ΕκπαίδευσηΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Επιστροφή στα θρανία των Γυμνασίων και Λυκείων – Νέα εγκύκλιος για τις απουσίες και τους βαθμούς του Α’ τετραμήνου

Πότε οι καθηγητές μπορούν να μη βαθμολογήσουν τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων για το τρέχον τετράμηνο.

Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, την ώρα που πολλοί καθηγητές έχουν εκφράσει την πρόθεση να μη βαθμολογήσουν για το πρώτο τετράμηνο της σχολικής χρονιάς.

Επικαλούμενοι την τηλεκπαίδευση, τα χαμένα μαθήματα και τα λιγοστά διαγωνίσματα, αρκετοί εκπαιδευτικοί δεν προτίθενται να βάλουν βαθμό στους μαθητές. Ωστόσο, με εγκύκλιο στα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας, διευκρινίζει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο αν δεν έχουν συμπληρωθεί 10 διδακτικές ώρες.

Αναλυτικά η εγκύκλιος:

“Κατόπιν ερωτημάτων που αφορούν στη φοίτηση μαθητών/τριών και στην κατάθεση βαθμολογίας Α΄ Τετραμήνου στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. ΕΠΑ.Λ., Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Λύκεια, Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια), σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Η καταχώριση των απουσιών γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξετασθεί κατά το τέλος του Β’ Τετραμήνου.

Για μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες, δύναται να μην κατατεθεί βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις”.

Πηγή: thecaller.gr

Ένα Σχόλιο

  1. Εδώ τα κρούσματα εκτοξεύονται και οι ειδικοί θέλουν να τα ανοίξουν όλα, Σχολεία, καταστήματα, κομμωτήρια, δεν βλέπουν ότι βαδίζουμε προς το τρίτο και ποιο ισχυρό κύμα μέσα στην καρδιά του χειμωνα; Με χαμιλες θερμοκρασίες πως να κάνουν μάθημα τα παιδιά; Απ τη μία μιλάνε όχι στις συνάθροιση και αυτοί συναθροιζουν άτομα και ψυχές μέσα σε παγωμένα κλουβιά 15 τ μ. Πάρτε Αποφάσεις (Όχι πειραματικές ΣΉΜΕΡΑ) ΌΧΙ ΑΎΡΙΟ!!!! Εεεεεεε Ακούει ΚΑΝΕΙΣ!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button