Γεγονότα

Eπι τάπητος η σύνδεση της Ιόνιας με ορεινό Βάλτο – Άγραφα και Καρπενήσι

valtos-ionia

Ευρεία συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Χαλκιόπουλο μεταξύ των Δημάρχων Αμφιλοχίας -Αγράφων- Αργιθέας και των Αντιπεριφερειαρχών Αιτωλ/νίας και Ευρυτανίας που αφορά την ανάπτυξη της περιοχής και την οδική σύνδεση με Ιόνια οδό .

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Αγράφων για την σημερινή συνάντηση

Με πρωτοβουλία των  Δημάρχων Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή Αμφιλοχίας κ. Αποστόλου Κοιμήση και κατόπιν προσκλήσεως του τελευταίου, πραγματοποιείται συνάντηση στο Χαλκιόπουλο Βάλτου Αμφιλοχίας, την Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα 11:00 στο «πρώην Δημαρχείο Ινάχου», όπου θα συζητηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις ανάπτυξης της περιοχής της Νότιας Πίνδου.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Στην συνάντηση αυτή θα συμμετέχουν και ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός αλλά και η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά.Θα συμμετέχουν επίσης Αντιδήμαρχοι – Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων των 3 Δήμων. Σκοπός της συνάντησης είναι να προγραμματιστεί η εξέταση των δυνατοτήτων της οδικής σύνδεσης με την Ιόνια οδό μέσα από τους Δήμους Αμφιλοχίας και Αγράφων με το Καρπενήσι, ώστε να αποτελέσει συνέχεια της οδικής σύνδεσης με τη Λαμία, την Εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης αλλά και τον Ε65.

Ο Δήμος Αγράφων θα προτείνει τη δυνατότητα οδικής σύνδεσης με νέο δρόμο (Νέα Μελέτη και νέο έργο), από την γέφυρα της Τατάρνας – Λογγίτσι – Κρυονέρι – Παρκιό – Καλεσμένο – Καρπενήσι , προφανώς με νέα χάραξη όπου απαιτείται και με σήραγγα στο Καλεσμένο. (Το τμήμα αυτό ανήκει στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας). 

Το παραπάνω τμήμα θα αποτελεί συνέχεια του νέου δρόμου Λαμίας – Καρπενησίου για τον οποίο συντάσσεται ήδη μελέτη , και να συνδεθεί με την Ιόνια οδό από την  Γέφυρα της Τατάρνας , μέσω Χαλκιόπουλου και Δήμου Αμφιλοχίας. (Τμήμα που ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας).

Ο εγκάρσιος αυτός άξονας θα διευρύνει τις προοπτικές ανάπτυξης διότι αποβλέπει στη σύνδεση περιοχών υψηλού παραγωγικού ενδιαφέροντος με τις νέες αναπτυσσόμενες αγορές. Πρόκειται για μια πρόταση που στην κυριολεξία μπορεί να αλλάξει τη μοίρα τόσο του Δήμου Αγράφων όσο και των όμορων Δήμων Αμφιλοχίας και Καρπενησίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, και επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί και αξιολογηθεί με τον καλύτερο τρόπο.

Eπι τάπητος η οδική σύνδεση της Ευρυτανίας με την Ιονία

φωτο vimapoliti

Φωτογραφία του χρήστη Vasso Feggouli.

Φωτογραφία του χρήστη Vasso Feggouli.

Φωτογραφία του χρήστη Vasso Feggouli.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button