ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Επιστροφή του ιατρού Πάνου Ζώτου-αναλαμβάνει την κλινική Covid του νοσοκομείου Αγρινίου

Με μια πολύ σημαντική προσθήκη ενισχύθηκε το νοσοκομειο του Αγρινίου και ειδικότερα η μονάδα που δίνει την μάχη της πρωτη γραμμής απέναντι στον κορωνοϊό.

Πρόκειται για τον παθολόγο ιατρό Πάνο Ζώτο, που από τον ιδιωτικό τομέα και με εξάμηνη σύμβαση θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κλινική Covid του νοσοκομείου. Ο γνωστός ιατρός, που έχει μάλιστα εξειδίκευση στην εντατικολογία είχε παραιτηθεί από το νοσοκομείο πριν από μερικά χρόνια και είναι μάλλον ο μοναδικός από τον ιδιωτικό τομέα στο Αγρίνιο, που δέχθηκε να ενισχύει το τοπικό ΕΣΥ.

Ο κ. Ζώτος, αν και έχει εξειδίκευση στη εντατικολογία, δεν θα εργαστεί στην ΜΕΘ, κάτι για το οποίο , σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, ασκήθηκαν πιέσεις το προηγούμενο διάστημα ώστε να γίνει. Δεν επετεύχθη όμως, μιας και για την ΜΕΘ προβλέφθηκε θέση Επιμελητή Β’, θέση που καλύφθηκε από ιατρό της Καρδιολογικής κλινικής.

Αυτό, λένε υγειονομικές πηγές, προκάλεσε μια “στρέβλωση” μιας και αν προβλέπονταν θέση Επιμελητή Α’ στην ΜΕΘ, θα μπορούσα να την καλύψει ιατρός εξειδικευμένος στην εντατικολογία, πράγμα που τελικά δεν έγινε.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η “επιστροφή” του κ. Ζώτου χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη για την λειτουργία της κλινικής Covid.

Χαρακτηριστικό είναι και το σχόλιο που ανήρτησε ο Στέλιος Μερμίγκης, Δημοτικός Σύμβουλος και συνδικαλιστής στο νοσοκομείο, που μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για “αεράκι αισιοδοξίας”:

Πριν από χρόνια η παραίτηση ενός σπουδαίου γιατρού παθολόγου – εντατικολόγου από το νοσοκομείο μας με ανάγκασε να γράψω για πρώτη φορά ένα δημόσιο κείμενο.
Η παρέμβαση μου αυτή είχε να κάνει με την αντίληψη μου ότι δεν θα πρέπει να σιωπούμε σε ότι στραβό γίνεται στον εργασιακό μας χώρο. Η σιωπή μας και η αδιαφορία μας τότε γίνεται συνενοχή με όλες εκείνες τις αιτίες που οδηγούν έναν άξιο άνθρωπο να κάνει τέτοιες επιλογές. Μόνο που αυτές οι επιλογές έχουν μεγάλο κόστος τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο.

Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να τα βάζεις με όλους εκείνους και όλες εκείνες τις χρόνιες παθογένειες που σε περιτριγυρίζουν. Όμως αυτό είναι μονόδρομος μιας και δεν έχουμε την πολυτέλεια τουλάχιστον εδώ στην επαρχία να αφήνουμε να φεύγουν άνθρωποι με το ήθος και τις ικανότητες σαν αυτές του Πάνου Ζώτου. Τα έφερε όμως έτσι η ζωή και από σήμερα ο Πάνος εν μέσω πανδημίας εντάχθηκε ξανά στο νοσοκομείο μας αναλαμβάνοντας την ευθύνη της κλινικής covid.

Ένα αεράκι αισιοδοξίας φύσηξε ξαφνικά και άρχισε να σκορπίζει τα μαύρα σύννεφα που έχουν μαζευτεί πάνω από το νοσοκομείο μας. Αν πραγματικά θέλουμε να κρατήσουμε τέτοιους ανθρώπους στο ΕΣΥ ας φροντίσουμε να πιέσουμε εκεί που πρέπει ώστε να αναλάβουν τα πόστα ευθύνης με κανονική εργασιακή σχέση και να μην πεταχτούν σαν στημένες λεμονόκουπες μετά το τέλος της πανδημίας.

Ας μην επιτρέψουμε επιτέλους στους κρατούντες να συμπεριφερθούν με το συνήθη κυνισμό τους προς όλους τους συμβασιούχους συναδέλφους που βάζουν πλάτη τούτη την ώρα. Στο χέρι μας είναι“.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button