Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Νοσοκομείο Αγρινίου: Καταγγέλλουν την απομάκρυνση τους από εφημερίες και βάρδιες

Έξι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού

Το νοσηλευτικό και λοιπό επικουρικό προσωπικό (συμβασιούχοι διαφόρων ειδικοτήτων) της Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου, με κοινή δήλωση των μελών του, καταγγέλλει την διαδικασία που ενεργοποιήθηκε σήμερα, ώστε να απομακρυνθεί απ το πρόγραμμα εφημέριων και βαρδιών.
Σύμφωνα με την καταγγελία, αυτό σημαίνει πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αποκλείονται από την πληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών και πρόσθετων αμοιβών.

Αναλυτικά οι κοινή δήλωση των έξι εργαζομένων αναφέρει πως το συγκεκριμένο προσωπικό,  “που υπηρετεί αδιαλείπτως στη Νοσηλευτική Μονάδα κατά την τελευταία πενταετία,  καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, συμμετέχει ισόποσα και ισότιμα μαζί με το μόνιμο προσωπικό σε όλα τα εργασιακά προγράμματα (πρωινές βάρδιες, κυκλικά ωράρια και προγράμματα εφημεριών), έχοντας στηρίξει ακόμα και ολόκληρα τμήματα μόνο του


ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ & ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ:

Τη σημερινή κοινοποίηση εγγράφου από υπηρεσιακούς παράγοντες των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών της Ν.Μ. Αγρινίου, σύμφωνα με το οποίο εισηγούνται την απομάκρυνσή του από τα προγράμματα βαρδιών και εφημεριών ώστε “να μην παραχθούν δεδουλευμένα εφημεριών και πρόσθετων αμοιβών” ενώ για τον δε συνάδελφο Καρδιολόγο ιατρό την απομάκρυνσή του ακόμα και από τις πρωινές βάρδιες του τμήματός του “ώστε να μην παραχθούν δεδουλευμένα τακτικά κ εφημεριών”.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ:

Βάσει κυβερνητικής εντολής:

  1. “..Κατόπιν αυτού καμία απολύτως απόλυση η λύση σύμβασης επικουρικού προσωπικού δεν θα υπάρξει ακόμα και αν συνέπεια παρατάσεων η διάρκεια της σχετικής σύμβασης έχει υπερβεί τους 24 μήνες. Περαιτέρω, η καταβολή των αποδοχών του προαναφερόμενου προσωπικού συνεχίζεται και γίνεται κανονικά χωρίς να χρειάζεται η προηγούμενη θεώρηση των αντίστοιχων ενταλμάτων πληρωμής….” (υπ. Αρ. 450/20-6-2018 – Εγκύκλιος Υπουργείου Υγείας) και,
  2. “…Μέχρι την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων διοριστέων της προκήρυξης αυτής και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 31/05/2019 στις αντίστοιχες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού απασχολούνται με απόφαση του συλλογικού ή του μονομελούς οργάνου διοίκησης των Φ.Π.Υ.Υ. όσοι παρείχαν τις υπηρεσίες αυτές μέχρι την κοινοποίηση της υπ αριθμ 305/2017 πράξης του…..κλιμακίου του ελεγκτικού συνεδρίου επειδή συντρέχει εξαιρετικός λόγος Δημόσιας Υγείας που επιβάλλει την κατεπείγουσα και αδιάλειπτη μέχρι την πλήρωση των θέσεων του πρώτου εδαφίου κάλυψη αντίστοιχων υπηρεσιακών αναγκών οι οποίες δεν είναι εποχικού ή πρόσκαιρου χαρακτήρα και ανάγονται στην προστασία της Δημόσιας Υγείας. Η παροχή υπηρεσιών σύμφωνα με τις ανωτέρω εξαιρετικές προϋποθέσεις δεν εμπίπτει στους περιορισμούς των άρθρων 5 και 6 του π.δ. 164/2004 (Α’134) και δεν μεταβάλλει το χαρακτήρα της σχέσης εργασίας βάσει της οποίας προσλήφθηκαν οι απασχολούμενοι στις θέσεις αυτές….” (ΦΕΚ Α’ 116/02-07-2018 Ν.4551 άρθρο 16).

Ως εκ τούτου, το επικουρικό προσωπικό της Ν.Μ. Αγρινίου

ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ:

Θα αγωνιστεί για τα νόμιμα  δικαιώματα του και επιφυλάσσεται για τη χρήση κάθε νόμιμου μέσου εάν χρειαστεί.

Επιπλέον δηλώνει ότι:

  1. Ως μέλη του σωματείου εργαζομένων της Ν.Μ. Αγρινίου απαιτούμε το Δ.Σ. του σωματείου να σταθεί αρωγός στην προσπάθειά μας για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, ως ελάχιστη πράξη συμπαράστασης στα νόμιμα και δίκαια αιτήματά μας, κάτι που ως γνωστόν αποτελεί και την πάγια θέση της ομοσπονδίας μας.
  2. Δεν είναι δυνατόν την ίδια στιγμή που γίνονται ενέργειες ανανέωσης των συμβάσεων μας και προκήρυξης μόνιμου προσωπικού για την πλήρωση των κενών θέσεων που καλύπτουμε, να υπάρχουν ‘συνάδελφοι’ και υπηρεσιακοί παράγοντες που υπονομεύουν αυτές τις προσπάθειες, με τρόπο άκρως γραφειοκρατικό και προπαντός μη σύννομο.
  3. Θεωρούμε ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με το μόνιμο προσωπικό και πως οποιαδήποτε ενέργεια συμβάλλει στο “διαίρει και βασίλευε” των εργαζόμενων υπονομεύει τις προσπάθειές μας και έχει ως αποτέλεσμα την αποσταθεροποίηση του συστήματος και της εύρυθμης λειτουργίας της Νοσηλευτικής Μονάδας, ενώ μας απομακρύνει από τον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από την αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας για όλους τους πολίτες του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
  4. Θεωρούμε, τέλος, δεδομένο ότι τόσο οι διοικήσεις του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας όσο και της 6ης Υ.Π.Ε. θα επαναφέρουν την τάξη των πραγμάτων εφαρμόζοντας τα νόμιμα και διασφαλίζοντας τα αυτονόητα.

Το επικουρικό προσωπικό (νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό) της Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου

Κακαζιώτη Μαρία, ΤΕ Νοσηλευτικής, Μ.Ε.Θ. (από Νοέμβρη 2013)

Δαγρέ Ελεονόρα, ΔΕ Ιατρικών εργαστηρίων, Μικροβιολογικό Τμήμα (από Δεκέμβρη 2013)

Γαλάνη Γεωργία, ΤΕ Πληροφορικής, Τμήμα προμηθειών (από Ιανουάριο 2014)

Τσούτσα Πατρούλα, ΔΕ Ιατρικών εργαστηρίων, Μικροβιολογικό Τμήμα (από Φεβρουάριο 2014)

Λιόπετα Κασσιανή, ΠΕ Βιολογίας, Βιοχημικό Τμήμα (από Μάιο 2014)

Αραπογιάννη Χαρίκλεια, ΤΕ Λογιστικής, Τμήμα Κίνησης ασθενών, (από Ιούλιο 2014)”

 

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pistiolas omilia 1000x563 (1) Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button