ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Επιστολή-απάντηση Κωστίκογλου για το ωράριο της Μ. Παρασκευής

Δίνει εξηγήσεις για το άνοιγμα της αγοράς στις 13:00, αφήνοντας αιχμές σε βάρος της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. του Ε.Σ. Αγρινίου

Με ανοικτή επιστολή απαντά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου στο θέμα που ανέκυψε με το ωράριο της Μ. Παρασκευής και το γεγονός ότι τα καταστήματα θα ανοίξουν αργότερα σε σχέση με το τι γίνονταν το 2019 και νωρίτερα.

Η επιστολή έρχεται ως σχόλιο στην χθεσινό δημοσίευμα του agriniopress, μετά και τις απορίες καταναλωτών για το άνοιγμα της αγοράς το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου εξηγεί την εξέλιξη, που επήλθε μετά την άρνηση του Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων να συναινέσει στην διεύρυνση του ωραρίου κατα δύο ώρεςκαι καταφέρεται με σφοδρότητα κατά του συνδυασμού της αντιπολίτευσης στον Σύλλογο , κατηγορώντας τον για ψέματα και συκοφαντίες.

«Θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα καλύψουν την πλήρη απουσία τους όλο αυτό το διάστημα από τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλαμε για να ενημερώνουμε τους Συναδέλφους, να είμαστε δίπλα τους σε αυτή την δύσκολη χρονιά, να αναδεικνύουμε, να προβάλλουμε τα προβλήματα και να πιέζουμε για λύσεις», επισημαίνεται στην επιστολή που προσυπογράφει ο κ. Κωστίκογλου και τα μέλη της παράταξής του.

Αναλυτικά:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι Συναδέλφισσες

Πριν από περίπου ένα χρόνο, με αφορμή το θερινό πενθήμερο, υπήρξε εσωτερική κρίση στο σύλλογο μας.
Υπήρξαν παραιτήσεις, δημοσιεύσεις επιστολών που αντάλλαξαν συνάδελφοι και ασφαλώς όλη αυτή η εξέλιξη μόνο αρνητική εικόνα και σχόλια έδωσε για εμάς τους εμπόρους στη κοινωνία.

Το χειρότερο, δε, όλων είναι ότι τέτοιες εξελίξεις απομακρύνουν εντελώς τους νέους συναδέλφους από το να ασχοληθούν με το σύλλογο μας.
Τη φετινή χρονιά, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσα προβλήματα ως κλάδος, συνάδελφοι της Συλλογικής Κίνησης του ΔΣ, αντί να επικεντρωθούν σε αυτά που έχουν συσσωρευθεί με τα συνεχόμενα υποχρεωτικά lockdown, προτιμούν να προβάλουν ένα θέμα για τη λύση του οποίου δεν έχουμε σαν ΔΣ καμία ευθύνη.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω σε επιστολή συναδέλφων μελών του ΔΣ του συλλόγου μας που αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα του agriniopress, για να αποκαταστήσω την αλήθεια των γεγονότων και να μην αδικήσω το έργο που προσπαθούμε να παράγουμε ως ΔΣ του ΕΣΑ.

Η Συλλογική κίνηση (Α. Μοσχονά, Α. Καλαϊτζόπουλος, Κ. Γιαννόπουλος) που συμμετέχει στο Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. με κατηγορεί προσωπικά αλλά και τα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ ότι δεν καταφέραμε να ανοίξει η αγορά την Μ. Παρασκευή στις 11 π.μ., αντί στις 13.00, και ότι αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.
Γιατί λοιπόν είχαμε αυτή την εξέλιξη;
Το ΠΑΣΧΑ του 2019 ο ΕΣΑ ανακοίνωσε το Πασχαλινό ωράριο με έναρξη λειτουργίας της Αγοράς την Μ. Παρασκευή ώρα 11.00.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες η Επιθεώρηση Εργασίας του Αγρινίου επικοινώνησε με τον ΕΣΑ και τον ενημέρωσε ότι δέχθηκε καταγγελία από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Πατρών, ότι παρανόμως ανοίγει η Αγορά στο Αγρίνιο στις 11.00.

