ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Eπιχείρηση κατά της πειρατείας συνδρομητικών καναλιών – Για πρώτη φορά στο «μικροσκόπιο» και οι πελάτες

Η μεγαλύτερη επιχείρηση κατά της πειρατείας που έχει γίνει στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της χώρας με έρευνες σε δεκάδες επιχειρήσεις αλλά και οικίες και με πληθώρα ευρημάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά, πλήθος ψηφιακών παράνομων συσκευών, παράνομα λογισμικά, μεταφορικά μέσα, αναλυτικοί κατάλογοι πελατολογίων παράνομων συνδρομητών, απλών χρηστών σε όλη την Ελλάδα.


Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, ενώ αναμένονται και ανακοινώσεις με λεπτομέρειες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως φαίνεται στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν πια και χιλιάδες τελικοί χρήστες σε όλη την επικράτεια που φέρονται να είναι καταχωρημένοι ως πελάτες στις λίστες του κυκλώματος και αποτελούσαν τους χρηματοδότες αυτής της οργάνωσης, τροφοδοτώντας με μηνιαίες συνδρομές τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Αν και τα παράνομα συνδρομητικά μηνιαία αντίτιμα των δέκα και είκοσι ευρώ ακούγονται μικρά, πηγές οικονομικών παραγόντων σημειώνουν πως αθροιστικά ετησίως αποτελούν διαφυγόντα έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για το κράτος, για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, αλλά και για τις μελλοντικές επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας, τονίζοντας μάλιστα πως για την εξάλειψη του φαινομένου αυτού χρειάζεται η Πολιτεία να λάβει αυστηρότερα μέτρα, όπως η Γερμανία και η Ιταλία όπου οι χρήστες λαμβάνουν πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για χρήση πειρατικής τηλεόρασης.

Να αναφέρουμε ότι το αδίκημα παραβίασης Πνευματικών Δικαιωμάτων, Συνδρομητικών Υπηρεσιών Οπτικοακουστικού Περιεχομένου, στο ελληνικό ποινικό σύστημα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, με πολυετής καθείρξεις, διοικητικά πρόστιμα που φτάνουν τα 300.000 ευρώ, προβλέψεις για δέσμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας, αλλά και πάγωμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων.

newsit.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button