώς συγκινημένος, έκανε λόγο για μια μεγάλη τιμή προς το πρόσωπό του.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση της ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την ανακήρυξη του Καθηγητή Πανεπιστημίου Νικόλα Βερνίκου ως επίτιμου δημότη του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, απο τον κ. Γιάννη Κουνέλη, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου.

xiromeronews.blogspot.com

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button