Το πρώην ΔΣ του ΕΣΑ διερεύνησε τη δυνατότητα να δοθεί η άδεια από τον Δήμο Αγρινίου κι αυτό τελικά συνέβη με την έγγραφη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αγρινίου που ήταν προϋπόθεση για να δοθεί.

Το 2020 δεν χρειάστηκε να γίνει καμία ενέργεια γιατί η Αγορά ήταν ΚΛΕΙΣΤΗ λόγω της Πανδημίας .
Τη φετινή χρονιά το νέο ΔΣ, γνωρίζοντας το τι έχει συμβεί το 2019, ακολούθησε τον ίδιο δρόμο για να εξασφαλίσει την άδεια από τον Δήμο Αγρινίου, για έναρξη λειτουργίας της Αγοράς στις 11, ζητώντας εγγράφως την σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων που όμως ΔΕΝ ΕΔΟΘΗ .

ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ;
ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ;

Μετά από αυτή την εξέλιξη το ΔΣ υποχρεώθηκε να ανακοινώσει ωράριο λειτουργίας της Αγοράς για την Μ. Παρασκευή από τις 13.00 έως στις 19.00 κι αυτό για να είναι σύμφωνα με τον νόμο και για να μην υπάρξουν προβλήματα στην Αγορά.

Θέλω επίσης να γνωρίσω σε όλους και ιδιαίτερα στους συναδέλφους της Συλλογικής Κίνησης ότι το Σάββατο 24-4-2021 ανακοινώθηκαν νέα μέτρα για την λειτουργία της Αγοράς της Μ. Εβδομάδας με Υπουργική απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.26380/24-4-2021 που αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι για την Μ. Παρασκευή το ωράριο είναι από τις 13.00 έως στις 19.00, απόφαση που είναι πάνω από οποιαδήποτε άλλη που είχε ληφθεί μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή.

Συνάδελφοι
Την αναλυτική αυτή παρουσίαση των γεγονότων την έκανα όχι για να σταματήσει η όποια κριτική μπορεί να ασκηθεί αλλά κυρίως για τα ΨΕΜΑΤΑ και τη ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ.
Οι συνάδελφοι της Συλλογικής Κίνησης επέλεξαν τη Μ. Εβδομάδα να με κατηγορήσουν, εμένα προσωπικά αλλά και τους συναδέλφους της πλειοψηφίας του ΔΣ.
Θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα καλύψουν την πλήρη απουσία τους όλο αυτό το διάστημα από τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλαμε για να ενημερώνουμε τους Συναδέλφους, να είμαστε δίπλα τους σε αυτή την δύσκολη χρονιά, να αναδεικνύουμε, να προβάλλουμε τα προβλήματα και να πιέζουμε για λύσεις.

Οι συνάδελφοι της Συλλογικής Κίνησης λίγο πριν τις εκλογές το καλοκαίρι του 2020 είχαν δείξει δείγματα συμπεριφοράς τους κυρίως με τα γραπτά τους. Δυστυχώς για αυτούς, αυτά μένουν .
Εξακολουθούν όμως να το κάνουν και σε περίοδο πανδημίας και στη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας και είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να υπάρχει κάτι ανάλογο σε όλη τη χώρα.

Εμείς δεν θα συνεχίσουμε αυτή την τακτική που επιλέγουν οι συνάδελφοι της Συλλογικής κίνησης, που μόνο κακό κάνει στα μέλη του ΕΣΑ και γενικότερα στην αγορά, ιδιαίτερα τέτοιες ημέρες.
Θα εξακολουθούμε όπως υποσχεθήκαμε πριν τις εκλογές να δουλεύουμε προς όφελος όλων των συναδέλφων, να ασκούμε πίεση όποτε χρειάζεται και να προασπίζουμε τα συμφέροντα τους..
ΑΓΡΙΝΙΟ 28-4-2021

ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΠΑΝΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΓΚΑΤΣΗ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΡΕΡΗΣ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button